Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Проблем с BS Player
Публикувано на: 22 Ное 2008 01:43

Значи имам 5 колони + субуфер, но като пусна нещо на BS Player-a се чуват само 2 колони. При другите програми се чуват всички. Като отида в опциите да сменя на 6 speaker mode слагам отметка, но пак само 2 колони работят. После като пак отида в опциите отметката я няма. А странното е, че преди като бях с Ace Mega Codecs Pack си работеха всички колони с BS Player-a. След като сложих K-Lite (понеже с Ace Mega Codecs Pack не се отварят някои файлове) стана проблема.

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Проблем с BS Player
Публикувано на: 22 Ное 2008 02:01

по принцип е хубаво да сложиш само един кодек пак и да непипаш вече ако почнеш да качваш различни кодеци се умешват нещата и се преебават. като си инсталираш бозата на ново си сложи само к лаит и не пипаи повече

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Ное 2008 09:06

Ама аз стария кодек го махнах преди да сложа новия естествено.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Ное 2008 15:38

няма махане слагане пребава се сичко

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Ное 2008 19:28

Бе аз все пак мисля, че не е от това проблема, а от БС плеъра. Видях, че и други се оплакват от тоя проблем. Някаква настройка трябва да се направи или от БС плеъра или от настройките на кодека според мен.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Ное 2008 19:46

Имах подобен проблем, който не се оправи. Просто смених плейъра с VLC Player и Crystal Player, и двата подкараха 5.1 звук без проблеми.
Аудикартата ми е някаква Sound Blaster.
Долби декодер драйвер от тук: http://www.cccp-project.net/

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Ное 2008 21:39

Значи не става въпрос за смяна на плеър. Това е най-лесното нещо, което може да се направи. Както казах в първия пост всички други плеъри, които имам подкарват 5.1 звук. Проблема е, че съм свикнал с BS Player вече (поне що се отнася до филми) и искам и с него да подкарвам 5.1 звук. Когато човек дълго използва една програма и свикне с нея, като я смени с друга е някакси неприятно. Все пак като гледам май ще се наложи да използвам друга програма ако никой не знае как се оправя проблема.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Ное 2008 02:32

GOM Player е решението, даже и кодеци не ти трябват - има си вградени за всички базови формати, ако пък ти затрябва нещо по-специално, самият плеър ще ти предложи какъв кодек да си свалиш.
Една-две промени по опциите за да заприлича повече на BS Player, един по-така скин и няма въобще да погледнеш друг плеър. И аз бях свикнал на BS Player и все отлагах смяната на бъгавото плеърче само защото му бях свикнал, но използвах GOM-а за няколко дни и вече това е главният ми плеър.

Като ти гледам аватара - тоя месец изгледах 1-ви и излезлите епизоди от 2-ри сезон на Terminator : The Sarah Connor Chronicles през GOM, всичко беше перфектно... :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Ное 2008 09:59

Мерси, ще го пробвам тоя GOM Player. Иначе Терминатора е супер сериалче. Конкурира Lost ако не е и по-добър даже :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Ное 2008 21:27

С тоя GOM Player пак не става нещо. Хем го направих от опциите на 5.1 speaker (и за разлика от бс плеъра си имаше тикче при следващото влизане в опциите) хем пак няма 5.1 звук. Което ме навежда на мисълта, че Иддяд е прав и наистина нещо преинсталването на много кодеци е скапало работата. Но ако е така защо с всички други плеъри имам 5.1 звук?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Ное 2008 00:08

Терминатор без Арни = :113: :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Ное 2008 00:36

bYbonЪъЪъ написа:
Терминатор без Арни = :113: :?

Вярно, че голяма част от чара на филмите беше точно Арни. Просто тоя човек е роден да играе такава роля. Тъпата му физиономия и дебилните движения перфектно се връзват с образа на терминатора. Супер много съм се смял във втория филм когато Джон караше Арни да се усмихне и той по адски дебилен начин се усмихна. Но въпреки всичко за мен сериала е много по-добър от филмите. Просто сюжета е най-важното нещо за един филм или сериал, а в сериала той е невероятно интересен. Едвам издържам цяла седмица чакане за следващата серия. Пък и честно казано предпочитам Summer Glau за терминатор пред Арни :oops: :oops: :oops:

Съжалявам за офтопика и все още очаквам някой да предложи решение на проблема.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Ное 2008 09:15

Der Meister написа:
Пък и честно казано предпочитам Summer Glau за терминатор пред Арни :oops: :oops: :oops:
Една от главните причини да гледам сериала е точно Summer Glau :D

Иначе - за GOM не ти трябват никакви кодеци, единствено DTS+AC3 филтър имам, GOM-а си дава линк да си го свалиш ако ти липсва някой кодек. И на мен ми мирише на скапани кодеци, така се получава от много мазане с преинсталирания. За съжаление няма как евентуално да тествам с 5.1, защото съм с 2.1 звук, но едва ли плеър от класата на GOM има проблем с възпроизвеждането на 5.1 звук.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Ное 2008 15:16

Според мен проблемът е в някакъв филтър, който се активира независимо от това, че плейъра няма нужда от него...разгледай дали при просвирването на филма в TryIcon-а се появяват допълнитерни икони с контроли за активните филтъри. Разгледай какви контроли са достъпни от там и дали имаш корекции за звука.
Евентуално ако откриеш как се казва филтърът, който ти прави мизериите, може промениш настройките му за 5.1 звук или да се опиташ да го дезактирираш (може би през - Star -> Programs -> FFDShow Audio Decoder Configuration -> Codecs -> ...Decoder:Disabled или нещо подобно в настройките на FFDShow или друго такова място)

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Ное 2008 19:10

AlShu написа:
Според мен проблемът е в някакъв филтър, който се активира независимо от това, че плейъра няма нужда от него...разгледай дали при просвирването на филма в TryIcon-а се появяват допълнитерни икони с контроли за активните филтъри. Разгледай какви контроли са достъпни от там и дали имаш корекции за звука.
Евентуално ако откриеш как се казва филтърът, който ти прави мизериите, може промениш настройките му за 5.1 звук или да се опиташ да го дезактирираш (може би през - Star -> Programs -> FFDShow Audio Decoder Configuration -> Codecs -> ...Decoder:Disabled или нещо подобно в настройките на FFDShow или друго такова място)

Златен си! Точно от там се оправи проблема. Сложих тикче на Dolby decoder и се оправиха и BS Player-a и GOM Player-a и вече са с 5.1 звук. Също сложих и на LFE Crossover едно тикче за увеличаване на субуфера.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com