Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Carom3D
Заглавие: Всичко за Winodws 7
Публикувано на: 02 Яну 2009 02:39

Видях че няма такава тема тук и реших да постна. Аз лично ползвам Windows 7 build 7000, като основна ОС от 1 седмица вече.

Windows 7 (по-рано известна като Blackcomb и след това Vienna) е следващата версия на Microsoft Windows, операционна система от Microsoft, за употреба на персонални компютри, включително домашни и бизнес компютри, лаптопи, таблети, медиа център компютри.
Майкрософт заяви през 2007 година, че планира разработването на Windows 7 да е в рамките на три годишен период, считано от датата на официалното пускане на пазара на нейната предшественичка, Windows Vista, но също че окончателната дата ще бъде определена от качеството на продукта.
За разлика от случая с предходната операционна система от Майкрософт, Windows 7 ще бъде ъпгрейд с цел пълна съвместимост със съществуващите драйвъри за устройства, приложения и хардуер. Презентации направени от компанията през 2008 фокусират вниманието над "Multi-touch" поддръжката, обновен Windows облик с нова лента на задачите, система за домашна мрежа наречена "HomeGroup" и подобрения в производителността. Някои приложения които до сега са били включени в предни издания на Microsoft Windows, най видните от които Windows Windows Mail, Windows Calendar, Windows Movie Maker, и Windows Photo Gallery сега вече не са част от операционната система. Вместо това те се предлагат по отделно и по желание в Windows Live - Услуги пакета.
Финалната версия се очаква в края на 2009 или началото на 2010 г.

*Повече инфо:
Официален сайт
Wiki
Kaldata

*ЛИНК:
Zamunda
ArenaBG

При мен Winodows-a засега няма никакви проблеми. Разпозна ми всички драйвери (тези от Vista) и ми тръгнаха всички програми, които ползвам. Само Daemon Tools ми се опъва :)

Източници: wiki

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Всичко за Winodws 7
Публикувано на: 02 Яну 2009 10:28

viewtopic.php?f=2&t=55371&hilit=windows+7

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 12:40

Оха излезе ли най-накрая дългоочакваната бета 1. Баси с всяка следваща версия тоя windows става по-як. Щом е с такъв статус може и да го сложа :wink:

Профил

Публикувано на: 02 Яну 2009 12:54

Dumbaldor написа:
Оха излезе ли най-накрая дългоочакваната бета 1. Баси с всяка следваща версия тоя windows става по-як. Щом е с такъв статус може и да го сложа :wink:

Разбира се , всяка следваща версия е все по - стабилна , щадяща машината и полирана до съвършенство ! Най - доброто за парите си ! Заслужава всеки цент от цената си ! Отивам да си я купя , че да подкрепя любимата си компания !

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 16:49

a.k.a заврете си win-a отзад ;д

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 18:37

Testdrive-вам Build 7000 от 4 дни.
Хубаво е, че вече има ефекти, на които бях свикнал в Compiz от много месеци насам.

Таскбарът е тотален клонинг на Dock-ът на MacOS X откъм управление на активните прозорци и стартиране на приложения. Който е ползвал Mac вднага ще му направи впечатление. Не е лошо, доста е удобно, всъщност.

Таблет функционалността е много добре интегрирана, светлинни години пред линукс. Всякакви благинки като жестове, доста приличен Handwriting Recognition.
Има интересни неща, целящи да улеснят работата с пръсти и стилус, като например това, че ако прозорец, който може да се maximize_не се закара до горния край на екрана и се задържи там се maximize-ва.

Върви доста пъргаво. Много по-пъргаво от Vista, по-пъргаво и от XP SP3 на няколко месеца, натоварено с неща.

Windows Media Center вече започна да прилича на нещо и предлага неща, кото в MythTV са норма от доста месеци. Дсота е изполваем дори.

Library-тата са готина екстра, която позволява няколко папки да се линкнат в една, която да представя сборно съдържание. (Hello linux symlinks!).

От всички Windows-и ,кото съм позлвал повече от няколко седмици (2000, ХР, 2003, 2008) този най ми допада. Честно казано все още си карам само с него и не съм оправял омазания grub.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 19:20

Морт, а случайно да си забелязал, че Start Menu-то и целия изглед на таскбара е копнат от КДЕ?
Я погледни http://www.internetling.com/2008/12/29/ ... 5-wannabe/
Нещо да забелязваш? :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 19:35

Теб учудва ли те че Microsoft крадат от тук и там ????? Мен отдааавна не ме учудва. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 20:01

Всъщност копирането от Линукс към Уиндоус и Уиндоус към Линукс може да се ограничи само до идеи засягащи интерфейса. Тотално различни неща.
Колкото M$ крадат от Gnome, KDE, xfce и тн, толкова и линукс комюнитито краде от тях...

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2009 20:32

Честно казано, не намирам нищо общо между двете старт менюта.
Но пък в старт менюто са добавили концепцията за Stacks от MacOS.

Приложения като Internet Explorer, OpenOffice, Windows Media Player имат стрелкичка до тях и когато мишката се постави на тях в съседния панел показва Recently Used Documents.

Приложенията в таскбара вече нямат стандартното контекстно меню с Move/Minimize/Maximize, а (ако е заложено в тях) предлагат различни опции, като бърз достъп до плейлиста в Media Player, последно ползвани табове в IE8.

Превютата на прозорците в таскбара показват всички прозорци от една група (да речем скайп и всички чат прозорци) и може да се затварят поотделно, някой превюта предлагат бърз достъп до управлението, като Media Player-а.

В интерес на истината доста е мислено на тема usability.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2009 03:07

Ем, дано само го разрешат и за 3rd party разработчиците тия функции, че някои предпочитат мозили, винампове, тъндърпички и тн. Бета не бих го качил на моя настолен компютър, ама ако взема некъв лаптоп може и да му ударя един тестис. Някви впечатления от представянето му на ноутбуци? Щади ли батериите повече от Vista?

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2009 03:42

ми то никой не ползва виста точно заради съвместимоста. за кво му е на човек по-тежък уиндоус на който да тръгват по-малко неща. Лично мен малко ме късаят промените в итерфеиса ливане на папки лаибрарита и тн тва за мен е неква бълвоч за зарибявка на ламери

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2009 14:15

По-стабилен е от VISTA SP1, 100%.
На лаптоп го ползвам, има добавени доста нови функции. Power Saving плановете са доста по-подробни и може да се правят много фини настройки. Вкарали са нещо, което в линукс и мак (отново) го има от месеци - като не се ползва машината екранът смъква яркостта, но не гасне. Гасне по-късно.
Струва ми се, че батерията кара почти колкото на линукса, със сигурност повече от Vista и вероятно повече от ХР.

API_тата ще ги има, те на това разчитат. Доста богат интерфейс може да се направи.

Има готино тулче вградено за правене на скрийншот на област от екрана. Изрязва се и готово. Cool.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Crashday(multiplayer)
Публикувано на: 03 Яну 2009 14:43

Аз имам два компютъра.На старият съм с W7 а на новия с Linux.Честно казано повече ме кефи Линукса защото от 2 години съм с него и нито един вирус нямам а стария комп съм го карал 3-4 пъти на сервиз защото само троянци и червей ми се бяха навъждали.Хем бях с Avast и Kaspersky

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 03 Яну 2009 15:15

Много чудно що пък аз нямам проблеми с вируси и съм с Windows :? :shock: :o

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2009 15:27

2 антивирусни едновременно? те неси ли пречат

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2009 16:23

2 antivirus at the same time

equals

EPIC FAIL

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
В момента играе: LoL
Публикувано на: 03 Яну 2009 19:37

Човека може да има предвид , че ги е използвал и двете, но не едновременно !

Профил

Аватар
В момента играе: Crashday(multiplayer)
Публикувано на: 03 Яну 2009 20:05

Shamancho написа:
Човека може да има предвид , че ги е използвал и двете, но не едновременно !

Я имало и умни в тоя форум баси :shock:

Профил

Публикувано на: 03 Яну 2009 21:18

Ти от ирония не разбираш ли ?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: