Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Монолог
Публикувано на: 06 Окт 2008 13:58

Казвам се Методи. На 18 години съм. Не пуша, не пия. Понеже не пия, напоследък и не пикая. Живея сам, защото родителите ми загинаха преди две години в един голям, избухнал по необясними причини пожар. Тъй или иначе, не ми липсват особено. Засега компания ми прави третата ми акустична китара, Кремона, с която много се обичаме. Предишните две китари също загинаха, в един друг мистериозно избухнал пожар. С нея ми е добре. Тя ми пее, аз й свиря и нещата някак се допълват. Като макарони със захар и сирене.

Дошъл съм тук, понеже имам малък проблем с общуването с хора. По-специално с жените, които много харесвам – с тях, да си призная, нещата никак не вървят. Спокойно, не съм социопат или някакъв вид аутист, съвсем нормален съм си. Проблемът е у Дамян, моето алтер-его, който се намества в главата ми всеки трети вторник на месеца от два до четири следобед, а също и в почивните дни. Когато беше на осем години, Дамян се заигра с едно момиче от училище, което танцуваше балет, и което в крайна сметка го нахапа жестоко по врата. От тогава при всяко пълнолуние Дамян губи контрол над себе си и се подмокря в гащите. За всичко е виновна онази балеринка. С Дамян така и не успяхме да й отмъстим, защото седмица по-късно тя загина в един мистериозен пожар.

След случката с балерината Дамян отказа да има каквито и да било контакти с жените, като за да неутрализира дивашкия си сексапил реши умишлено да се загрози с една игла за шиене и чифт хипотетични ръкавици. Процедурата мина успешно и той още на следващия ден забеляза, че когато се разхожда по градските улици, майките с деца срещу него минават забързано на отсрещния тротоар. И той беше доволен. Но това навреди жестоко на собствения ми любовен живот, защото аз, ненадминатият естет и ценител на женската красота, се оказах с лице, което приличаше удивително на пейзажа в Монте Касино след бомбардировките на съглашенската авиация.

Самотата беше непоносима. В опит да я преодолея си купих кучка, златист ретривър, която наистина обичах. Кръстих я Хелга и прекарах четири месеца в опити да я науча при команда „Хайл Хитлер” да вдига лапа. Безуспешно. Животинчето само ядеше пилешки шийки и дебелееше, докато един ден не се заклещи под кухненската маса. Не успя да изпълзи от там седем месеца. За това време съумя да изучи основите на будизма, и след като премина в едно алтернативно ниво на съществуване, успя да се пренесе по метафизичен път върху миндерчето в коридора. И така се освободи.

После обаче започнаха проблемите. Хелга се научи да си отваря вратите из апартамента със скок, включително и входната врата. Започна да се измъква късно нощем. Не зная къде е ходила, но се връщаше призори и миришеше на други кучета. Дамян предположи, че ходи по разни скъпи ресторанти и харчи моите пари, но аз още тогава подозирах истината. Хелга беше вербувана от организацията на „Сивите вълци”. Скоро спрях да чувам гласа на Дамян в главата си и тогава разбрах, че Хелга го е отвела в една военна база на Моссад в турската част на остров Кипър, където с него си правеха психотропни експерименти. Реших, че така повече не може да продължава, и затова се разделихме. Хелга взе плазмения телевизор и обложката на първия албум на група „БТР”, а аз получих паничката й за вода и гумения кокал, който и до днес ръфам за успокоение когато светът ми се качи на главата, и всеки продължи по пътя си. Разделихме се с най-добри чувства. Жалко само, че седмица по-късно тя загина. При мистериозен пожар.

Скоро след това се запознах с Елена. Тя беше една прекрасна млада дама - единствената, която успя да ме погледне с обич в очите. Всяка нощ по време на Европейското футболно първенство тя висеше от тавана в оцапаната си с кръв бална рокля и рецитираше стихове от Франсоа Вийон на високи октави. Когато се престраших да я заговоря узнах, че Елена всъщност е първата и единствена любов на Хамлет. Не литературният герой, а датският принц, който в действителност бил професионален касоразбивач. Пак от нея научих, че на първенството по шахмат за двойки двамата успели да покрият нормата за трети разряд, при действително изиграни 7 партии в турнир със среден коефициент не по-малък от 1701. Елена беше за мен като сбъдната мечта. Единствено тя ме разбираше. Но когато на финалите на Европейското Роналдиньо вкара гол с петичка в последната минута и съдията свири край на мача, Елена избухна в пламъци и остави на тавана петно от загоряло.

Общо взето, добихте представа за опита ми с жените дотук. Ако някой от по-отраканите господа в залата може да ми помогне със съвети и напътствия, моля да ме потърси. Обикновено в ранния следобед на делничните дни замествам един от войниците на паметника на Съветската армия докато е в обедна почивка.

Профил

Заглавие: Re: Монолог
Публикувано на: 06 Окт 2008 16:22

:clap2:

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 06 Окт 2008 17:56

Страшно добро!Много ми хареса начина на усмиване на черните мигове.Като цяло човек трябва да си вземе поука от някой неща написани от теб.

С ръка на сърцето казвам че това го прочетох на един дъх и бих бил много доволен ако това не е последното написано от теб.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Окт 2008 19:42

Супер е! Браво!

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 06 Окт 2008 21:25

Адски добро! Вдъхнови ме! Трябва да спася задника си от един мистериозен пожар и да вкарам онова за АПОКАЛИПСИСА в PC-то.

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 06 Окт 2008 23:16

Харесва ми, защото ме разсмива. Пожарите не ги разбирам. Но не ми дреме. Просто показваш стил. Използваш форума, за да си модифицираш изказа. Това е един ефектен трейлър. :)

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2008 11:12

Напомня ми за един надпис, който не мога да се сетя къде бях видял.
SchiZo iz neva aloun. :lol:
Хареса ми. Доста.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 07 Окт 2008 19:17

http://www.splitreason.com/product/425 < печелиш тематична тениска. За да я облечеш, просто я материализирай от монитора. Или си облечи монитора.

Иначе, очарователно галфонска сатира :> Доста в стила на Уди Алън.. предполагам точно защото не ти е любим автор ? ;)

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 07 Окт 2008 20:14

Интересно беше.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 07 Окт 2008 21:57

Браво, Зубрев ;) Много сполучливо. Давай още.

П.П. Забрави за превода, много ме мързи, човек :)

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2008 22:07

Vermic написа:
С ръка на сърцето казвам че това го прочетох на един дъх

Е то па щото е много дълго... :lol:
Иначе ми хареса, да :)

Профил ICQ

Публикувано на: 07 Окт 2008 22:22

readonly написа:
Доста в стила на Уди Алън.. предполагам точно защото не ти е любим автор ? ;)

А! Чудех се на кого ми напомня!

Чел съм само едно нещо на Алън... беше някакъв убийствен монолог за някакъв тип, който разправя през каква промивка на мозъка е стигнал, за да убие президента. Ама това беше преди година-две. Гледай как ми е повлияло. :)

И пак се оказах плагиат. :oops:

Дисте,

ще си платиш.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA 4
Публикувано на: 08 Окт 2008 20:56

Админ написа:
Ледник написа:
Казвам се Методи.

На майка ти Цензурата

Някой няма ли да те банне пишлеме грозно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2008 20:26

Браво!Имаш дарба за такива работи леднико! :)
И теб те смятам за най-интелигентния във форума.Дано това не е грешна представа... :|
Успех! :)

Профил

Публикувано на: 11 Окт 2008 00:01

STUBBS написа:
Брово!Имаш дарба за такива работи леднико! :)
И теб те смятам за най-интелигентния във форума.Дано това не е грешна представа... :|

Не е грешна! :) Наистина съм най-интелигентният тук. И не само. :)

Мерси. Поздрави! :)

Профил

Публикувано на: 11 Окт 2008 09:58

:lol:

Профил

Публикувано на: 11 Окт 2008 16:06

Ледник написа:
STUBBS написа:
Брово!Имаш дарба за такива работи леднико! :)

Не е грешна! :) Наистина съм най-интелигентният тук.

И най-скромният! :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2008 17:01

Одобрявам :)

that differs from their own
not being able to create art
they will not understand art
they will consider their failure as creators
only as a failure of the world

Профил Skype