Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 04 Яну 2009 23:50
И така мисля , че българския геймър не става от компютъра освен за храна . Тази тема я побликувам с цел да разбера до каква степен някой от форума чете нещо дори да е учебник . Много книги съм прочел и съм научил много повече отколкото от тъпия компютър нека ви кажа , че компютъра малко или много ви проваля живота на мен ми го провали за 1 година , зарибих се и никъде няма да влезна сигурно . Четете за да знаете на никому не е приятно да познава човек който е умствено неразвит и си мисли само как бие кофи на Pvp . С тази анкета искам да ви насърча да правите нещо полезно което може да радва всички , ако направите това което ще напиша по - нататък ще останете очаровани наистина
___________________________________ Love Someone !!!
|
|
|
|
|
Cpl. D.Hicks
|
|
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 04 Яну 2009 23:52
Не си уцелил форума, пич. Сега познай какъв хейт ще те залее, ама не се притеснявай! Тука така посрещаме
|
|
|
shizo123
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 04 Яну 2009 23:56
уча,чета книги,гледам тв, слушам музика,ям и играя на ПЦ-то 24/7 (освен ВЦ-почивките)
___________________________________ Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 00:08
Пич споко , тук ще пиша , защото миналия ден един пич го пускат по тв - то . Цитирам : Аз изгубих 3 години от живота си в игране на игри и ся съм тъпак , нямам образование и незнам какво ще работя тези игри ми провалиха живота . Дано не провалят и вашия ! И къде да ги намера като стоят само в тоя форум никой не ходи в други форуми освен на игри .
___________________________________ Love Someone !!!
|
|
|
|
|
Rensing
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 00:29
За втория отговор от коя книга/учебник потърси вдъхновение? (някой щеше да го каже рано или късно )
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 00:58
прочети генерация п
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 01:31
Я като се заформи тема да попитам за някоя яка книга. Може да е фентази, макар че след властелина едва ли нещо ще ми допадне. Просто е най-великата. Все едно след WarCraft да седнеш да играеш някой негов клонинг. Иначе си падам по нещо мистериозно. Да няма блудкави любовни работи. Може да е нещо със супер як и неочакван край. Научна фантастика не. По-скоро нещо в сегашно време ама да се разправя за нещо което ни е непознато. Пример - подводна лаборатория, древна яма която се разучава с модерна техника. Май мн изписах .
|
|
|
|
|
ATALAX
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 02:07
uNreaL_mAn написа: Пич споко , тук ще пиша , защото миналия ден един пич го пускат по тв - то . Цитирам : Аз изгубих 3 години от живота си в игране на игри и ся съм тъпак , нямам образование и незнам какво ще работя тези игри ми провалиха живота . Дано не провалят и вашия ! И къде да ги намера като стоят само в тоя форум никой не ходи в други форуми освен на игри . Зле си; като си на комп, само игри ли знаеш да играеш?
___________________________________ evil knows no good
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 04:23
Dumbaldor, виж Сага за Войната на Разлома или Легенди за Драконовото Копие или нещо от Света на Диска. Много ме съмнява, че след като прочетеш малко повече от книгите в жанра отново ще смяташ, че Властелинът е най-великото в него.
uNreaL_mAn, всеки неудачник може да обвини компютърните игри за това, че е мързелив. Преди е ставало така с телевизията, още по-рано, вероятно и с книгите. Това колко време прекарваш на седмица да играеш няма нищо общо с това какъв човек си, най-малкото има игри, които съдържат стотици пъти повече изкуство и замисъл в себе си от повечето книги.
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 10:25
uNreaL_mAn, ти не си чувал за книги в електронен формат, така ли? Или пък не знаеш колко са важни за съвременното образование? Sonny Grimm Цитат: най-малкото има игри, които съдържат стотици пъти повече изкуство и замисъл в себе си от повечето книги Муахахахаха...само ако приемем, че "повечето" книги са боклуци, като "Ерагон" и "Хари Потър". "Войната на Разлома" не може да се хване и на малкото пръстче на "Властелина" (Фийст срещу Толкин...а стига бе)...сравнения с него трябва да се правят с по-арт книги, като "Хрониките на Амбър" или "Балада за огън и лед". Темата е спамърска, пък и е в неправилен раздел на форума...зарежете я!
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:01
AlShu, колкото и странно да ти звучи - повечето книги са боклуци. И не говоря за Хари Потър и Ерагорн(за Ерагорн всъщност не знам, но Хари Потър си е доста добра серия). Говоря ти за розови романчета, тоалетна литература, книги за разни конспирации, диетология, справочници и т.н.
Колкото до Толкин и Фийст - различни хора, различни идеали. Според мен при Толкин се развива толкова бавно действието, че дори филмовата им адаптация е скучна. За историята и идеята като цяло - да не говорим.
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:03
Dumbaldor написа: Я като се заформи тема да попитам за някоя яка книга. Може да е фентази, макар че след властелина едва ли нещо ще ми допадне. Просто е най-великата. Все едно след WarCraft да седнеш да играеш някой негов клонинг. Иначе си падам по нещо мистериозно. Да няма блудкави любовни работи. Може да е нещо със супер як и неочакван край. Научна фантастика не. По-скоро нещо в сегашно време ама да се разправя за нещо което ни е непознато. Пример - подводна лаборатория, древна яма която се разучава с модерна техника. Май мн изписах . Намери си "Зовът на Ктхулу" от Лъвкрафт. Или прочети "Песен за Огън и Лед" - пред тази поредица Властелина прилича на приказки от Дора Габе. @Sonny Grimm Надявам се, че не говориш сериозно. Явно малко си чел. Иначе за Толкин съм съгласен - пълен неудачник.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:06
Визирай за какво точно говориш, че нещо ми е размито твърдението ти.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:11
Повечето книги са далеч от боклуци, това че не влизат в твоето поле на интереси не ги прави лоши. Пък и си дал адските примери - розови романчета, справочници и диетологии
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:18
Добре, къде е изкуството в диетологиите?
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:23
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:27
Не търся, просто казвам, че няма. И въпреки това и нехудожествената литература пак си е книга. Или обяснението, защо съм сложил повечето, а не половината в определението си, не ти се струва логично?
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:34
Да, не ми се струва логично. Защото и в нехудожествената литература има гигантско количество информация. Стига да се интересуваш - ще научиш. А ако не се интересуваш - то не виждам защо изобщо отваряш дума. Твърдението ти, че повечето книги са боклуци е глупаво, сорка.
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 12:55
Забележи, че думата "боклуци" е използвана от мен само веднъж и то непосредствено след това определение на някои книги като такива от AlShu. На това му се вика скрито цитиране.
Не знам ти какво се опитваш да докажеш, но аз все още си отстоявам тезата, че съществуват игри, които като ниво на изкуството и като идеите в тях са по-добри, един вид, от болшинството от книгите. Не може да се отрече, че има образователни игри, така че би трябвало да включа и образователните книги влизат в тази категория.
Това колко знание носи една книга, не мисля, че определя колко е добра, иначе най-добрите и най-продаваните книги щяха да бъдат именно енциклопедиите и справочниците. Но както виждаме най-продаваните книги в света са Библията и Дон Кихот, което трябва да говори, че в една книга търсеното е най-вече идеите, които стоят зад нея и, може би, историята и, доколкото тя е свързана с представянето на тези идеи. Примерно Da Vinci's Code се е превърнала в bestseller именно заради апокрифните си идеи и историята, чрез която са представени, не заради точното систематизирано знание, което дава.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Книгата е прозорец към света ! Публикувано на: 05 Яну 2009 13:25
Е като има образователни игри те са 5% от всички игри докато нехудожествените книги са доста повече от 5%. Сравнението ти е тъпо. Освен това факта, че има много повече книги отколкото игри доказва, че твърдението "има игри, които съдържат стотици пъти повече изкуство и замисъл в себе си от повечето книги" е тъпо. Игри се правят последните 30 години, а книги откога се пишат? Ако приемем, че игри+худ. книги=100% то игрите ще са най-много 10% от книгите. Тогава би било доста трудно да има повече игри с изкуство и замисъл от книги като бройка. Трябва почти всяка игра да е шедьовър, а почти всяка книга тъпа. Просто или си играл повече игри отколкото книги си чел или си чел само това, което се учи в училище. Може би щях да се съглася с твърдението ако беше заменил думата "повечето" с думата "някои".
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|