iddqd написа:
подпалените с горелка гадове изгарят адски фалшиво
тва е игра с наи нов енджин и би трябвало сичко да е реално а тва с горелката е супер аматиорско. аз да бях аз по реално шях да го направя поне да почерняват или нещо такова
Прав си! Сега играя 360 версията на играта и след като изгоря някой противник, няма и помен от обгорено по тялото.
Трябвало е поне да направят така, че да почерняват. Това го има в доста игри до момента.
Освен това и куршумите не нанасят никакъв демидж по телата на гадовете.
Но това са най-незначителните минуси според мене. Изключително много ме дразни резпаунването на противниците. След като очистиш 6-7 гада от някой outpost и се отдалечиш от мястото, след това ако решиш да се върнеш, същата бройка те очакват отново.
Много по-правилно решение е да се респаунват на рандъм места из цялата карта, понеже така всеки път знаеш къде те очакват.
AI-то на въпросните е срeдна работа. Посредствено на easy/normal, нормално на hardcore/infamous. Като за sandbox игра - бива.
Като оставим минусите на страна, играта поне за сега ме радва много. Мега яка атмосфера, която те поглъща още от самото начало. Динамичната система за времето е реализирана перфектно. Няма такава гледка като при изгрева и залеза на слънцето, също така и по време на буря, когато всички дървета/храсти се клатят почти до счупване от вятъра и дъжда се сипе ....
Тук е момента да спомена, че играта на Xbox 360 изглежда феноменално (на high-end PC не ми се мисли какво чудо ще е), като не се забелязват абсолютно никакви дропове на кадри, дори при най-големите мелета и пожари. Screen tearing също липсва, което е похвално за игра с подобни размери.
Относно самите мисии бях доста скептично настроен, преди играта да се появи. Освен главните, които са доста разнообразни и можем да ги минем по няколко коренни различни начина, благодарение на friend-овете, имаме възможност да получаваме купища допълнителни от приятелчетата в играта, от пича, който държи магазинчетата за оръжия (при тяхното изпълнение отключваме нови оръжия, които след това можем да закупим, също така в тези магазини можем да правим купища ъпгрейди, да закупуваме manual-и и т.н.). Има още места за допълнителни мисии, които все още не съм започвал. Според мене за напълно изиграване на всичко ще са нужни поне 70-80 часа. Само главните мисии най-вероятно могат да се минат за около 20 часа.
Харесва ми идеята на авторите за реализма в играта (единствено респаунването на гадовете може да развали цялото усещане за някои играчи). Пожарите, засечките при замърсените оръжия (които могат да се избегнат с закупуване на нови от weapons shop-четата), системата за лекуване, маларията, която нашия човек пипва..... както и още доста shits, които не смятам да споменавам.
А щях да забравя, опитайте се да стрелнете или запалите някоя-друга кутия с муниции да видите какво става .