Психария!
Психария!
тази картина е публикувана от руски професор.
той твърди, че е нарисувана от негов пациент
с тежко психическо разстройство.
че художникът е с отклонения показавал
един единствен от цялата композиция
за 15 години само един човек е открил детайла ,
който показва че авторът е ненормален.
според вас - кой е този детайл ?
ЖОКЕРИ, които дава професорът:
*
Картината е нарисувана от човек с много рядко и тежко психическо отклонение. Пациентът непрекъснато е виждал фантазиите си наживо. Имал е и определена фобия (не се споменава каква)
*
Професорът е показал картината на една негова лекция и е казал ,че само един единствен детайл показва лудостта на художникът.
*
Професорът не е казал какъв е знакът,оставяйки студентите си да помислят по въпроса.Единствената подсказка е била : " не се вглеждайте в малките детайли,погледнете картината като цяло,ако откриете каква е била фобията му ще разбере отговора на загадката. Задайте си въпроса "Какво може да е предшествало сцената изобразена на картината", "Помислете как би изглеждал пейзажа ако премахнете всички предмети".
*
Професорът казва че за 15те години ,в които е бил преподавател само един студент е открил отговора.
Ето и въпросната картина
http://store.picbg.net/pubpic/01/41/c15 ... 640141.jpg
http://www.museum.ru/Outsider/img/psih_07b.jpg
и ето и друга по-изчистена картина от същия човек
http://www.museum.ru/primitiv/catalog/KO_0001b.jpg
смята се,че всъщност картината не е напълно измислена от лудия,а прерисувана ето тази
http://www.medgadget.com/archives/img/67832www2.jpg
той твърди, че е нарисувана от негов пациент
с тежко психическо разстройство.
че художникът е с отклонения показавал
един единствен от цялата композиция
за 15 години само един човек е открил детайла ,
който показва че авторът е ненормален.
според вас - кой е този детайл ?
ЖОКЕРИ, които дава професорът:
*
Картината е нарисувана от човек с много рядко и тежко психическо отклонение. Пациентът непрекъснато е виждал фантазиите си наживо. Имал е и определена фобия (не се споменава каква)
*
Професорът е показал картината на една негова лекция и е казал ,че само един единствен детайл показва лудостта на художникът.
*
Професорът не е казал какъв е знакът,оставяйки студентите си да помислят по въпроса.Единствената подсказка е била : " не се вглеждайте в малките детайли,погледнете картината като цяло,ако откриете каква е била фобията му ще разбере отговора на загадката. Задайте си въпроса "Какво може да е предшествало сцената изобразена на картината", "Помислете как би изглеждал пейзажа ако премахнете всички предмети".
*
Професорът казва че за 15те години ,в които е бил преподавател само един студент е открил отговора.
Ето и въпросната картина
http://store.picbg.net/pubpic/01/41/c15 ... 640141.jpg
http://www.museum.ru/Outsider/img/psih_07b.jpg
и ето и друга по-изчистена картина от същия човек
http://www.museum.ru/primitiv/catalog/KO_0001b.jpg
смята се,че всъщност картината не е напълно измислена от лудия,а прерисувана ето тази
http://www.medgadget.com/archives/img/67832www2.jpg
Where tHere is Light,There isdarkness..
Where there is smoke,There is fire...
Where there's a god,There is DeadElf
Where there is smoke,There is fire...
Where there's a god,There is DeadElf
Re: Психария!
Фобията му или е от високи скорости или от това че може да бъде отвлечен (както се предполага че хората с конете отвличат децата).
Само това ми идва на ум![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Само това ми идва на ум
God knows you lonely souls
Фобията му е от... деца ?
And now, the time is here
I see the Templars everywhere
The Freedom Call is drawing near
- Gοסgle [Bot]
Никой не е сам. Всички хора са на групички от поне 2-3.
По смахнато нещо не бях чувал! Някъде го четох преди известно време. Оставам ви да се главоблъскате.
Няма да спойлвам, да не ви развалям кефа, но ми се струва, че авторът е забравил една картина да спомене, а именно "Деветия вал", която е оригинала на втората прерисувана картина на лудия с корабокрушението. В интерес на истината, според мен самият професор има психични проблеми и нужда от помощ.
Няма да спойлвам, да не ви развалям кефа, но ми се струва, че авторът е забравил една картина да спомене, а именно "Деветия вал", която е оригинала на втората прерисувана картина на лудия с корабокрушението. В интерес на истината, според мен самият професор има психични проблеми и нужда от помощ.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Brain написа:Единственото по-странно нещо което виждам е, нещото приличащо на.... опашкана коня по средата.
Нещо подобно се среща и в оригинала, този път на третия кон.
Казано е да не се вглеждаме в малките детайли...
Може да го е било страх от хора..., сняг ?
And now, the time is here
-
Vermic
- В момента играе: опаааааа
- Обратна връзка:
Според мен го е било страх от ток.В оригинала има стълбове с жици но на неговото копие те липсват.
Удавниците според мен.Буря посред бял ден е почти невъзможно.Има и нещо като дух във водата.
Удавниците според мен.Буря посред бял ден е почти невъзможно.Има и нещо като дух във водата.
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Тва на 2рата снимка с бурята ми прилича на електрически стълб
- Tiny
- но с големо съ̀рце
- В момента играе: A dance with rogues
- Обратна връзка:
Няма ли по-големи версии на снимките?
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
- Silly Wizard
- Обратна връзка:
Всъщност загадката е адски алогична. Само от първата картина абсолютно никога няма да можете да се досетите. От първата картина и оригиналът - много малко вероятно. От двете картини с оригиналите им - има някакъв шанс, но не много голям. Общо взето най-голямото подсказване е да се вгледате в човека, който е във водата, и да знаете, че на картините е изобразена Масленица - руски празник, който предшества идването на пролетта.
Oh, there're sober men and plenty,
And drunkards barely twenty,
There are men of over ninety
That have never yet kissed a girl.
But give me a ramblin' rover,
Fae Orkney down to Dover.
We will roam the country over
And together we'll face the world.
-
Der Meister
- Обратна връзка:
Аз не разбрах само на първата картина ли има нещо, което показва, че е луд или и на двете? Иначе, това че в оригинала има стълбове, а в неговата версия няма не може да е детайла, защото нали този детайл трябва да присъства в неговата версия. Тъй като професорът е казал, че трябва да се погледне картината цялостно, да помислим как би изглеждал пейзажа преди и да премахнем предметите, единственото, което ми идва на ум е, че фобията му е от заселване на хора на незаселени територии.
Едит: Sonny Grimm, къде видя човек във вода?
Едит 2: Аааа ти сигурно си имал предвид втората картина
Едит: Sonny Grimm, къде видя човек във вода?
Едит 2: Аааа ти сигурно си имал предвид втората картина
Бих казал, че е агорафобия. Другият вариант е да има страх от възрастни.
If it's not a signature, shoot it.
-
Der Meister
- Обратна връзка:
Абе фобията му да не е от топене на снега? Тоя във водата е някъв бял и все едно е снежен човек.
-
KNSpirit
- В момента играе: На борсата!
- Обратна връзка:
:OffTopic: Идеята е - автора знае ли отговора на собствените си въпроси? Щото гледам тука хора как предполагат разни неща, но има ли кой да потвърди/отрече съмененията? :)
Tip: Never surrender

- Silly Wizard
- Обратна връзка:
Der Meister написа:Абе фобията му да не е от топене на снега? Тоя във водата е някъв бял и все едно е снежен човек.
Ако питаш автора - това е автопортрет
Oh, there're sober men and plenty,
- Gastly
- Обратна връзка:
Аз бих предположил аносогнозия
I stand for courage, strength,
loyalty and bravery.
I am a hard working animal,
who will excell in what I do.
I will give it all I got.
I was bred to never quit.
~American Pit Bull Terrier
loyalty and bravery.
I am a hard working animal,
who will excell in what I do.
I will give it all I got.
I was bred to never quit.
~American Pit Bull Terrier
Агорафобията е логично предположение. Пространството в репродукцията е значително смалено, гледната точка е повдигната.
Ако премахнем всички обекти без хората, снежния хълм заприличва на развалнувано море. От друга страна дирите оставени от шейните приличат на течението на река, а хората на удавници, носещи се по него. Някаква фобия от вода? Нищо рядко и нечувано.
Може и да е някакъв страх от силен шум. Цвиленето на коне, ударите с камшик, бушуващите вълни.
Авторът гледа сцената от високо място, около него има колнки, или нещо подобно (има ги и в оригинала). Може да се вижда, като сламената "кукла", която правят за Масленица (according to wiki), а може и това да е поглед през очите някой обесен сред клоните на дърво нещастник.
Традиция на тоя празник е да се запалват клонки около разни неща, а авторът, както казах, е ограден от клонки. Явно е нещо, на което децата обръщат внимание, а възрастните подминават. Нещо, което е интересно за малките...Сламена кукла, снежен човек, педо беар?
Страх от изгаряне, стопяване?
EDIT:
Съвсем бързо окастряне на картината:

Хората отпред наистина приличат на носени от теченито на река.
Ако премахнем всички обекти без хората, снежния хълм заприличва на развалнувано море. От друга страна дирите оставени от шейните приличат на течението на река, а хората на удавници, носещи се по него. Някаква фобия от вода? Нищо рядко и нечувано.
Може и да е някакъв страх от силен шум. Цвиленето на коне, ударите с камшик, бушуващите вълни.
Авторът гледа сцената от високо място, около него има колнки, или нещо подобно (има ги и в оригинала). Може да се вижда, като сламената "кукла", която правят за Масленица (according to wiki), а може и това да е поглед през очите някой обесен сред клоните на дърво нещастник.
Традиция на тоя празник е да се запалват клонки около разни неща, а авторът, както казах, е ограден от клонки. Явно е нещо, на което децата обръщат внимание, а възрастните подминават. Нещо, което е интересно за малките...Сламена кукла, снежен човек, педо беар?
Страх от изгаряне, стопяване?
EDIT:
Съвсем бързо окастряне на картината:

Хората отпред наистина приличат на носени от теченито на река.
DeadElf, имаш да даваш обяснения вече. Виж колко предположения. 
Това на аватара не съм аз :/