Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие: Re: Защо пиратстваме?
Публикувано на: 28 Яну 2009 15:58

One Vision написа:
Освен това, в самата си същност аргументът ти е кух - нямаш пари и за Ламборгини, но не го крадеш, нали?

Защото няма да намериш отключено ламборгини без номера пред дома ти с ключове на таблото.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:11

One Vision, ще ме извиняваш, ама какво ги ебе разработчици, разпространители и продавачи, че си си изтеглил игра, която така и така никога няма да си купиш?
Щото точно това си казваш, когато заявяваш, че "нямам пари" е кух аргумент. По-скоро биха извлекли облага от това, че си си издърпал играта им, отколкото, че не си. Когато си я придобил нелегално можеш да се насладиш на играта и по-късно, когато вече имаш пари, да си я вземеш оригинална или да си вземеш продължение или друга игра от същите хора. Наистина ли обвиняваш 15 и 16 годишни хора, чиито родители се чудят как да съберат пари да изпратят братята и сестрите им в университет, в това, че подронват великата game индустрия. А пък това, че щели да скочат на конзолния пазар заради пиратството сред PC игрите е най-голямата глупост, която може да се измисли. Освен ако не станат PS3 exclusive де, щото пиратки за Xbox и Wii излизат по-бързо отколкото за PC.

That have never yet kissed a girl.
But give me a ramblin' rover,
Fae Orkney down to Dover.
We will roam the country over
And together we'll face the world.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:13

One Vision ти каде жиеввш бе? май само в къщи си седиш. Явно нети е ясно кво е положението на хората в българия ти си супер заблуден братле чети си форумите изчисляваи си месечните доходи на другите и после се питаи защо неси купувате оргинални игри. Ти си балък братле по същата логика аз ще те питам купуваш ли оргинални филми? Купуваш ли музика? Ти си балък щом се питаш този въпрос на които има 100000 отговора просто незнам каква ти е идеята на темата вскеи може да ти даде колкото си иска каквито си иска отговор. Никои неможе да ме ограничи да копирам каквото си искам щом едно нещо го има нормално е да се копира всъщост всичко което ти знаеш думите които ти казваш пишеш всичко кеото си научил е копирано от другите за нещо си платил за нещо не плащаи си за квото исакш не пращаи за квото неискаш много е просто. Отговора на въпроса запщо пиратсваме е защото пиратстваме.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:13

Тhe Grim Reaper -> Виждам , че и ти си "изключително" интелигентен, че така хубаво интерпретираш "мнения". Не виждам къде сравняваш една книга струваща 15 лева и игра струваща 80-90 лева. Много си готин като наричаш на ляво и на дясно всеки малоумен, ама и ти не си настойник на умствени възможности.
1) ако книгата не ми хареса ще прежала 15-те лева, и все пак може да ме НАУЧИ на нещо, има КУЛТУРНА ЦЕННОСТ. Ала една игра струваща над 50-60 лева няма как да ги прежаля защото следващия месец може да не ми стигнат парите за храна ;)
2) Когато купуваш ел.уреди, коли, дрехи и т.н ти не ги ли тестваш преди да ги купиш. Включваш в контакта уреда дали работи, сядаш в колата караш известно време, за да видиш дали ти харесва как вози и как се държи, пробваш дрехите в съблекалнята , да видиш как ти стоят и дали няма някои дефект по тях. Да си чувал за пословицата "Око да види, ръка да пипне" или това не може да достигне до ума ти ? Аз като го пробвам и видя за какво иде реч ще имам доста повече информация, отколкото ако чета някакви думи и изрази, на човек, който е възможно да има различен вкус от мен ;)

Не съм добре запознат със пазарната икомика ПРАВ СИ няма да споря тук, но на запад , че дори във съседна Гърция, когато нещо не ти хареса и го върнеш, никой не те пита ЗАЩО, а просто ти връщат парите. Тук такова нещо няма !!!

За твое сведения съм превъртал доста игри , и много пъти ми е минавало през акъла да отида до близкия магазин и да си я купя ,но това което ме спира да си го направя са парите , които всеки път, когато се окаже, че са в излишък се намира употреба РАЗЛИЧНА от една игра ;) Това толкова ли ти е трудно да го възприемеш, че просто ПАРИТЕ НЕ СТИГАТ ЗА ИГРИ ? Сравни цените в ЕС и цените тука и пак ще си говорим, а там има пираткаджи, но и имат повече пари. За тях съм съгласен да ги псуваш и да им се чете лекция, и мен ме дразнят, но хората, които наистина нямат възможност ???
Прочетох ти поста и ти играеш НЕЛЕГАЛНИ игри. Какво си тръгнал да ми дуднеш за умствена изостаналост прочитайки моя пост, като и ти си същата стока, нямаш пари играеш нелегални игри, + това използваш същото оправдание като всички останали НЯМАМ ПАРИ, къде си тръгнал не ми е ясно ?

Казах го, ако имам пари ще си позволя да си купувам игрите, които ми харесват, до тогава ще се възползвам от това което ми е предоставено, както почти всички го правят ;)

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:25

Sonny Grimm написа:
One Vision, ще ме извиняваш, ама какво ги ебе разработчици, разпространители и продавачи, че си си изтеглил игра, която така и така никога няма да си купиш?
Щото точно това си казваш, когато заявяваш, че "нямам пари" е кух аргумент. По-скоро биха извлекли облага от това, че си си издърпал играта им, отколкото, че не си. Когато си я придобил нелегално можеш да се насладиш на играта и по-късно, когато вече имаш пари, да си я вземеш оригинална или да си вземеш продължение или друга игра от същите хора. Наистина ли обвиняваш 15 и 16 годишни хора, чиито родители се чудят как да съберат пари да изпратят братята и сестрите им в университет, в това, че подронват великата game индустрия. А пък това, че щели да скочат на конзолния пазар заради пиратството сред PC игрите е най-голямата глупост, която може да се измисли. Освен ако не станат PS3 exclusive де, щото пиратки за Xbox и Wii излизат по-бързо отколкото за PC.

Пълни глупости. Не мислиш, не четеш, не разбираш. Дори няма да споря с теб.

Mad Hatter, малоумнико, ето ти линк за даунлоуд секцията в ШИБАНИЯ САЙТ НА PC MANIA, В КОЙТО ПИШЕШ!
Изтегли някое демо, включи го в контакта, направи му един тест драйв, запиши го на диск, влез в съблекалнята да го пробваш, и си го заври отзад. Ако ти хареса усещането, иди си купи играта. Но при всички положения, спри да правиш безумни аналогии! Прочети някоя гейм статия и виж колко от нея е личното мнение на автора! Вземи информация откъдето искаш! Демота, превюта, ревюта...има източници! Самоубий се!

За пари и дума не съм казал в миналия си пост. Аз самия не си купувам лицензиран софтуер, или и да си купя, е много рядко, защото нямам собствени пари, а баща ми би ме запсувал ако разбере, че давам парите му за игри. Шибай се.

Mad Hatter написа:
...ще се възползвам от това което ми е предоставено, както почти всички го правят ;)

The Grim Reaper написа:
Това, че даденото поведение се е закоренило в нас от малки, и че всички го правят, не означава, че е правилно.

Шибай се отново.
За мен е прахосничество да дам тези пари за игра. Единствено защото за баща ми е прахосничество да ми даде пари, и аз да ги похарча за компютърна джитка. Аз осъзнавам, че съм в грешка. Аз не се оправдавам с глупости, за да не се почувствам виновен. Но се чувствам още по-виновен като купя оригинална игра с пари, които не са мои. Защото това е една крайно ненужна, макар и приятна инвестиция. По-ненужна ми дори от бирата и цигарите.
Стига обяснения.
Шибай се.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:28

Честно казано за игра никога не бих дал пари... Всъчност давал съм два пъти, де, но те не се броят. Просто не мога да си представя да дам 50 лева (най-малко) за нещо дето ще ми омръзне за два дена.
Филми - Точно два пъти в живота си съм бил на кино и въобще не останах доволен. Едва чух нещо от шушукането в залата, едва виждах субовете от претичващи пред екрана дечурлига и... може да си представите колко се насладих на филма. Колкото да си купя ДВД - да дам 15 лв. за филм, който ще гледам веднъж... Звучи ми несериозно.
Музика - имам колекция от оригинални дискове... за съжаление колкото и да ги пазя, от постоянно слушане са съвсем изподрани. Няма значение колко слушаш една свалена мп3-ка, тя няма да се издраска и да почне да прескача, пръщи и подобни неща, който пречат на удоволствието от слушането. Пък и няма да си купя цял диск, понеже ми е харесала дадена песен. В повечето случаи е така - на компа ми има хиляди групи и изпълнители, но с по една песен всеки. Рядко има група с повече от 4-5 песни. Просто само тези са ми харесали. Няма да купя цялата им дискография, за да слушам по една песен от диск - би било смешно.
Единствено бих плащал за легален софтуеар. Предполагам, че на никой не му се занимава със зле кракнати програми, неработещи антивирусни, бъгав Уиндолс и т.н. За това бих плащал, стига да имам парите.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:38

аз като работя на 3д макс и маия и проектите ми трябда да са на купена версия правени иначе неги приемат а една лицензирана версия струва хиляди $, но докато се учи човек само на крак версии трябва да бачка няма как

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:39

The Grim Reaper написа:

Честно ли са пълни глупости, като току що в поста си каза същото, но за себе си, глупак такъв!

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:46

The Grim Reaper -> Виж к'во нервните си изблици и пуберски изпълнения ги пробутвай на някой друг, не на мен. Шибай се набутай си го, самоубий се ... брей че си оригинален. Чудя се колко годинки имаш, че по такъв тъп начин изразвяш мнение ;) (Твое право на избор :) )

Цитат:
Но някой ден, когато/ако имам достатъчно пари, че да мога да заделя част от тях, инвестирайки ги в емоционалните изживявания от някоя хубава игра, с удоволствие ще го правя.

Бре смятам, че това са твой думи :)

Всеки софтуер си има някакъв период на трайл версия ;) Това ми дава по-добра представа за продукта отколкото демо или ревю. Сега ако искаш и до 9-то коляно на родата да ме псуваш, няма да промениш вижданията ми ;)

Пак казвам, ще дам пари за игра, когато не са на такива невъзможни цени и когато имам пари да си ги позволяНито пуша, нито давам по 300 лева за сепаре във Син Сити, нито машината ми е последен модел за да подкарвам Crysis na max, пък дори да направя ъпгйред на компютъра ми се случва рядко, а не през 2 години.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:48

One Vision Е ти откри америка. Ти и в момента ънреал енджина е основен енджин на хбокс360 гиарс оф уар2 го има само за хбокса и други яки заглавия. Затова човек трябва да има пц на коет да работи и да ползва за интернет и конзола хакната на която да игаре.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:48

Купувам оригинални игри като имам възможност.
За сметка на "готините" и "не-балъците" аз не ходя толкова по клубове и заведения да се тровя с дим и да пия алкохол за да съм "готин".
Събирам пари и си купувам игра, която съм си набелязал.
В момента колекцията ми наборява - Baldur's Gate Compilation, Arx Fatalis, Demon Stone, Tony Hawk Underground 2, Konung 2, WoW + Burning Crusade.
Колкото мога купувам макар че скоро не съм си купувал оригинална игра.
Ако мога да намеря Arcanum оригинална(което няма да стане) задължително бих си я купил без да имам предвид обсоятелствата.
Всички тези игри съм ги играл ПЪРВО пиратски и след това съм си ги купил.
Да ги имам автентични и да подпомогна с каквото мога създателите им.
Тегля пиратски игри за да ги пробвам и да си ги купя ако ми харесат и имам възможност.
Но наистина в последно време няма добри заглавия за PC (Fallout 3 е изключение)

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:50

Ми тогава ще си купя конзола и ще я кракна. Да минат тогава към нещо друго..., но какво, какво? Може да измислят нещо ново, нещо невиждано до сега. За да си пазят хляба трябва да им хрумнат нови идей, трябва им нов мироглед. Ето едно логическо обяснение на това как пиратството стимулира прогреса.

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:51

Икономическото ни положение не е цветущо, за да си позволим такива скъпи удоволствия. В страна, където хората се циганят за левче за градския транспорт, не може да очакваме да купуват компютърни игри по 100лв, които ще бъдат оставени да прашясват след 1-2 дни игра, защото нека да гледаме реалистично - 4/5 от игрите на пазара просто не струват. Когато пулсар пускаха игри от 20лв си взех Jazz&Faust и Spells of gold, ама сори - повече няма да направя тази грешка. Разбира се, има игри, които си заслужават да бъдат купени, но главно от сантимент или фенщина, както е примера с Blizzard. Хубаво е и да се разгледа факта, че основният потребител на гейм продукти са деца, неразполагащи със собствен доход, така че едно нормално дете едва ли може да си позволи повече от 2-3 игри на година.Фактът, че българинът е възпитаван да уважава повече материалното кара много хора да смятат, че интелектуалният труд не струва, че е много по-добре да подариш китара на детето си, вместо няколко диска с любимата му музика, да му купиш колело, вместо новия NFS и т.н. Все пак изключително се дразня като гледам наглостта на участниците в рекламата "Пиратстовто ограбва" - произволен бездарен роден творец от типа на Графа, Устата, който цъфва полугол и окаян на екрана и започва да плямпа колко е зле и как пиратството го е ограбило, ама направо да го ожалиш! Темата е леко наивно формулирана, нещо като във вица "защо биете негрите". Напълно нормално е при дадено положение, когато имаш по-добра алтернатива, да предпочетеш нея. Аз наистина не вярвам да има противници на пиратството тук, защото би трябвало да си спомняте как играехме игри преди 8-9 години, а връщането на тази реалност би било доста противно и досадно начинание, защото е ясно, че мнозинството геймъри ще гледат гейм продуктите само от витрините и ще са принудени да се подмазват на кварталното богато леке, за да могат да играят у тях новите игри. Айде не, мерси.И двете позиции имат своите правилни аргументи, но като че ли тук говорим за самосъзнание и финансова възможност, отколкото за нещо друго. А и според мен игрите все още не са дорасли толкова, че да заслужават подобни инвестиции от крайния потребител. В такъв смисъл, човек, който си има понятие от съвсем базова теория на пазарната икономика, ще се сети, че търсенето определя предлагането, (търсенето, а не трудът по продукта, неговата рядкост и т.н.) следователно щом фиксираните цени на игрите не привличат българския потребител, значи просто няма да се продават, както и става.
П.С. Не съм чел повечето мнения по темата, ако тезата ми съвпада с на някой, да ме извини, че го повтарям, за да не влизам в задочни спорове.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:55

Sonny Grimm написа:
The Grim Reaper написа:

Честно ли са пълни глупости, като току що в поста си каза същото, но за себе си, глупак такъв!

Честно, да. Както казах...
Не мислиш, не четеш, не разбираш.
Принципно бих се замислил дали фактор за неразбирането ти е лош изказ на моите мисли. Но силно се съмнявам.
Мълчи.

Mad Hatter... Оставяш ме без думи.
Първо ревеш, че искаш гаранция, че играта ще ти хареса, и посочваш това като причина да не си я купиш оригинална.
След това аз ти повтарям някои наистина достоверни източници на такава информация.
И ти сега, в своя защита, ми казваш, че trial периода на някой софтуер е по-добър начин да разбереш?
Ами... Добре.
Как да ти обясня, че демото е trial периода на играта? Вижданията ти са непроменливи заради твърдоглавието ти.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:56

One Vision написа:

Поръчвам си я!

Може всъщност!
Най-накрая!
Мерси много, One vision!

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 16:56

Аз имам супер мн оригинални игри десетки и повечето са ми от кутите с видокартите хахах. Също така навремето съм имал куп конзоли и тогава нямше дори записвачки за пц затова се налагаше да си зимам оргинални игри имама стотици такива да не горовим за касетки за сега мега драивка атарита и тн. Иамам адски много оргинални игри които са пребани и вече неможе да се игаре на тях и са кво пребан ли да се чуствам маи по добре да си хакна конзолата

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:00

One Vision написа:
Sonny Grimm, както очаквах, никой не прочете статията от първия ми пост - там е отговорено на въпросите ти.

Естествено, че не всеки "пират" би купил игра, ако няма друга алтернатива, но един голям процент биха го направили. Може би в България не, но в доста страни процентът ще бъде учудващо висок.

И още нещо - аз не обвинявам никого. Питах за причините и се радвам на хората, които чистосърдечно и разумно я посочиха.

Накрая - 1/5 печалбите на PC геймингът идват от?... От?.. От WoW! Много големи имена в индустрията и много компании покрай тях (Crytek е последната) преминават от PC exclusive към мултиплатформена разработка. А знаеш ли какво казват разработчиците на Unreal енджина (бастион на PC гейминга) - че следващото поколение ще бъде основно насочено към конзолите, а PC платформата ще бъде последен приоритет. Така че въобще не се изказвай толкова смело с "несъществуващия скок" към конзоли, защото той вече е налице, а ти си си затворил очите.

iddqd, нищо не знаеш за личния ми живот. Замълчи.

Аз съм си затворил очите и затова почти всяка успешна X360 игра има PC порт, нали? Причината за преминаването към multiplatforming е същата, поради която FF13 ще излезе за кашона на майркософт - по-голям пазар, повече пари.
На теб известен ли ти е факта, че повечето пиратски копия на игри биват изтривани само след 15 минути игра? А че някои пък въобще не могат да тръгнат, тъй като човекът, който ги е изтеглил е с по-слаба машина от минималните изисквания? Наясно ли си, че всъщност демотата са една от причините за по-ниските продажби на игра. Има си много по-очевидна причина за по-малкото продажби на игри, които можеш да видиш преди да купиш - игрите не струват. Те не се харесват на много хора, затова те не ги купуват.

Grim Reaper, ще ме извиняваш, ама това, което го пишеш за мен важи за теб. И навсичкото отгоре си лицемер.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:01

The Grim Reaper -> рева ами не не мисля, това беше един факт, който ме притеснява при взмането на решение за покупка на игра, който факт дори и демо не ми помага (лично мой проблем). Същия този факт ти достатъчно добре обори, и признавам, че имаш право и спирам да го вадя като довод . Но ако проследиш всеки мой коментар ще видиш, че ГЛАВНИЯ и ОСНОВЕН проблем са парите или по скоро гнусните цени които ми предлагат Пулсар и Озон за купчина код.

П.П в Демото на игра имаш съкращения и не пълна функционалност на продукта, докато при трайл версиите на дадена програма (доколкото изпозлвам нелегален софтуер) докато не дойде време да сложиш истинския код, кракшнеш, активираш продукта ти го използваш със пълните му функции :) Затова мисля че има разлика между Демо и Трайл поправи ме ако греша :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:02

Грим, ти имаш проблем с егото момче. И то голям, много голям. Даваш същото оправдание като всеки тук - парите са на баща ми, майка ми, леля ми, баба ми и други членове от семейството, и за това не искаш да ги дадеш за игра. Същото ти казва и Шапкаря, но с други думи. Не разбирам как твоето оправдани е над чуждото.

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 28 Яну 2009 17:08

Mad Hatter написа:
The Grim Reaper -> рева ами не не мисля, това беше един факт, който ме притеснява при взмането на решение за покупка на игра, който факт дори и демо не ми помага (лично мой проблем). Същия този факт ти достатъчно добре обори, и признавам, че имаш право и спирам да го вадя като довод . Но ако проследиш всеки мой коментар ще видиш, че ГЛАВНИЯ и ОСНОВЕН проблем са парите или по скоро гнусните цени които ми предлагат Пулсар и Озон за купчина код.

В такъв случай пак ще ти кажа, че против аргумента за парите нито съм казал нещо, нито имам право да го изкажа. Даже опитах да поясня как същият този аргумент важи и за мен. Извинявам се, ако съм изградил грешно впечатление за мнението си чрез думите си.
Сам можеш да си обясниш защо няма trial версии на игри, а има демота.

Bethrezen, моето е оправдание е над чуждото защото липсва. Аз не се чувствам оправдан, че тегля пиратски игри, макар и рядко да играя. Осъждам само и единствено измислените и тъпи оправдания, самовнушения и самозалъгвания, с цел да не се купуват игри. Факторът на парите не мога да го оспоря. И ако ми посочиш къде съм се опитал да го направя, ще се извиня на всички.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com