Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Заглавие: Шофьорски care central
Публикувано на: 09 Яну 2009 11:18

Как вървят шофьорските, форуме ?
Остават още седем часа кормуване, а все още карам като аутист. Друсам колата като потеглям, не успявам да тръгна в синхрон, etc, etc - груба работа.
Не знам кой ще се смили да ми даде книжка. Това, че изродът, дето натресе в татковата шкодичка на ШИРОК, ОТВОРЕН ПАРКИНГ с място за маневри като за МиГ батальон, някога, някой му е дал лиценз, надали значи много (нещата в тоя свят просто стават по друга логика.).
Всяко каране ми идва като -100p самочувствие, ебати. Не, че съм заритал да карам във варненското движение (софиянци, трайте - нещата са сходни, само дето селяните на пътя са с рег ТХ и няма трамваи), обаче да приема мисълта, че съм толкова некадърен, е тежка мисия.
Споделяйте, припомняйте си, лицензираните - кажете какво карате (няма ви крадем). Лаф да става.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие: Re: Шофьорски care central
Публикувано на: 09 Яну 2009 11:51

Имам книжка от година и 3 месеца.Това с потеглянето зависи дали подаваш газ и колко е мощна колата.Всеки е имал такива моменти на слава също е и с гасенето на разни кофти места.Иначе тези 24 часа не са много достатъчни.Аз се научих да карам гладко когато до мен няма никой.Инструктора при който бях беше голяма невроза и много крещеше :Д
Иначе за стажа си от година и 3 месеца имам 2 ПТП-а в който не съм виновен аз -.-
Карах Опел Комбо пикап 1,7 дизел.Много лесно се караше ама сега не пали като е студено :Д 86 година е :Д То вече и на кола не прилича след като парите от застраховката се изпиха :Д

Профил Skype

Аватар
В момента играе: aoe3
Публикувано на: 09 Яну 2009 11:57

Тва с тръгването трябва да се отпуснеш и ше го усетиш. Просто не трябва да мислиш за тея неща, те стават механично. Иначе споко сички сме ботове в началото :)

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:10

Варна не е 2 Милиона

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:21

meth написа:
Тва с тръгването трябва да се отпуснеш и ше го усетиш. Просто не трябва да мислиш за тея неща, те стават механично. Иначе споко сички сме ботове в началото :)

Стават механично когато ги заучиш. Не и преди това. ;)

readonly, не се плаши. Статистиката сочи, че щом имаш пишка у гащите, значи ставаш за шофьор. Зависи само кога ше се научиш. Тия часове 'де ги дават не са достатъчни. Те са само колкото да знаеш основите. Ти едва можеш някакви шофьорски рефлекси да изградиш за тия часове кормуване. Всичко с времето си. Ше свикнеш. ;)

Шофирането е яко. Успокоява. Не да се силиш некъде, та да друсаш адреналина, а просто да си караш. Пречи ти да се концентрираш върху странични мисли. Аз най си обичам нещо кат' ми подотегне да подхвана колата и да си карам с 30-40, за да карам възможно най-дълго, щот' ми е кеф и се концентрирам в пътната обстановка, а не в квот' ми е у главата. :)
Иначе в началото е кофти. Трябва да можеш да изпиташ някаква увереност в уменията си. Но внимавай тази увереност да е в синхрон със самите ти умения, че иначе лошо. ;)
Още помня първия път, когато взех книжката от КАТ и подкарах колата без инструктор до себе си. Щех да се пукна от страх. :D

Иначе, баш в момента, го заеби туй шофиране. Ако имах удобен градски въобще немаше да се кача у колата тия дни. Ама нема начин, трябва да ходя до университета. Вчера у тия снегове мамата ми се еба. С 10 влизай у завоите, и пак ми занася задницата, д'еба и шибанта зима и шибания й сняг. И то наваля за 2 часа, та нема снегорини, нема нищо! Целото околовръстно не беше почистено. Там 'де е най-широко и при хубаво време и слабо движение си качвам по 100-120, вчера карах с 30. Седиш, държиш волана здраво, че да не подаде нанекъде, че и при леко завъртане губиш контрол и почваш бобслейа, и караш по коловозите от гумите на колите отпред. Обмислям да подхвана на бащата ловджийската Нива, та да газим наред. Руско железо, 4х4, нема боксуване у преспите и ш'си паркирам 'де другите не могат. Че не мога цела зима да мисля къде да я навра тая кола докат' съм на лекции, и дали ше успее да излезе оттам после.

И да, Варна не е 2 милиона, ама пътищата им са си ебали майката. Затлачва си се доволно. Но София е бая по-зле. :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:27

The Grim Reaper написа:
Още помня първия път, когато взех книжката от КАТ и подкарах колата без инструктор до себе си. Щех да се пукна от страх. :D

Хах и аз съм така :Д не спирах да се оглеждам в огледалата за цялата обстановка около мен :Д Много шубе беше :Д

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:29

Аз пък никога не съм смятала, че курсовете са, за да се научиш да караш. Все си мисля,че трябва да можеш да караш преди това... :roll: Иначе изобщо не е достатъчно...

Помогни им да си намерят дом...

Ей, мъсен заек, ша та застейам... :bleh:

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:30

Мен ми остават четири часа кормуване и листовки след 2 седмици.
Първият път на сняг, щях да се напикая, ама добре мина, четири часа така изкарах,но и в града има около 4 кръстовища, де, а 5 коли една след друга са задръстване, така че изобщо не разчитам, че ще добия някакъв опит от това кормуване. :lol:

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:35

Fenrir написа:
в града има около 4 кръстовища, де, а 5 коли една след друга са задръстване

НЕ идвай в София с кола. :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:41

The Grim Reaper написа:
Fenrir написа:
в града има около 4 кръстовища, де, а 5 коли една след друга са задръстване

НЕ идвай в София с кола. :)

Нямам никакво намерение да го прая(освен, ако не кара някой друг :lol: )

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:42

Fenrir написа:
Мен ми остават четири часа кормуване и листовки след 2 седмици.
Първият път на сняг, щях да се напикая, ама добре мина, четири часа така изкарах,но и в града има около 4 кръстовища, де, а 5 коли една след друга са задръстване, така че изобщо не разчитам, че ще добия някакъв опит от това кормуване. :lol:

От кой град си?!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: На борсата!
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:45

3 години и нещо съм с книжка, собствена кола още нямам. Но и честно казано, в София карам, но ме е страх да карам с някаква моя кола. Опасностите (често притежаващи цици) дебнат на всеки ъгъл (уважения към жените, но просто - НЕ!). А и конкуренцията е огромна, паркоместа и прочее. Съквартиранта си купи кола, паркира си я пред блока и селяните тук му я надраха с ключ. И от двете страни. Проста нация.. :x
Мен градския ми е удобен за момента. С един трамвай (5) ловя центъра, пак с трамвай (11) слизам на метрото.. изобщо - уреждане е.
Скоро обаче ще се наредя на опашката по автокъщите (ако изпаднат пари ;Р) за нещо дребно, Aygo / VW Polo Bluemotion, което да ми осигури пъргавина и топлина.

Иначе, Рийд - Грим е прав. Шофьор с изпит не се става. Опит требе :) Много часове зад волана, повече мислене и по-малко пишлигарене (тия, последните, свършват като статистика по бТВ). Колата преди всичко е полезна, после приятна. И дори просто да се клатиш насам-натам в старата Ладичка (епа правя го вкъщи ;)) - носи наслада :)

:OMGOMG:

Профил ICQ WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 12:50

Моят съвет е два дни преди двата изпита да го удариш на живот. Отпуска и предразполага към по-добро самочувствие на изпита, особено практическия. Листовките се вземат с четене, но не прекалявай, защото ще се объркаш. Не сядай на друга кола да се "упражняваш", освен на учебната, иначе ще ти е терсене. Бъди концентриран, ако не знаеш кое е ляво и кое дясно, напиши си Л и Д на китките както една от курса беше направила, спирай на стопове, гледай странични огледала и не прави рискови манерви. Ако те прекара по булевард, където можеш да ускориш - направи го, инструкторите се кефят когато начианещ сменя предавки грубо казано :D Давай път на пешеходците, внимавай с маневрите, когато се наложи да задминаваш градски транспорт, упражнявай се колата да не ти гасне на светофари, научи се да даваш газ на кръстовища, без да "изпускаш" колата назад, когато има голям наклон. Успех и дано инструктора ти го хване диарията по-бързо да свършиш с процедурите по изпитване :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 13:47

Опитът повтарям е ключов, но се иска и нещо, което много въртигевреци нямат и след 30 години стаж - дисциплина. Дисциплината е това, което те спира при присъствие на Цензура до теб да не натискаш много надолу педала за газ, да знаеш, че освен теб, има и други хора, че гробищата нямат почивен ден, за разлика от работата и забавленията, че като караш кошница за 50 хилки, са длъжни да ти правят път и т.н.т. Ако всеки, който има книжка го знае това, и го прилага, няма да четем колко хиляди души са се размазали по улиците и ще бъдем спокойни и за нас и за децата и за някои други хора.

Ето конкретни съвети от колегата, които ако спазвате, ще спестите пара, ще си запазите живота си по-дълго и всякакви хубави неща като цяло: http://www.dimodi.com/?open=132

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 09 Яну 2009 14:22

И листовки, и изпити съм си взел (от първия път 8) ), но адски много ме мързи да си оправя работата с БЧК-то :|
Иначе, по време на курсовете, най-големият ми проблем беше работата с престрояването от лента в лента, при положение, че в другата има коли. Голяма мъка, щото не мога да видя в огледалото ся тоя дали ще ме пусне или не... и чист страх :D Тръгването и аз не го можех много добре до момента, в който ме накараха да карам в 5:30 в пиковия час с големите задръствания. Тръгване-спиране, тръгване-спиране и го посхванах :)
Та, трябва да се обадя на БЧК, да го мина, после да си подам документите, че голфа чака :oops: :oops:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 16:29

Ми аз карам от 2 години и ще ти повторя много от нещата които вече ти казаха :

1. Не се сдухвай ако по време на часовете правиш глупости гасне ти и т.н. Напълно нормално е и доколкото знам при всеки го има и всеки се сдухва че е зле ... Като покараш малко ще свикнеш, моя съвет е да накараш баща,дядо или който ти е на разположение за това и да подкарате заедно семейния автомобил (ако има такъв), щото когато някой ти натиска амбреаж и спирачка вместо тебе е различно. Принципно инструктура в някои ситуации не само че не ти помага, но и ти пречи, често защото тия хора са си прости шофьори, а не педагози. Не се сдухвай и при някакви ситуации в които си подпрял някой, ако ще и да си задрал - за това му плащащ толко пари, за да си ги покрива тия неща, а инциденти се случват на всеки, особено от по лек характер.

2. Докато не усетиш че караш прилично и можеш да реагираш във всяка ситуация, недей въобще да се силиш ако ще ес-ел-ка да караш. Шофирането си е до усещане, в един момент сам ще разбереш когато можеш да си позволиш да правиш каквото искаш. Дърпането на ръчни на завой в квартални улички е точно такова нещо :)

3. Тренирай си маневрите - паркирания, излизане от по-тесни места ... Секви такива е хубаво един два пъти сам да се насилиш да ги правиш когато не си в шибана ситуация, щото после ше ти се смеят някъде.

А за карането - мен ми забавно да си ръчкам, да правя простотии чат пат. Не прекалявам и си подбирам местата където да се отпускам, но пак искам някаква по мощничка кола, когато стане време да си имам собствена. А в София е много ебано, то заеби селяните, ако ще и всички да бяхме прошофери пак като всичко е задръстено келфайда.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 16:33

Взех книжка преди около месец. Кола имах от преди това, така че стимулът ми беше явен :) В началото и аз се бях поотчаял, но с времето се свиква ;) Най-важното е да не се притесняваш и да гледаш.
Карам един Меган 1.6е, малка и удобна, нямам особено забележки.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 16:34

Не се оплаквайте от задръствания ей. Живея в София, не слизам от колата буквално, па у задръствания седим най-много 5 минути на ден. А често карам от единия до другия край на града. Всичко е до това колко познаваш улиците и маршрутите ;)

who will excell in what I do.
I will give it all I got.
I was bred to never quit.

~American Pit Bull Terrier

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2009 18:28

Аз ги почвам тоя месец сигурно .. само да оздравея. И дано не вали повече сняг :D

Иначе кола карам от бая време. Проблеми с тръгванията нямам (то е и дизел колата.. оставаше и проблеми да имам с тръгването :D ), но пък съм карал само във Владая .. където има 2 знака Стоп и една пешеходна пътека. :)

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 09 Яну 2009 18:34

mntrx написа:
Аз ги почвам тоя месец сигурно .. само да оздравея. И дано не вали повече сняг :D

Да, между другото не е много препоръчително сега точно да почвате шофьорски... оня ден гледах някакъв с 1 метър спирачен път при има няма 20 км/ч.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com