Автор |
Съобщение |
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 09:41
ама като отвориш един чаршаф на ексела на 1680х1050 знаеш ли докъде стига или да си пуснеш Рийзън, да наредиш 8 машини, миксер и пулт, отстрани да отвориш Саунд Фордж или Куул Едит, блаженство направо, всичко е пред тебе. а на лаптопа - малък ад - едно голямо скролване, губене, бъркане...
___________________________________ Ваш путь - золото, наш путь - солнце.
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 12:33
Вuddy е прав. Изобщо не трябваше да пускам темата тук. Освен естествено ако не искаме да посмеем. Ама то за смях ли е ... ебаси. iddqd ти WD виждал ли си бе ??? Аватара няма изобщо да го разтегне. Морт вече обясни защо. Бахти хем ми се пише, ама на такива глупости какво да се напише просто ...
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 12:42
В тая тема има уникални мнения от типа - "ще си карам ладата, щот съм си свикнал с нея, западните коли са гадни!"
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 12:49
Хаха точно.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 13:05
Цитат: Аватара няма изобщо да го разтегне Говора ти за играта от коята е аватара бе малоумник толкоз ли нерасбираш бе ебаси тва са елементарни неща ладата тоя па колко е прост и тои горкиа може да си змеш 19 инча монитор дето ще е по скъп доста от тоя
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 13:08
Значи да обясня IDDQD за какво говори, защото явно има и хора, които не са в час. Когато пуснеш на fullscreen приложение, което използва на широкоекранна резолюция, по подразбиране то се разтяга до всички краища на екрана и изглежда сплескано вертикално. Морт въобще не е прав, че операционната система се грижи за тези неща. При стандартни резолюции 4:3(1023х768, 1280х1024) образът е разтеглен хоризонтално, което води до това, че иконите ти изглеждат като преяли с понички. При widescreen резолюции 16:10(1440x900, 1680x1050) всичко си изглежда както трябва. Повечето стари игри(и някои нови) не поддържат обаче такива резолюции и се пускат на цял екран. Ако те дразни разтеглянето обаче може да нагласиш от драйверите на видеото при по-малка резолюция от главната да се пуска fixed aspect ratio, чрез което образите ти вече не са разтеглени, но имаш две черни черти отстрани на екрана. За NVidia това става от NVIDIA Control Panel>Display>Change Flat Panel Scaling>Use NVIDIA scaling with fixed-aspect ratio.
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 13:29
Ем аз да няма да пусна монитора на не WS резолюция бе? Да не съм идиот. Много ясно че ще го държа на default-ната. На default-ната нищо няма да се разтегне и всичко ще си бъде наред. Естествено игри от праисторията ще изглеждат зле, защото тогава не е имало такива монитори, ама пак повтарям не играя игри. Оххх... Омръзна ми вече.
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 13:35
Просто обяснявам за какво става дума ^^
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 15:49
Големи глупости. Повечето "писатели" са ползвали широкоекранни монитори с голям диагонал смао в магазини или са ги гледали по списания.
От 8 месеца ползвам Samsung 226BW. 22". Лицето ми е на 4 педи, ~80см, и това е горе долу нормалното отстояние, когато си на бюро. Екранът заема около 2/3 от полезрението ми ако го гледам с едно око и около 50%, ако го гледам нормално с две очи.
Преди да си продам десктопа и да остана само с таблет ползвах 2 монитора по 19". Те заемаха около 70% от полезрението, като не създаваха проблем да се обвханат целите с поглед без взиране и напрягане.
Сравнявал съм с 24" монитори, с които проблем също няма.
Вероятно твърде голям би били 30" екран от типа на Apple Cinema Display.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 17:28
да бе теб сигорно и кур на слон ш ти е малак
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 20:00
OMFG тоя бие по олигофенизъм и най-олигофренизираните. Просто нямам думи идяд. С теб се говори все едно със стена. Само че стената поне си мълчи като хич повтарям ХИЧ не разбира.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 20:07
да бе за тва ми спориш че широус 3 ще изглежда нормално на широк екран и после аз несъм разбирал аман от разбирачи като тебе
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 20:10
Нееее не е истина колко си прост. Покажи ми моля ти се поста в който споря за това с теб. Аз ще ти покажа 10 поста поне където писах че НЕ ИГРАЯ ИГРИ, КАМО ЛИ СТАРИИИ. Ти от каменната ли си. Толкова бавно заграваща маймуна не съм срещал. Кучето ми е по-умно от теб.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 20:21
Тогава зашо си в тоя форум? теб нети е мястото тука неиграеш игри пък пишеш тука. Объркал си реиса пич
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 20:32
Я виж какво пише за Специализирания форум. Май пише "Игри, програми, интернет, хардуер". Май някой не е в час, идиот.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 20:55
Тва е геймърски форум бе заблуден. Ти се не ориентирания в случая
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 20:56
Трябва да признаете, че в този спор Идяд е прав. 1) Дългите монитори са тъпи 2) Големите също 3) Дъмбълдор, като не играеш игри ко праиш в този форум?
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Dumbaldor
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 22:29
И аз понякога се чудя какво правя във форум с идиоти като вас.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 22:51
Eбавам се не се сърди
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор? Публикувано на: 17 Дек 2008 23:59
Абе ебете се бе! P.S. Да се запиша и аз в спора... P.P.S. С този пост аз печеля. Не ми пука кво ще напишете след мене.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|