Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Полиция и жандармерия отново помляха мирни протестиращи
Публикувано на: 29 Окт 2008 23:42

Полицията разби протеста на фермерите
Искат оставката на Миков заради мелето

Димана Дойчинова

Протестът на фермерите пред Министерството на земеделието прерасна в масово меле. Полицията е нахлула сред хората, предаде репортер на DeltaNews. В боя се е включила и жандармерията.

Органите на реда не подбират между мъже и жени, а бият наред
. "Благодарение" на действията на униформените, в момента протестът е разпръснат. На мястото са пристигнали коли на "Спешна помощ", които оказват помощ на пострадалите. Броят на протестиращите е по-малък от числеността на събралите се полицаи. Движението по булевард "Христо Ботев" е възстановено. Хората обявиха. че заради случката ще поискат вътрешният министър Михаил Миков да напусне поста си.

Предистория

Малко преди да започне мелето, на мястото пристигнаха над 20 полицейски коли и два джипа на "Жандармерията". Минути преди униформените да атакуват хората са се били събрали около 150 полицаи.
Митингуващите бяха направили жива верига на булеварда. Движението беше блокирано, а седем трамвая стояха празни и чакаха развоя на събитията. Сред тълпата свиреше и оркестър. Музикантите бяха дошли да поркрепят протеста.

Очаквайте подробности.
http://www.deltanews.bg/irj/portal/anon ... d=5847&c=1

Кликнете тук за кадри от побоя: http://framem.com/politika/politika.html
Сцените с проснатите на паважа протестиращи идват около минута и половина след началото.

И една интересна статистика:
България е държавата с най-много милиционери на глава от населението.

Държава - Брой униформени на 100 000 души

1България 615 полицаи
2Италия 552
Хърватия 445
Германия 304
Великобрит. 275
Швейцария 223
Холандия 216
Румъния 209
Финландия 158

Профил

Заглавие: Re: Полиция и жандармерия отново помляха мирни протестиращи
Публикувано на: 30 Окт 2008 01:19

полицайска държава

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 30 Окт 2008 03:33

Шибаните фермери не схванаха, че не е начина като си го изкарват на хората, пречейки им да минават. Добре са ги били.
Почти жал ме хвана даже, викам си "Горките, досега съвсем по селски спираха колите да минават покрай селата им, пък веднъж да решат да направят един протест как си требе, пред министерството, и ония ги подбили."
Христо Ботев е достатъчно голям булевард, че ако го блокират да го поиздуха цела София. Най-малкото, в това забавено движение, и линейки има.

С право е боя, по мое мнение. Нема да запсувам полицаите, щот' са полицаи.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 30 Окт 2008 08:23

Не е това начина.Фермерите трябва с оръжие да свалят власта не с думи.

Кофти е че когато се вдига нещо в България тоя който го вдига винаги е сам.
Пример очителската стачка само даскалите си стачкуваха и никой не им обърна внимание.
Сега и на фермерите.
Нахално е това правителство и то само си разбира че това са му последните мигове живот.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 08:58

The Grim Reaper написа:
Шибаните фермери не схванаха, че не е начина като си го изкарват на хората, пречейки им да минават. Добре са ги били.
Почти жал ме хвана даже, викам си "Горките, досега съвсем по селски спираха колите да минават покрай селата им, пък веднъж да решат да направят един протест как си требе, пред министерството, и ония ги подбили."
Христо Ботев е достатъчно голям булевард, че ако го блокират да го поиздуха цела София. Най-малкото, в това забавено движение, и линейки има.

С право е боя, по мое мнение. Нема да запсувам полицаите, щот' са полицаи.

А да приемем, че утре ти ще правиш мебели... или ще вариш ракия примерно, айде...

И тея смешници ти качат данък корпоративен, качи се цената на суровината (нали знаеш от какво се прави ракия - спирт, вода, есенция), качат после и акциза, за да не се купува и какво правиш ти?

Ще си седиш на дупето и ще викаш "ми кво да направя...." или ще идеш пред некое министерство и ще счупиш некой джам?

Щот само това е начина - да дойде следващото правителство (смешно като сегашното) и то да си отиде по тоя начин и така докато наистина свестни хора не се захванат с тая отговорна работа...
Или пък да дойдат от ЕС и да почнат да ни управляват щот иначе.....

Тая държава върви на въпреки на абсолютно всичко - на запад увеличават парите за здравеопазване/образование/обществен ред тук не ги пипат или ги пипат с 1%. На запад даренията се поощряват - тук турците си разпределят по 1000 лв и оп айдеее няма дарения за останалите хора.. - ами децата в домовете, те кво ще правят - те ще оберат калая... Щот това където го гледате през седмица в новините е в АБСОЛЮТНО всеки дом! И в тоя в Младост да отидете не мисля, че нещата ще са по-добри....

Ама нали сме ганьо и не ни интересува, ние трябва да минем... Къде ще ходиш, бе? За къде си се разбързал? За смешната ти работа за 25 лв. на ден ли?

Вместо поне да сме съпричастни на тея, които имат по-малко от нас ние им се смеем... Аз не виждам нищо смешно... Като не си на площада поне не им пречи. Като не ги чуват на село що да не дойдат в града... Сега и металурзите от Кремиковци като се изсипят и Волен ще му се подмокри дупето щот ще застане най-отпред ще обещае нещо и може да вземе % и в следващото събрание....

Профил

Публикувано на: 30 Окт 2008 10:09

The.Rampage.Rado написа:
нали знаеш от какво се прави ракия - спирт, вода, есенция

[OFFTOPIC]
Ракията се прави от плодове(или жито/ечемик за водка) който се оставят да ферментират като се добавя вода+захар (обикновено 15л вода+10кг захар на 100килограма "есенция")(спирт нема) като при достигането на опеделен процент захарност на ферментиралите плодове и сокът им там се "преваряват" и се получава ракийка ето и схема

поне така у нас си праим ракията за другите нз
[/OFFTOPIC]

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 10:20

Мислите, че тук полицията като поступа няколко човека един път в годината сме полицейска държава? Тогава нямате идея как стоят нещата в другите дъжави в Европа. В Гърция, Германия и дори най-демократичната от всички Франция, всички имат респект от полицията и излезе ли полицай на улицата всички изтръпват. Демокрацията е хубаво нещо, стига да не се злоупотребява с нея. Затова тя свършва там, където се намесва полицията.

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 30 Окт 2008 10:21

Това от горе е най-полезният пост, който е бил писан ЕВЪР.ЕПИК WIN! ( горе, ама не на botlik3 поста :lol: )

:rockon:

Докато гледах кадрите си казах просто "жалка картинка"...Ама такава ни и държавата...

Въпреки, че съм по-скоро съгласен с Грим...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 30 Окт 2008 11:08

И с какво си съгласен? Че вместо да прибират комисионни от съмнителни сделки и да преразпределят бюджета там където им е угодно, можеха да заделят някой лев за фермерите? Или че някой е закъснял с 10-15 минути за работа, което някои правят така или иначе.

Профил

Публикувано на: 30 Окт 2008 16:51

Не съм чел и не знам за какво става въпрос но все пак ще изразя възмощението си!

Израз възмущен!!!!

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 17:59

The.Rampage.Rado написа:
Вместо поне да сме съпричастни на тея, които имат по-малко от нас ние им се смеем...

Нема да ти коментирам целия пост, щот' си ми наговорил нек'фи абсолютни глупости.

Ще покоментирам само туй редче.

Не смятам, че някъде в думите си съм погледнал на фермерите с насмешка. :)

И най-вече, ти искаш аз да съм съпричастен? И аз съм! Но земеделците изискваха съпричастност от народа, протестирайки срещу държавата, като задръстваха улиците и не пускаха други, хора като тях, да преминат? Казваш, че е по-добре да дойдат да счупят някой джам в столицата. Така е! Нека потрошат министерството на земеделието и 'сичката сган със странни имена вътре! И аз ще съм съпричастен.

Но,
купчина селяни задръстват движението в София, което води до всякакви проблеми, отразяващи се главно на обикновените граждани, и сега ти ми наливаш акъл, че трябва да съм съпричастен?
Никой не може да ме накара да съм съпричастен. А когато някой тръгне да го изисква от мен, още по-малко. И по-естествено от това няма.

Заплюл си по мен без и да ми разчетеш поста. Добре бе, еби го, представи си, че ти си бил човека, който е чакал линейката си точно по това време. И тя е закъсняла, защото движението в София било задръстено. И дори и да не е трябвало да мине по Ботев, след като цялото движение от там се е отклонило, целия трафик в София се е натоварил значително.

Мен не ми пука за работата. Нито за лекциите. Нито за каквото и да било. Ако трябва и ще закъснея заради тях. Мен обаче ме дразни, че те искат подкрепа от гражданина, като му пречат. Абсурд! Ебете се с тия фермери, пък ако щете и продължете да ми се обяснявате, безумно вярвайки си, че вие сте прави, и че те са неоправдани, и ние трябва да им помогнем, въпреки, че те си търсят подкрепа, като пречат на нас. Тъпаци.

А най ме издразни, че ми заговори толкова наизуст. Съчувствам на фермерите. И състрадателен даже бих станал. Но не и на сила. И дори на мен да не са ми попречили директно, са ме подразнили, пречейки на който и да било гражданин, в протеста си срещу правителството.
Още повече, след като инфраструктурата не целия град е била наранена заради блокирането на тази улица, естествено, че са ги понабили. А вие продължете да си ревете по пенсионерски. Разбирай го как' щеш.

Vermic, нещо те споменавам във всеки пост напоследък, ама поне покрай тая учителска стачка, за която говореше, да се беше научил от всичките медийни изявления за нея, как по дяволите се пише "Учител". Еба' те у кретена и тебе.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 18:41

Можеш да спиш спокойно защото съм сигурен, че ако линейка или пожарна е искала да мине то "купчината селяни" са я пуснали.

Айде... такситата като се дигне пак газта спекулативно няма да задръстят София, учителите ще учат детето ти за СМЕШНАТА сума от 500 лв на месец и те няма да задръстват центъра...

Кажи сега ти в момента с какво друго могат ТЕ да привлекат общественото внимание?
Надали можеш да измислиш... явно и те са толкова тъпи "селяни", че не могат. А това, че някой се възползва от тяхната мизерия (както от учителите Янка Такева ли е ква е стана ВИП персона) си е отново България, няма какво да се коментира...

Аз, ако живея в дълбоката провинция и правя мляко за "гражданите" нямам ли право на добър (НЕ охолен, забележи!) живот? Нямам ли право като ме заболи зъб да отида до селския площад и там бъзолекъря да ме оправи, а не да ходя до областния град примерно. Нямам ли право да работя за свестни пари, които ще ми позволят да не мизерствав на кисело мляко и хляб? Да ида за 1 седмица на почивка? Мечтиии.... :113:

В дълбока грешка си, ако мислиш, че понеже си роден/преместил си се в града и някой е длъжен да те изхранва, а той да обира трохите.. Щото от тея лев и 50 дето даваш за литър мляко в магазина те взимат 20 стотинки... Къде отиват останалите пари? Знаеш ли колко мляко дава една крава на ден без да се храни с професионална смеска и дали тя може, чрез това мляко за 20-30 стинки литъра да се самоизхранва пък какво остава за човека.

И не е само млякото така... И растериевъдството се е бало мамата.... Яжте дървени македонски домати и турски дини...

НЕКА ВИ Е СЛАДКО!

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 18:46

The Grim Reaper написа:
Още повече, след като инфраструктурата не целия град е била наранена заради блокирането на тази улица, естествено, че са ги понабили.

То една инфраструктура... :lol:

Честно, с градоустройствен план като този нищо такова не може да ме учуди.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 18:58

...
Отчайваш ме.

Да, имам идея как да стане! По дефиницията на "протест". Ако трябва да чупят джамове и да препикават сградата на министерството на земеделието. Следователно, медиите ги представят пред обществото. И всеки един човек седи и си мисли, ех, горките, дано някой им помогне. Защото обществото е безсилно да помогне. Така не се привлича внимание ли? И я се позамисли, като си ми заговорил за привличане на обществено внимание, дали не предизвикват леко гневно внимание от обществото? Ако някоя линейка е искала да мине са я пуснали, викаш? А как е заобиколила 7-те чакащи трамвая и стотината коли, наблъскани наоколо? Ще да е прелетяла, да знаеш.

Да, ако живееш в дълбоката провинция, имаш право на каквото там каза, че ме мързи да цитирам или копирам. И? Аз нямам право да премина с колата си по улицата, защото ти нямаш право да отидеш на зъболекар? Уникално решение на проблема. Прагматично!

И спри да се излагаш. Аргументира ми се преди малко с правенето на ракия, като не беше запознат. Обясниха ти, та затуй си замълчах. Сега пак. Да, знам, че една крава на ден дава до 20 литра мляко. Освен това, не се самоизхранва с него. Но дори и да го правеше... Хъх. Представяш ли си? Нема ли да й дойде в повече?

Князе, инфраструктурата и градоустройствения ни план може и мамата да са си ебали, ама все пак, дадох просто една хипотетична ситуация. Те линейките си закъсняват и без земеделците да им пречат. И си умират по стотина на година заради това. Но все пак, тук вече навлизаме в коренно различна тема от боя върху земеделци. :P

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 19:32

Порасни, пич....

И отиди до Пещера и виж колко джибри слагат в така наречената ти ракия, щом се хващаш за това....

Профил

Аватар
В момента играе: Singularity
Публикувано на: 30 Окт 2008 19:40

@Радо , пещерската гроздова сеш се , че е концентрат и вода ?
Говори се , по-горе за ракия от оная истинската ?!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 19:50

Beautevil написа:
@Радо , пещерската гроздова сеш се , че е концентрат и вода ?
Говори се , по-горе за ракия от оная истинската ?!!

Само дето, за да правиш истинска ракия трябва да отиде на 15 лева килото и знаеш колко хора ще я купят...
За това се меша спирт, есенция, вода и % ракия...

За това предпочитам водката и то чужда, за да знам че некой галфон миейки със сода каустик съдовете няма да ме ослепи до живот. Или с метилов щот е още по-евтин...

И @Грим - пак ти казвам хич не си прав. Те, ако не им е упрял ножа няма да дойдат да седят по улицата.... И да кравата не се храни с мляко. Като съм бил в твоя клас съм гледал картинки по природознание...

Профил

Аватар
В момента играе: Singularity
Публикувано на: 30 Окт 2008 19:58

:D

Ти сериозно ли мислиш , че хората плащат акциз на ракията ? :Д
Прай се ракия , както си се прави след това малко оцветител или разни билки за друг цвят
(най-често бледо жълто ор червено ) за да прилича на вино .

Иначе да и аз обичам водка

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 20:05

Beautevil написа:
:D

Ти сериозно ли мислиш , че хората плащат акциз на ракията ? :Д
Прай се ракия , както си се прави след това малко оцветител или разни билки за друг цвят
(най-често бледо жълто ор червено ) за да прилича на вино .

Иначе да и аз обичам водка

Говоря за производтсво на ракия. Не отмествай темата моля... :rockon:

Както тези хора не пият сами млекото, а го продават.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2008 20:12

Не знам за Христо Ботев ама някакви шибаняци бяха блокирали Дондуков срещу шатрата (или както там си го наричат) на атака
В резултат естествено булеварда е затворен => цар освободител става еднопосочен (посока цариградско)=> ад под небето
Ако за същите скапаняци които го бяха направили това говорим значи малко им е бил боя
Трябвало да ги избият на място

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com