http://www.rockstargames.com/support/gt ... ttings.docВижте само как започва :
"За болшинството потребители използващи настоящият хардуер от Декември 2008 се препоръчва да използват средни графични настройки. Високи настройки са предоставени за бъдещите поколения компютри, с по-мощни спецификации от широко достъпният хардуер в момента."
Само текстурите на най-високи настройки заемат над 600mb видеопамет.
Плюс другите графични екстри, това са още около 150mb в зависимост от резолюцията.
От това излиза, че трябва много висок клас видеокарта за високи настройки - GTX260 896MB минимум, и пак картата ще издиша заради "бавното" ядро, нищо, че покрива изискванията за памет.
SLI не се поддържа за сега, за Crossfire да не говорим - дори на едноядрените и еднокартови решения на ATI играта едвам се влачи от това което чета по форумите.
Демек играта не може да се играе с нищо по-добро от GTX280 в момента, а според това което чета - картата не доставя дори близо до задоволителен фрейм рейт.
Дано поне ситуацията се подобри малко с пач/нови драйвъри. Също така да се надяваме скоро да излезе свестен релийз от сцената, на който няма проблеми. Аз нищо не съм теглил за сега, искам да се уверя, че всичко ще е наред. Крака който е залял интернет в момента има проблеми, камерата подскача постоянно, колите си се карат и самозапалват сами. Явно това е част от анти-пиратската шега на Rockstar и техните 200 хиляди долара вложени за защита на GTA IV. Напомня ми на XIII едно време, с магнитната карта.
Както и да е - Rockstar... EPIC Fail! А аз се бях засилил да купувам играта оригинална...