В България пазара за ретро игри и конзоли е супер умря по мое мнение. Нищо хубаво не се продава , има много боклуци на някакви много високи цени.
Онзи ден гледах обява за SEGA Saturn за 60 лева. Продавача писал: ''Май работи ама не съм сигурен. Завърта диска , ама нямам кабел за телевизора''.
Преди повече от 1 година бях гледал обява за Atari Jaguar за 250 лева ! Само с една дискета, Cyber Morph. Само който знае какво представлява тази игра , може да си представи за какъв мазохизъм става на въпрос , да се играе. Разбирам първите 6-7 минути може да е забавно за гавра , но след това ти идва да я изхвърлиш през балкона. Where do you learn to fly ?
250 лева , разбирам поне да имаше и други дискети , ама ... и писал отдолу ''Играта е само за ценители , моля да не ми звънят хора които не разбират '' Онзи ден гледах случайно и още му седи обявата. Година и половина след това е сменил тактика , махнал цената и писал - Продадена. Ама иначе обявата си седи, ама писал че е продадена.
Някои ако има някаква конзола за продаване може да ме офертира. Мене ме зарибяват конзолите от ерата на 3D-то. Тези по архаичните - NES , SNES , Mega Drive , не ме кефят много. Предпочитам - N64 , PS One , Saturn , Jagaur , Dreamcast и други доста имаше , в момента по памет не мога да се сетя.