Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

В момента четете ли нещо ?

Да , имам тука една книга    72%  72%  [ 34 ]
 Не , не ми и трябва блъскам си главата само в форума    17%  17%  [ 8 ]
 Мисля да почвам да чета    11%  11%  [ 5 ]
Общо гласове : 47
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света !
Публикувано на: 12 Яну 2009 14:28

Warbringer написа:
Хърф написа:
Само еманципирана магия е останала по книжарниците, а нея съм я чел. На пратчет, такова.

Ако не си чел "Пирамиди", прати ми едно ЛС ще ти я подаря на цената на една бира :Р

Нямаш късмет. :lol:

Профил

Публикувано на: 13 Яну 2009 00:55

Четете тестове по математика за 7 клас много нашумели издания има !

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 15:01

Lex Luthor, изгледах филма.
Оказа се, че е адаптирана само първа част на книгата и ще има още един филм.

1. Копието в Маймунда е калпаво...става криво-лява ама си е шит.
2. Карали са близко до книгата и според мен са адаптирали най-подходящите моменти.
3. Какво не ми хареса:
- главният герой е гей. Прекалено много се хили. То е вярно, че и в книгата се хили, защото нищо не разбира, но бързо-бързо му изтриват усмивката.
- главната героиня е абсолютна краварка и почти не може да играе. Всеки диалог с нея е безумно губене на екпанно време. Може би това е представата на авторите за робантика, но според мен са се издънили.
- филмът е някък неравномерен и на места несвързан
- играта е неравномерна: ту играят нормално, ту преиграват, а на моменти направо играят лошо. Много непрофесионално. Прави много лошо впечатление. Хваща ме яд, защото добрите сцени се неутрализират от лошите.
- ефектите са неравномерни: има сцени с пипнати елементи има и сцени с тотално скапани ефхекти. При това физическите ефекти правят по-добро впечатление от CGI-а.
- има едно две събития, които така са ги орязали (в полза на по-дълги и безсмислени разговори с Рада, които дори ги няма в книгата), че трябва да си чел книгата, за да разбереш ситуацията.
- вкарани са няколко сцени директно взети от други филми, като Blade Runner, Starship Troopеrs, The Fifth Element, Бразилия и пр. sci-fi филми със запомняща се визия. Не виждам защо са го направили. Можело е тези сцени да изглеждат по друг, по-оригинален начин, без това да им струва допълнителни пари. За мен е необяснимо защо нарочно са гонили прилика с тези загалвия. Имаше и една сцена, която все едно беше взета от китайски кун-фу екшън.
- забелязват се несъответстващи технологични елементи
- въпреки напредналите технологии, уличните телефони се захранват с динамо.
- в контраст на mag-lev влакавете в града, извънградските линии се обслужват от с парни локомотиви (не че не е възможно на теория, но някък на филм не изглежда добре)
- "главанаците" са реализирани адски мизерно.
4. Какво ми хареса:
- декорите са мащабни и добре направени (със съвсем малки изключения)
- добре измислени и изпълнени детайли - като ръчни часовници за местното "саракшско" време, телевизионни предавания, пропаганда, лозунги и пр.
- избраните за адаптация части от книгата са подходящи.
- актьорите изпълняващи ролите на Гаал, ротмистър Чачу, Генерала, Прокурора (не го харесвам в 1-2 сецени) и Странника са много подходящи. (Техен контрапункт са Рада, Зеф, Вепъра и Одри...всъщност Зеф и Вепъра можеха да са и поносими, ако не преиграваха толкова, но Рада и Одри са неспасяеми...)
5. Обобщение - филмът не е боклук, но дразни с това колко по-хубав можеше да е, при това за същите пари.
Препоръчвам 100 пъти книгата пред филма - хем има повече екшън, хем има повече смисъл и филосифски наблюдения.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com