Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: PC-Mania-RELOAD
Публикувано на: 07 Фев 2009 17:19

Tao написа:
Ми голяма простотия стана, но като се замисля, последните години, колко често го купувах, разбирам защо са решили така :wink:

До колкото съм запознат, PCmania имат добри печатници, които сигурно няма да ги затваряте, та може да обмислите идеята за... да го наречем VIP списание, което да се купува само с абонамент ;)

Не съм съгласен това с абонамента

Публикувано на: 07 Фев 2009 23:41

Jay Kay написа:
Ще си купя списанието и ще видя за какво става дума...

Но все пак - гейм портали има бол! С коментари, трейлъри, даунлоуди и картинки! Дано наистина е нещо уникално и невиждано в България!

И по възможност запазете този син цвят на сайта и форума, защото те са си като запазена марка!

И няма да е лошо ако има повече контакт с авторите :D

edit:

КАКВО ЩЕ ЧЕТА В КЕНЕФА?!?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(ридае)

(много здраво)

Gameplay - тъкмо ще има с какво да се избършеш после... пък и е по евтино и няма да те е яд за високата цена на гъспапира ти...

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2009 00:41

От доста български game портали, псевдо такива и т.н. включително още един, ... ще видим този новият какъв ще да е, щото да не стане като с NFS-то. Конкуренцията на много високо равнища последната година ( сайтове ), и сега нещо тип "отбий номер" да се поднесе. Но надали ще е такъв, поне по screenshot-а, който видях на гърба на списанието. Доста добре ще е. Голяма евала ще кажа на програмистите и най-вече дизайнерите 8).

Интересно ми е обаче - откъде аджаба авторите и изобщо цялата редакция ще получават заплатите !? От тея рекламки, banners, ads, headoff отживелици и т.н. - доста постно ми се струва. Или в новият сайт ще е тъпкан с такива неща, щом и всичко ще е free, за да има откъде да се избиват кинтите. Will see soon.

Публикувано на: 08 Фев 2009 01:03

¦•••SHERIFA•••¦ написа:
От доста български game портали, псевдо такива и т.н. включително още един, ... ще видим този новият какъв ще да е, щото да не стане като с NFS-то. Конкуренцията на много високо равнища последната година ( сайтове ), и сега нещо тип "отбий номер" да се поднесе. Но надали ще е такъв, поне по screenshot-а, който видях на гърба на списанието. Доста добре ще е. Голяма евала ще кажа на програмистите и най-вече дизайнерите 8).

Интересно ми е обаче - откъде аджаба авторите и изобщо цялата редакция ще получават заплатите !? От тея рекламки, banners, ads, headoff отживелици и т.н. - доста постно ми се струва. Или в новият сайт ще е тъпкан с такива неща, щом и всичко ще е free, за да има откъде да се избиват кинтите. Will see soon.

Ами виж Геймспот. Ако сайта е някъф супер известен ще се плащат и солидни суми за реклами. А и всичко накрая си остава за тях, докато при списанието те си плащаха хартията и печатницата. Но не съм сигорен и аз как е и какфо е. Това го казвам от обща култура, но никога не съм се занимавалс такива неща.

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2009 01:27

Ами отваряме за реклама и.... 10 000 хартиени бройки с DVD по 3.99 лв. = 39 900 лв. + 2000 по 7.99 лв. = 15 980 лв. От тези кинти изваждаме 10%, там си пише защо, и сумарно се получава: 50 800 лв. Надали една от причините, поради която да става изцяло online, няма да е и ниската ( МОЖЕ БИ! ) продаваемост от последната година-две, въпреки, че аз от '98-ма си го купувам и 120 броя гарантирани минимум имам.

Отиваме в графите - реклами по сайта. Средната посещаемост per week поне 25 000 трябва да го обновят, поне според Tyxo брояча. Според BG Counter-а - пак толкова, но и там пише от 2001 до момента средно обща цифра - 17 112. И банерите - 500 + 300 = 800 + ДДС = 960 лв. на седмица за ЕДИН банер. А колко са ? Айде, слагаме ги 5 да са, може и повече да са, може и по-малко, Petar вече ще каже ( напише ). 5 x 960 лв = 4800 лв. за 5 банера per week. Ама месеца има 4 седмици. 4 x 4800 = 19 200 лв. Това е може би СЕГА. Е, щом е така, и щом online ще се минава, значи хартиените варианти под тази цифра би трябвало да са, но аз лично не вярвам да е така. Слагаме новият вид на сайта, дизайн и т.н., още рекламодатели, банери, още ads, ... и поне 30k, ако не и повече, вече можем само да гадаем. Но и има нещо, че няма да дават кинти за печатницата, разноски, куриери, абонаменти, пощи, вестникарска мрежа и т.н. Така, че 30k при ONLINE вариант, директно писане на Word-а или дори през HTML/PHP уеб базирана форма, са си една доста добра и солидна сума. Някой по-умен мозък все го е измислил де, щом е сметнал така, значи ще е по-добре, т'ва е. Отделно и след обновяването да обърнат внимание и на неща например, които остават на най-ЗАДЕН план през последните 8 години, а именно - администрацията и модерацията на ... кое ? На форума.

Тея, дето искат статистики или какво там, за форума:

• Старт на форума ( a.k.a. upgrade от последната 2.xx към phpBB 3.0.0 "Olympus" ): 8.01.2008г. в 11:15ч.;
  • Версия на форума: 3.0.4;
  • Брой мнения: 263081;
  • Брой теми: 6281
  • Брой потребители: 7265;
  • Мнения на ден: 663.34;
  • Теми на ден: 15.84;
  • Потребители на ден: 18.32.

Пък тези, дето четат в кенефа и т.н., има си ASUS EEE PC. И пак да си четете :).

П.С.: Относно spammers, пишещи у форума, тая отметка с "Да" ли е ?:

Пък и не знам що Гостите още могат да пишат по форумите... По принцип де. Добре дошло си е на spammers, това е ясно, е, тук явно не е.

Публикувано на: 08 Фев 2009 04:05

Абе всичко опира до пари, то се е видело. Ама все си мисля че след като всичко стане безплатно бройката ще надхърли доста 25-те хиляди. А с нарастването на сайта все си мисля че и рекламите ще станат по скъпи (в последствие). Но ще видим след време, сега както каза ти "само гадаем".

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 08 Фев 2009 09:22

Те по-голямата част от приходите отиват сигурно за заплати, че като гледам екипа не е малък все пак.

Иначе, мисля си че не е нужно да им се правим на счетоводители на хората - щом са сметнали това за по-удачен и изгоден начин, значи имат нещо в предвид и им пожелавам успех :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Фев 2009 12:41

¦•••SHERIFA•••¦, ако беше така, както го написа, на дали щяха да махат списанието, защото не включи фактора реклама в списанието, даже мисля, че навремето, някой от администрацията беше казал, че не печелят от това, че си купил списанието за 4 лв. а от рекламите в него, които, благодарение на твоята покупка, стават по-скъпи ;)

Профил Skype

Публикувано на: 08 Фев 2009 13:46

Аха, значи онея 50 800 лв. още кинти отгоре, от вътрешната реклама в списанието, която я подминавам, както блокирвам всякакви banners, ads и scripts с Adblock + & NoScript.

Добре, т'ка да е, от новият сайт още повече кинти от реклама ще трябва да избият, или ще я и увеличат заедно. 50-70k да се стигне за 1 месец.

Аватар
В момента играе: Kvoto padne
Публикувано на: 08 Фев 2009 16:46

Вие ебавка ли си правите уе как така списанието ше е онлайн......................няяям думи ебати усера :notfair: :notfair: :notfair: :notfair: :notfair: :notfair: :notfair: :notfair: :notfair: :notfair: :notfair:

The green beast: [Motherboard:Biostar A770 A2+] [CPU:Dual Core AMD Athlon 64 X2 2700mhz 5200+] [GPU:XFX 8500GT 512mb DDR2] [RAM:2gb Kingmax ddr2 800mhz] [HDD:250GB Maxtor] [PSU:Forton 350W] [Case:JNC-ATX RJA110]

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2009 20:41

Поне сега да оправят малко тоя форум че на нищо не прилича и с тия грозен стил напрао да ти се до драйфа и да сложат на статиите малко пикове както е и в списанието. Иначе и аз се като ¦•••SHERIFA•••¦ се чудих за кинтите.

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2009 21:24

SmeX написа:
Поне сега да оправят малко тоя форум че на нищо не прилича и с тия грозен стил напрао да ти се до драйфа и да сложат на статиите малко пикове както е и в списанието. Иначе и аз се като ¦•••SHERIFA•••¦ се чудих за кинтите.

А аз само като погледнах какво играеш и ми се до драйфа!

Профил

Публикувано на: 08 Фев 2009 21:50

Има и още нещо... Тези, дето са си платили абонаменти за ХАРТИЕНО списание к'во праят 8) :lol: !? Нито могат да бъдат компенсирани чрез предоставяне на "online абонамент с код" ( ако съдържанието на новият беше платено, но както вече беше писано, ще е БЕЗПЛАТНО изцяло ), нито и чрез хартиените списания за април, май, юни, ... нататък, тъй като... тях няма да ги има 8) :lol: ( поне хартиено ). А те са си платили, още веднъж уточнявам, за ХАРТИЕНО списание :).

Ще им се връщат парите май или...

Относно форума и "грозният стил" ( то е скин де ) - да, има само 1. Нарочно гледам, че кода е модифициран така, че именно тук да НЕ ви излиза dropdown опция за choose-ване на скин, щото има ( по default ) phpBB3 2 скина - prosilver2 & новият въведен в 3-та версия на форумния софтуер - prosilver. Доста и неща са ( така да се каже ) "орязали" от един пълноценен скин, като например - Admin/Mod TeaM. Да не можете да гледате кои са администратори, кои модератори, съответно и колко са "активни", по профилите даже може да се забележи колко "много" постове имат, колко "често" влизат и т.н., а от ТАМ автоматично и за извършени модераторски/администраторски действия в съответната лог секция, а от ТАМ вече и за качеството на мненията, модерацията, spam, flood, abuse и т.н. Който иска сам може да си провери тея неща, аз му пестя усилия с мишока просто :).

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 10 Фев 2009 12:20

@High_voltage:

Пич, нали се сещаш за оня Бай Мангау, дето продава любимите ти дюнери? Дето все ще каже някоя простотия, ще те ухили, ще сложи повече месо (като за "свой човек")? Познай какво - прави го за парите. А най-хубавите дюнери прави, с най-много мръвка и с най-просташките ебавки докато го чакаш.

Това е работа, очаква се да търсят възнаграждение за нея. То и футболистите постоянно повтарят колко обичали да ритат, ама бая кинта струпват за час-час и полвина тичане. Гладна мечка хоро не играе :)

Профил

Публикувано на: 10 Фев 2009 21:13

Както е казано - няма незаменими хора или неща. Усещам че все пак незаменимо ще остане хартиеното издание на PC Mania. Аз съм дърт клиент на това списание и ще разкажа 1 древна случка. Късна есен, 1999та, аз лежа в болница за операция на носа. Идва време за новия брой на ЛЮБИМОТО списане и аз поради неспособност сам да закупя екземпляра, опитвам да пратя едно пишлеме от стаята да купи новия брой. Идва въпросното момче със списание Gamer's Workshop и ми го връчва с обяснението че няма други в будката за печатни издания. Поради липса на алтернатива, изчитам въпросния брой (не помня кой точно) и при първа възможност пиша гневно писмо до въпросната редакция как може да има толкоз ЗЛЕ списание. В момента имам син който тепърва почва да чете и всеки нов брой го разгръща и разглежда с интерес всички картинки и шотове... МОЛЯ ВИ, ДАЙТЕ МУ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЧЕТЕ ИСТИНСКО СПИСАНИЕ КАКТО АЗ СЪМ ПРАВИЛ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 10-11 ГОДИНИ !!! ИМАМ ЛАПТОП, КОМП С МОНИТОР 22", НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОТО СПИСАНИЕ (ЗАТОВА ГО КУПУВАМ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЕ +)!!!
Не смятам че можете да създадете онлайн списание способно да замести ИСТИНСКОТо хартиено издание :!:

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2009 00:28

Извинявам се, че пак ще взема думата. :Oooops:

За над 25-те години, които съм работил в сферата на търговията (и външната и вътрешната), колкото и да съм тъп, съм забелязал, че пазарът не търпи празни места (ниши). Разгеле останахте в пространството само вие след години упорита битка, освен със самите себе си и с, вярно, не дотам силната но все пак конкуренция. (Да не изброявам заглавията, защото не е етично.) И сега зорлем ще върнете на пазара някои от играчите. Ей тъй без битка - директно, в празната ниша (в нашия случай лавица). И това неминуемо ще стане. А потребителите, които са си свикнали от години да четат печатни издания, ще отидат до РП павилиона и ще вземат това, което има.

Много ми се иска всичките ви читатели да са фанатици като мен, но това съвсем няма да е така.
Дори и елементарния първичен рефлекс (оня с кенефа) ще си каже думата.

Тук се правиха някакви сметки, изчисляваха се приходи, печалби и т.н.... Вие сметката си сте я направили и за да вземете такова решение сигурно имате сериозни основания.

Единственото, което аз искам, а предполагам че и останалите братя, е да ви обърнем внимание на някои съображения, които може би не сте взели предвид. Брейнсторминг някакъв - един вид!

А окончателното решение ще си вземете единствено вие!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Публикувано на: 11 Фев 2009 00:41

Хммм нещо ново наистина. Утре трябва да си взема новия брой да видя за какво иде реч. Честно казано това е бъдещето наистина, но не мисля че му е дошло времето. Това е все едно да чета книги на компютъра. Друго си е миризмата на нова хартия :) Чета списанието вече 9-та година и съм му свикнал, но ще видим... Ако все пак стане се надявам начинанието да бъде успешно, а не да се провали с гръм и трясък. А недоволни... Е тях винаги ги има...

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 12 Фев 2009 19:43

Първоначално си помислих, че нещо се е бъгнало, щото бройката на постове си ми стои, а самите постове... ги няма. Е, бях постнал един, в отговор на admin, че мааалко не е прав за дадено нещо като и естествено сложих и солидно доказателство и... има запис на изтрит пост в модераторските логове 8).

Добре, има толкова много и страшно други мнения и постове изобщо, които са за триене, съдържащи неща, неотговарящи на правилата ( доста и псувни де ) и БАШ моят пост ще бъде изтрит, несъдържащ нищо нередно, освен показване на... това в orange от предният абзац.

И отново онея опции за прекалкулиране не са включени.

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 12 Фев 2009 22:51

Ти да не си от Русе и да работиш в Нетуъркс? :lol:

Иначе си мислех, че ще е много яко ако направят да има трейлър-ревюта като в gametrailers или ign :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 12 Фев 2009 22:58

Е тва е шерифа бе, моля ти се. =)) Само нз дали завърши Дървото или още е там. =)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com