Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Клубове по бойни изкуства
Публикувано на: 24 Яну 2009 01:47

No, не ти говоря за нашенските бойци, които имат тренировки по три пъти седмицата по два часа, примерно. Говоря ти за кореец, който по цял ден тренира без почивка, и се е усъвършенствал до такава степен, че да усетиш удара му три секунди, след като те е ритнал. Естествено, това малко на шега, но в общи линии е така.

Преди две години присъствах на семинар с Гранд Майстор Че Джунг Хуа, синът на генерал Че Хонг Хи, създателят на модерното Таекуон-До. Та той ни разправи как са ги тренирали едно време техните инструктори. Когато е бил малък, учителите им са взимали по две яки жилави пръчки и този, който не успее да ритне или да удари с ръка достатъчно бързо, са ги удряли до кръв. И тогава, понеже Корея преди 40-50 години не е била достатъчно богата страна, са се упражнявали с екипи, направени от плата на чувалите за картофи. Много груб плат, ще знаеш. Той сподели, че чувството в края на деня, когато си бил разкървавен и плата се е търкал в тялото ти, не е било чак дотам приятно. Тогава е било физическа подготовка, не сега.

Та тогава семинарът се проведе в, забравих й името на залата... Зимния дворец на културата във Варна ли, как беше... Та да продължа. Човекът е на 68 години. Докато говореше, беше пълна тишина, никой не продумваше. И той рече, та ни демонстрира най-просто ап-чаги, удар, който по филмите е насочен за удар в слабините, но при нас той удря в корема. Та щом го направи, тебе лъжа, мене истина, но цялата зала се огласи от ехото на ритника му. Почти не се видя кога го направи. Друга работа са корейците, братле, веднъж се сбих на състезание с един, удари ме три пъти в главата с крак, преди даже да видя ударите.

В България няма качествено Таекуон-До. Има го в Корея. Затова ти казах и да не се занимаваш сериозно с него де, просто на две-три тренировки да те разчекнат, после отивай на Муай'Тай. Киокушин също е добър вариант, питай Активния за по-подробно инфо.

Tва май че са жени, ама нокаутът пак си го бива, ахахахахаххаха :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=FOh3F_7NzE0

За съжаление всички клипчета в YouTube са с WTF формат, т.е. само удари с крака при спаринга, и са до един с протектори на гръдния кош и главата. В България най-честите правила при спаринг са тези на ITF, т.е. без протектори, с удари с крака и ръце.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Яну 2009 09:37

Само да вметна за Хамелеона, едни лещи и си готов. С четири диоптъра съм и без лещи/очила не виждам почти нищо. С лещите няма да имаш проблем да водиш "активен" начин на живот определено. Освен простотии покрай басейн или свързано с вода, почти няма начин как да ти паднат докато спортуваш.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 24 Яну 2009 10:03

One Vision, няма как "изначалния" смисъл на едно бойно изкуство, независимо кое, да не е боя. Определено първоначалната идея на всяко бойно изкуство вкл. и източните е да тръшнеш противника по-лесно. Нещо повече, упражненията за медитация съсредоточаване и т.н. които в последствие добиват и друго предназначение, първоначално са целяли именно да си по-хладнокръвен по време на битка за да...тръшнеш противника. Красотата на движенията и прочее е значение появило се в последствие.

Иначе по темата знам една зала където се тренира Айкидо в Младост 2 на предпоследната спирка на 306. Там всъщност тренирам аз заедно с останалите от клуба по огнени изкуства "Дивинитас". Ето примерно при нас красотата на движенията са в основата, защото нямат бойно предназначение.

Профил ICQ

Публикувано на: 24 Яну 2009 10:21

Saren написа:
Само да вметна за Хамелеона, едни лещи и си готов. С четири диоптъра съм и без лещи/очила не виждам почти нищо. С лещите няма да имаш проблем да водиш "активен" начин на живот определено. Освен простотии покрай басейн или свързано с вода, почти няма начин как да ти паднат докато спортуваш.

>< Не го подвеждай. :Д

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Яну 2009 10:52

Голямата ми мечта е да уча "krav maga", но в България няма клубове и е имало само няколко семинара. Те това БИ няма никаква сложна философия зад него. То е с просто послание - "Обезвреди и неутрализирай колкото се може повече противници, за колкото се може по-малко време и по-малко движения". Просто и ефективно.

Иначе наскоро видях един плакт за ММА зала(Ст.град, бл.8, до ОМВ-то) и ще разходя тая седмица, дали дават и тренировки.

Профил

Публикувано на: 24 Яну 2009 11:10

Аз тренирах айкидо известно време, просто така за релакс и изливане на яда, когато бях ядосан. Определено ми хареса, пък и не се натоварваш кой знае колко.

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Яну 2009 11:42

No, за винг-чун, шефа ми го тренира от 5 години и вика, че бил доволен.
http://www.youtube.com/watch?v=YkHmYJmfuWg
Ето ти трайлър от филм посветен на винг-чун, като главният герой е пряк ученик на мацката, която го е измислила. Това, което си спомням е, че при това БИ движенията са максимално пестеливи и винаги насочени напред.

А за крав магата, ми да полицейщина си е, но е брутална полицейщина :
http://www.youtube.com/watch?v=VNkU9zyH ... re=related

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Яну 2009 22:08

One Vision ако те интересува Айкидото и живееш близо до Младост 2 това е за теб http://chowa.eu

А иначе не може да ме убедиш, че в същността на бойните изкуства не е боя ами е нещо друго. За това "бойно изкуство" без удъри, до колкото прочетох е бразилско демек нищо общо с каратето, айкидото, самбото и др. идващи от азия бойни изкуства за които говорим.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 24 Яну 2009 23:53

Тая педерастия, която гледам по WTF турнирите, ме дразни ужасно. Те използват ръцете си единствено за гард, и подскачат наоколо, подритвайки се по главите. Наистина, крайно непрактично в "улична схватка".

На времето се занимавах с Таекуон-До. И далеч не ме тренираха на подобни селянии. Таекуон-До-то не е типичното бойно изкуство. То е повече за бързина и баланс, отколкото за сила на удара. По-дефанзивно е, с други думи. Няма ги типичните, иначе, боксьорски удари, в които при нанасяне се оставяш на инерцията. Не. Удряш и връщаш. Напълно нормално е това да не се хареса на някои хора. :)

Профил ICQ

Публикувано на: 25 Яну 2009 00:09

Ей затова говоря, Grim... :)

Ти какъв гъп беше?

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 25 Яну 2009 00:17

До 6-ти стигнах и спрях да тренирам... Преместих се, та ми беше неудобно да ходя на тренировки. :/
Нещо напоследък ми иде или да подновя тренировките, или да се захвана с нещо друго, ама ще видим... Темата ми се оказва полезна. :)

Профил ICQ

Публикувано на: 25 Яну 2009 01:11

Аз живея в покрайнините, но си ходех в центъра да тренирам. Добре че СТЗ е малък град, та не беше толкоз фатално. :)

Спрях обаче сега. Бакърджиев (инструктора) залага прекалено много на форми, а това малко или много ми омръзна. Та сега съм се отдал на почивка, после февруари пак си тръгвам. Иначе винг чун-а много ми допадна. Това бойно изкуство дори не го бях чувал преди, а сега като изгледах няколко клипчета... баси. Шао лин-ците изведнъж ми паднаха в очите... :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 10:09

разгледайте:

http://www.kudo-bulgaria.org/

Клипче с кадри от Кудо Дайдо Джуку турнири

Jeet Kune Do e също много интересен и практичен, сравнително лесен за усвояване стил, рожба на вдъхновението на великият майстор Брус Лий, но освен в Русе не знам къде другаде в България се практикува и дали се практикува изобщо.

ето клипчета:

цък

цък

Цитат:
А иначе не може да ме убедиш, че в същността на бойните изкуства не е боя ами е нещо друго.

А тъпи хора винаги е имало и винаги ще има :roll:

и за айкидо да кажа нещо само... не е за начинаещи. човек без сериозен опит и в други бойни изкуства/спортове не би извлякъл особена полза от тренировките.

Цитат:
Айкидото е характерно с това, че използваш силата на противника срещу него (основно хвърляния).

ами... не точно. но така изглежда :lol:

Цитат:
Тренировки за дух би бил моят избор...

ами... то няма други :lol: (ако говорим за БИ а не за бойни спортове)

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 11:52

Аз мисля да се запиша на Винг Чун. Никога не са ми харесвали тези бойни изкуства, но този определено изглежда интересно. Така или иначе ми се тренира нещо, а фитнеса ми е доста скучен :)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 12:20

zip0 написа:
Аз мисля да се запиша на Винг Чун. Никога не са ми харесвали тези бойни изкуства, но този определено изглежда интересно. Така или иначе ми се тренира нещо, а фитнеса ми е доста скучен :)

Бе бате и Чун-Вин не мое да те оправи, носи си Кистолет!

Тва като в Индияна Джоунс ония арабин маха с крака ръце и мечове и
нашия Бам, просто лесно чудесно!

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 25 Яну 2009 13:16

И като ти вземат "кистолета"? Ко прайм?

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 13:25

Цитат:
За това "бойно изкуство" без удъри, до колкото прочетох е бразилско демек нищо общо с каратето, айкидото, самбото и др.

Тук Еврейчо неграмотно и безидейно (и на турски) както обикновено говори за т.нар. бразилско джиу джитцу. То произлиза от традиционното японско джиу джитцу, но са запазени (и доразвити) техниките за бой на земята и поваляне на противника, докато в японското джиу джитцу има още мнооого неща (но си се набляга на тези, това бойно изкуство е било използвано от самураите, а те са носили броня, нямало е полза да се удрят и ритат, залагали са на хвърляния, ключове и т.н.). В Бразилия е било пренесено от японски имигрант, живял при прочулото се в последствие семейство Грейси, обучил тогава още малкия Хелио Грейси (който изглежда боя на земята е харесал най-много от цялата работа). А самбото е руско, така че то е което няма връзка с останалите :lol:

за BJJ

И за ММА видях че става дума - има си хора които се занимават в България и са готови да обучават хора за състезания, но надали ще видите обяви и реклами за такива тренировки. Все още не е достатъчно популярен спортът тук и никой от хората достигнали нивото да обучават други не биха се занимавали с начинаещи. Друг е въпроса че тук момчетата се събират да тренират за по 1-2 часа след работа обикновено, колкото и талантливи практикуващи да имаме тук няма как да са на нивото на тези в някои други страни където могат професионално да се занимават с това и да тренират по 6-8 часа на ден. В ММА физическата подготовка е изключително важна.

Цитат:
за шотокана - мненията, които чувам, са доста противоречиви

Няма кофти стил, има кофти майстори :lol: всички бойни изкуства/спортове са добри и от човека който ги практикува зависи ще извлече ли полза и каква :)
Цитат:
Хамелеоне, как си диоптъра, защото при близко разстояние (където се водят основни схватките) не би трябвало да ти пречи липсата на очила (особено като свикнеш)?

един от учителите ми по айкидо много обичаше да гаси лампите в залата и да ни оставя да тренираме на тъмно :wink:

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 13:42

hk_vlady написа:
zip0 написа:

Бе бате и Чун-Вин не мое да те оправи, носи си Кистолет!
И кво ше застреляш някои ли?Друго си е да го пребиеш.Друг е въпроса че тея измислени боини изкуства нема ти помогнат особено

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 15:45

I_Hate_Noise написа:
Цитат:
За това "бойно изкуство" без удъри, до колкото прочетох е бразилско демек нищо общо с каратето, айкидото, самбото и др.

Тук Еврейчо неграмотно и безидейно (и на турски) както обикновено говори за т.нар. бразилско джиу джитцу. То произлиза от традиционното японско джиу джитцу, но са запазени (и доразвити) техниките за бой на земята и поваляне на противника, докато в японското джиу джитцу има още мнооого неща (но си се набляга на тези, това бойно изкуство е било използвано от самураите, а те са носили броня, нямало е полза да се удрят и ритат, залагали са на хвърляния, ключове и т.н.). В Бразилия е било пренесено от японски имигрант, живял при прочулото се в последствие семейство Грейси, обучил тогава още малкия Хелио Грейси (който изглежда боя на земята е харесал най-много от цялата работа). А самбото е руско, така че то е което няма връзка с останалите :lol:
................

Само потвърждаваш това което казвам, а именно че изначалното предназначение на бойните изкуства е боя, обаче нали трябва да се заяждаме, смотаняк :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Яну 2009 16:17

само доказваш че си тъп, повърхностен и елементарен статист, който говори без поглед над нещата, неосъзнат хомосексуалист, но с прекалено високо мнение за себе си, вероятно потомствен евреин или друг семит :lol: айде виж ми на миналата страница поста... не че нещо и от там ще разбереш де, но го виж за всеки случай :lol:

изначално предназначение ?!?!?!? идиот :lol:

ANTI ANTIFA

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com