Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Какво ще кажете за този монитор?
Публикувано на: 15 Дек 2008 23:53

Спокойно изобщо не си повлиял на избора ми. :) Ръсиш само простотии които аз игнорирам. В повечето случаи даже не ти чета постовете ти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 00:28

Мониторът ми е 20'1 инча и работи на 1680x1050(широкоекранен е). От начало като го купих ми беше странен, но няколко часа по-късно - това беше най-добрия монитор за мен. Резолюцията е идеална, дори нямам нужда да пускам AA на повечето игри :). Да, изисква повече от посредствена в. карта, но пък Dumbaldor каза, че игрите не са критерий при него.
Всичко е въпрос на свикване по-скоро, не на лично мнение, в случая.
iddqd ти не разбираш, че по-големия монитор компенсира по-високата резолюция. Иначе как щях да си целя иконките и да виждам буквите ;).
За конкретния монитор, който е поставил Dumbaldor не знам абсолютно нищо, за съжаление.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 00:54

само дето в случея монитора е по голям само с 1 инч а резолюцията е много по голояма
а и какво му е предимството на широкоекрания монитор пред широкоекрания телевизор?

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 02:29

Относно последния пост... WTF?!

Една съседка има такъв монитор и понеже учи уебдизайн й помагах на нейния комп... монитора е пушка. По-добър монитор за такава къса пачка няма да намериш. Единствения минус му е цвета, хах.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 03:02

iddqd написа:
само дето в случея монитора е по голям само с 1 инч а резолюцията е много по голояма
а и какво му е предимството на широкоекрания монитор пред широкоекрания телевизор?

Много по-добър образ и разделителна способност има монитора.
iddqd - май само ти не разбираш, че по-високата разделителна способност е предимство, а не недостатък :shock:.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 03:15

Предимсвто е за глупаци като теб
аз съм сигорен че когатос и имал монитор от тия с тръбите и като е 17 инча си го държал на 1024х768 ама като стана тфт се наложи да вдигнеш резолюцията не по твое желание. Просто те задължават да използваш голяма резолюция и следователно да буташ много пари за хардуер защото на тази резолюция само най мощните компютри могат да подкарат джта 4 примерно какво остава за следващите заглавия а човека дори има намерения да играе диабло 3 на него

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 11:17

iddqd написа:
Предимсвто е за глупаци като теб
аз съм сигорен че когатос и имал монитор от тия с тръбите и като е 17 инча си го държал на 1024х768 ама като стана тфт се наложи да вдигнеш резолюцията не по твое желание. Просто те задължават да използваш голяма резолюция и следователно да буташ много пари за хардуер защото на тази резолюция само най мощните компютри могат да подкарат джта 4 примерно какво остава за следващите заглавия а човека дори има намерения да играе диабло 3 на него

iddqd е прав тука по принцип няма смисъл от голяма резолюция ако не смяташ да си държиш машината с добри спецификаций през цялото време.Лошото е че на 20 инчов монитор резолюция 1280х1024 изглежда кофти.... Монитора който се показва е добър но native резолюцията му е височка.

А и иддяд монитора е LCD като ТFT е друга технология прават се и монитори но те са на доста солени като цена и за това не са разпостранени много.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 12:23

казваш че озглежад зле на 1280х1024 20 инча, а как тогава телевизорите изглеждат супер на 1360х768 при положение, че пикселите са по малко на тази резолюци а екрана е много по голям ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 12:40

iddqd написа:
казваш че озглежад зле на 1280х1024 20 инча, а как тогава телевизорите изглеждат супер на 1360х768 при положение, че пикселите са по малко на тази резолюци а екрана е много по голям ?

Е писна ми да не четете обяснил съм :) Иддяд залепи се на телевизора на същото разтоянието от което гледаш монитора си и ми обясни пак как изглежда супер :)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 13:02

ми то нищо неможе да видиш от близко на телевизора. Затова според мен и по голямите монитори трябва да се поставят по далече

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 13:10

iddqd написа:
ми то нищо неможе да видиш от близко на телевизора. Затова според мен и по голямите монитори трябва да се поставят по далече

iddqd ти ще видиш ама ще е ужасно зле.20 инча няма как да го поставиш на кой знае колко далеч... не е толкова голям.. от 17 до 20 инча колко му е разликата няколко сантиметра да го дръпнеш повече назад...

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 13:45

не бе нестава дума че ще виждам лоша картина а става дума че като застанеш пред много инчове на близко растояние неможе да видиш от единия до другиа краи без да си мърдаш главата, което е особено гадно за игри абе за всичко
иначе мен нискате резолюция неме плаши. Толкова конзоли съм имал които са работили на 320 а след това на 640 така че сега 1280 и 1360 са перфектни резолюции за мен

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 13:52

Я вземи един път да пробваш, а не да говориш на изуст.
Каза ти се, че се свиква с по-големия монитор. Да не мислиш, че аз си въртя главата на ляво - на дясно като играя на игри :shock:.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 15:41

абе кво ги слушаш тия тука взимаи ги нема кво да се чудиш :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 16:53

@Dumbaldor
Лично за мен избирането на монитор е страшно важно нещо. За това намери някой магазин, където е изложен монитора и го разгледай. Цветове, ъгли на виждане... недей да четеш гола статистика, трябва да прецениш на око дали монитора става.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 17:17

И аз мисля да направя така гипо. Няма да го взема без да видя за какво наистина става въпрос.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 17:39

виж в самия уиндоус шрифтове икони сайтове да неса прекалено малки нещата когато са 2д. Основния проблем на високата резолюция е при 2д кадето всичко е с определен брои пиксели и когато се дигне резолюцията всичко става по малко. При 3д проблема е с перформенса само, но той изобщо не е малак. Седни пред монитора на такова растояние на което смяташ че ще седиш в къщи и броузваи малко саитове

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 16 Дек 2008 18:07

Aз пък не виждам смисъл от толкова голя монитор. Винаги съм карал на 15' и в момента на лаптопа ми е 15' и на настолния ми също е 15' и като се има предвид, че го гледаш от близо си е съвсем наред. Все пак това наистина не е телевизор и няма нужда да е голя, само ще си разваляш очите и ще си даваш парите на вятъра. Аз лично ако някой ден си купувам ново ПЦ най-много да е с 17' в никакъв случай повече.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2008 18:14

абе и 19 си е добре за монитор, новите 3д игри е хубаво малко по на голямо да се гледат понеже има многоо детаили, но не повече понеже почва да дразни. Сложи си еидн огромен телевизор пред себеси на бюрото и цикли 1 ден да видш кв ще е ефекта http://www.youtube.com/watch?v=plWnm7UpsXk&feature=related ще заприличаш на тази котка

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 16 Дек 2008 18:16

Много е. А на всичкото отгоре в днешно време съм забелязал са почнали да правят едни ужасно големи и продълговати монитори :shock: Изобщо не мога да разбера за какво са, картината не се ли деформира като са толкова несъразмерни.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com