Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

The King of Kings
Аватар
Заглавие: Mount&Blade - ох на батя
Публикувано на: 02 Яну 2009 12:02

Mount & Blade (2008)

Окей, има ли шанс на това чудо да бъде сложено мод за мултиплеър? Отдавна не ме беше зарибявала така игра, провали ми реабилитирането откъм сън от НГ,ебато добрата игра :o Който не я е пробвал още, му я препоръчвам. Много готина комбинация от Medieval: Total War, Prince of Persia, Thief и Rune събрана само в 1GB игра! Играта има абсолютна насоченост към MMORPG, но за моя почуда нямаше мултиплеър опция :roll: Играта има доста недостатъци като повтарящи се събития, места, но като цяло е направена прилично за претенциите и размера си, особено RPG момента - от хайка прошляци можете да се превърнете доста масивна армия. Геймплеят е в три части - карта като на Knights of Honor, 3rd person битки + разкарване из градовете и ровичкане по диалози, инвентари и менюта. Моят съвет е да я сваляте от piratebay, защото в zamunda е бъгав торента (т.е. версията не може да се кракне, поне при мен не стана, а от piratebay е с пач и работещ крак). Готин момент е също, че настройките на играта позволяват тя да върви на слаби машини, не за сметка на ефектите :shock:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие: Re: Mount&Blade - ох на батя
Публикувано на: 02 Яну 2009 12:11

Активен не ти изчетох инфото по простат причина,че я цъкам и много радва.Играта е от 2004,но има 4-5 пача,има и адски много модове.Първо и задължително е да си запишете батъл сайзър тъй като той позволява да увеличите броя на единиците в битка от 100 до 1000 или по -малко по ваш избор.Като я врътнете може да се насладите на модовете,които са страхотни добавят айтъми,единици,катапулти и позволяват да станеш цар,а не само маршал.Играта е супер,изисква се на места мисъл и логика, на места груба сила и точност.И има най-реалистичните конни битки,които съм виждал в игра.Ако имате въпроси питайте... тези които са я цъкали ще отговаряме :) Иначе модове бол може да истеглите някой от официалния им сайт...

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 15:17

Е я препоръчай някой мод. Епохата ми харесва, не искам античност.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 02 Яну 2009 16:59

Ей такива игри обожавам. :D

Профил Skype

Публикувано на: 02 Яну 2009 19:06

От клиповете ми изглежда , че битките са мега сковани , правиш еднообразни сковани движения , само битки и нищо друго ! Какво , армията ти се увеличва ? Ихаа , колко революционно . Ако играта се свежда само до битки ,в които ти или удряш с един вид удари , или стреляш с лък по един и същи начин , или си на кон и правиш абсолютно същите движения , докато армията ти става по - добре обурудвана и многобройна - еми еднообразно е ! Само от клиповете омръзва ! И освен всичко играта е нискобюджетен турски боклук - това вече прелива чашата !

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 20:17

Ами има много модове които добавят,кораби,пушки,има и за спартанците,но аз предпочитам Native Expansion, Kingoms of Calradia. Уловката е че повечето модове нe подържат старите сейфове,но пък винаги може да си пуснеш старата версия.Сега не можах да ги намеря в сайта на играта,но ги има там теглил съм ги.Общо взето добавят нови единици,аътъми,викинг дърво на юнитите,както и още peasent,crusader tree. Някой фиксове и куп благинки като шанс да поставяш компанионите ти като лордове на замъците ти ако играеш като бунтовник..А че играта е еднообразна,първо да започна че като разбообразия на оръжията не съм играл по-богата сингъл игра(Обливиън сички съм минал) Покажете ми игра с по реалистични конни битки и се отмятам от всичките си аргументи.Играта е превена от 2ма турци,абсолютно всеки може да я играе,защото е 500 мб и има смепни изисквания,а графиката е на прилично ниво.Емануил,аз сега не мога примерно да критикувам Мас Ефект,защото не съм го играл нали? Айде първо да пробваш после да пишеш негативни коментари относно геймплея...

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 22:44

Emanuil написа:
От клиповете ми изглежда , че битките са мега сковани , правиш еднообразни сковани движения , само битки и нищо друго ! Какво , армията ти се увеличва ? Ихаа , колко революционно . Ако играта се свежда само до битки ,в които ти или удряш с един вид удари , или стреляш с лък по един и същи начин , или си на кон и правиш абсолютно същите движения , докато армията ти става по - добре обурудвана и многобройна - еми еднообразно е ! Само от клиповете омръзва ! И освен всичко играта е нискобюджетен турски боклук - това вече прелива чашата !

Е вярно е, че в играта няма точно определена цел и прогресът е доста бавен, но все пак това е RPG. Вярно става, че след 10тия час игра по някое време досадно, но жаждата за надмощие и световна доминация е много по-силна от скуката.
А колкото до битките според мен не са толкова сковани, колкото ги изкара. С всяко меле оръжие в играта има цели 4 начина на замахване чрез движение на мишката - замах отгоре, отляво и отдясно и мушкане, отделно на коня е по различен начин. В играта има над 10 вида оръжия, като не включвам камите, арбалетите и лъковете. Общо взето играта не е само битки, има и политика, търговия, мениджмънт, куести. Ако се доработи здраво в някой доста XXL мод и се добави един мултиплеър играта ще е убиец.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2009 19:02

Страхотна игра
Отдавна си търся нещо такова
Дайте някакви сайтове за модове
Нещо което да ми показва характерите на НПС-тата които наемам ще е страхотно

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2009 09:56

Характеристиките можеш и сам да ги видиш, като от Party менюто избереш единица и натиснеш Talk. :P
Ей, на тия турнири си скубя косата бе, то все се стига до половинчасово обикаляне в кръг. :lol: То конните битки вярно са реалистични, ама и много изнервящи...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2009 11:00

Не характеристиките, характерите
В смисъл кои действия ще ги подразнят, с кои други НПС-та ще се разбират и т.н.

А аз в турнирите адски задобрях
Спечелих 8 от 10
Единия го загубих като останах сам от моя отбор срещу 4 от другия
Другия пък паднах на финала щото ми дадоха лък и ме хвърлиха да се бия срещу някакъв със щит и меч :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2009 14:01

Аз ти говоря за конните турнири. :wink: Те са лесни, на Hard побеждавам дори когато остана сам срещу 3ма, ама това обикаляне ти къса нервите, дееба.

Профил Skype

Публикувано на: 04 Яну 2009 16:00

Четох за мода A song of ice and fire , обаче не знам коя версия на играта да си изтегля ...
Дори и да не играя този мод , може ли да ми дадете линк към най-новата версия + работещи модове за нея ?
Мерси предварително .
Btw играта струва 60лв :o

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2009 23:21

Добре, някой може ли да хелпне. Имам няколко питания.

Мога ли да екзекутирам пленени крале и благородници? Щото в момента имам към 50,000к пари, а те викингите искат да си откупват краля за някви смешни 8,000.

Унищожих хаганата (лилавите) и сините (приличат на саксонци). Станах Маршал и съм решил да завладея всички градове и замъци, но не мога да обявя война! Слагам начало на военна кампания, казвам на моите благородници да ме следват, но те не се бият за мене, защото няма обявена война. А се постарах по всякакви начини викингите да ми обявяват война - разграбих няколко села и превзех трите им големи града и накрая плених краля им, но не обявяват, само ме гонят.

С какво оръжие играете? Аз сега намерих една Great Axe с голям демидж и прилична бързина. Кофтито е, че с нея не може да се мушка, но не е кой знае какво.По тази линия искам да попитам следното - имам към 150 наемници армия, но моралът им е много малък и постоянно дезертират. Половината ми инвентар напълних с храна, но и това не помогна.

От опит установих, че конните битки най-лесно се печелят с лък или копие, но тук идва момента, че за да сдобиете с хубаво стрелково оръжие, трябва да сте дигнали доста AGILITY, което си е преебавка, защото освен лъковете и копията, друга значима полза от него няма. Точно с 2 точни изстрела сваляш конника без много зор, иначе с меч има да ги гоните доста ;р То цаката, когато играете срещу Хаганата е да избивате войските им при обсади, защото тогава нямат маунт. А турнириите не знам какво толкова трудно има - вярно, че играя на 50% трудност, но не са нищо кой знае какво.

P.S. Разрових се и открих как се наричат в действителност измислените кралства.
Swadians (червените) = based off the Teutonic Order or Holy Roman Empire
Vaegirs (зелените) = based off the early Slavs, and Kiev along with other historical Russian principalities.
Khergits (лилавите) = based off the Mongol Golden Horde and Seljuk Turks
Nords (жълтите) = based on the pre-christian Vikings
Rhodocks (сините) = based off of Western European kingdoms. (France, England and the Italian States specifically)

Впрочем, без да съм разбрал, играя с мод Native. Не съм играл други, но казват, че добре обогатява скиновете на войниците на различните фракции.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2009 23:59

Еми начи първо тоя Натив Експанжън мода мен не ме кефи,защото прави доста по-лесна играта.И добавя някои i win weapons.Лордове не можеш да екзекутираш,но аз също свалих хаганата и сините,но си пазя лордовете им щото ако ги пусна ще си земат някой град я нещо ддз.....И краля им е при мен.Иначе ваегирите мачкат отвсякаде с лък,а и с всичко много ме радват.На този твоя мод обаче много неща са променени,много ми беше по-различно,а и по-лесничко...Аз сега цъкам оригинала,но имам качени 2-3 мода.За да обявиш война, трябва някой лорд да ти даде задача, да провокираш такава като изтребиш 2 каравани.Или направо си води армията да избива наред,заедно с другите лордове,пък те да си поддържат мира xDDD За оръжията,понеже съм на оригинала много по-трудно и бавно се намират сякаш и намерих един брутален лък,имам много скил на лък, както и едни копия за мятане и някой път,като за фъна, зимам 14 копия и един лък и истребвам сума ти народ,като свършат или отивам до съндъка или обирам от земята ,иначе цъкам с щит и меч ,като и 2те си ми харесват...А сега прочитам,че не те следват лордовете, ами като си маршал, те те следват или поне тези с които си в добри отношения.

А за морала трябва да знаеш няколко основни неща.Вдига се морала,когато смажеш опонента без много жертви, при чести битки,разнообразието на храната е адски важно един път,половината армия замина,защото бях наблъскал само риби (рофл) Казваш 150 човека,това прави -150 ,което си е множко,затова остави най-силните войни да ти пазят замъка,като са вдигнати докрай(хем им плащаш на половина,хем морала ти е по -висок) остани с 100 човека и ще видиш само -100 морал,а от другите неща които изброих само + се взима така че ще стане към 50 общо и ще е наред всичко.

П.С Хаганата(кергитите) са силни ,но всички ги мажат и на обсадите са пълна скръб ,бетер ор Родокс(сините)

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Яну 2009 17:30

Абе аз не съм много напред у играта, мога да командвам само 40 човека(и повечето прошляци) и таман се заклех във вярност на краля на Нордите(викингите). Е как се вдига максималния брой войници? :| Гледах, че за всеки 15 точки renown ти дава още един войник, както и харизмата и leadership-а. А аз съм си меле герой - ръгам точки на оръжия с една и две ръце, сега си имам копие, меч и щит. Стрелянето е адски неточно, а ако пробваш с арбалет става още по-зле. :?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Яну 2009 21:47

Bow>>>>>Imba Weapon :shock:

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 06 Яну 2009 12:05

Дигай харизма и лидершип. Аз сега имам 150 човека на разположение и общо взето се бия само с кралете, всички други бягат от мене :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 11 Яну 2009 14:22

Малко ме съмнява ама да питам все пак
Има ли някакъв начин за Dual Wield? Мод или нещо

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 12 Яну 2009 11:39

Ей ся инсталвам играта ;с

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2009 11:42

А има ли някакви переспективи за мулти/MMORPG ?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com