Ледник написа:...
и се радвам заедно да измъдрим изход от положението "Мъжът иска повече романтика от жената".
"Мъжът иска повече романтика от жената" защото в днешно време телевизията ни е промила мозъците прекалено много. И аз преди бях така. Мислех си: "тя е това което искам! Само да успея да я спечеля и ще съм най-щастливия човек на света! Тя е моята любов, ако сме заедно няма да ми трябва нищо друго, ще съм щастлив, дори след време ще се оженим и бла-бла". Странното е че никога не я спечелвах и този начин на мислене ми донесе само разочарования и голяма болка. Доста пъти. Причината е че и аз като много мъже бях възприел този погрешен, женски начин на мислене. За да спечелиш една жена ти трябва преди всичко да си противоположното, а именно мъж. Няма как да я спечелиш, ако расъждаваш като жена. Може само да си станете приятели, което теб не те урежда.
Един млад мъж в началото на любовната си кариера, трябва да разъждава по коренно различен начин. Той не бива да мисли за връзка. Нещо повече в началото особено, той трябва да бяга от обвързването като дявол от тамян, а да се стреми главно към секса. В отношенията Мъж/Жена, жената е тази която по принцип се стреми към връзка, романтика и прочее, мъжът се стреми главно към секс. И действително, ако аз правя секс с едно момиче за една вечер и после нищо, това е добре за мен, а тя е курва. Ако аз имам множество връзки за по две седмици, това е добре за мен, а ако едно момиче има множество краткотрайни връзки тя е курва. Следователно, мъжете сме тези, които трябва да изработваме механизми за да вкарваме жените в леглото, а жените са тези, които трябва да изработват механизми за да ни задържат.
Разбира се на една определена възраст всеки мъж иска да има сериозна връзка и в крайна сметка да създаде семейство. НО именно тук е от значение бройката, която той е натрупал през по-младите си години. Колкото и цинично да звучи, ако навлезеш в сериозна връзка и дори се ожениш, без да си натрупал необходимия брой точки си загубен. Ти ще си от позицията на по-слабия и тя ще ти разкаже играта, вследствие на което и двамата ще сте нещастни. Обратно, ако имаш необходимия опит, колкото и да я обичаш и да държиш на нея ще знаеш, че ако днес скъсате ти още утре можеш да забиеш нова. Ти трябва да го знаеш, ТЯ трябва да го знае. Тогава ще си от позицията на по-силния и тя ще иска да те задържи.