Темата замря, DJ Cat спами на ЛС, Сентри се чуди какво да прави със свободното си време (вместо да предложи да се видим), разни случайни типове пишат каквото им падне, пък аз искам да кажа следното:
За мен Близз са велики поради няколко прости причини, които по никакъв начин не се влиаят от плагиатството от тук или оттам:
1. Историята на игрите им е върховна. Не ми пука, че ако изчета 1000 романа няма да намеря нищо интересно в нея, както не ми писва да чета всеки път различни фентъзита за магьосник, който побеждава злия крал. Просто е интересно как се РАЗВИВАТ нещата, какви са характерите на героите и как се комбинират...
2. Ингейм филмчетата на игрите им са гениални, вложен е толкова труд в тях, че всяко едно е един малък шедьовър...
3. Не са сложни за усвояване, не трябва да чета 4 pdf-а с хелп информация за да разбера кое умение какво прави и къде се вдига.
4. Озвучението на единиците. Просто не можете да кажете нищо за това, ето ви нещо оригинално от Близз - озвучението на единиците, умирам си от смях на "уникалните" реплики от Уор-а ("For the last time... I'm a dreadlord, not a drug lord!!", "I see undead people" или пък "For Aiur! Uh... I mean... Ner'zhul" и кууупища други, почти всички са велики).
5. Графиката е чаровна, дори да не е върха на класата, 9800 GTX DX10 визия...
Мразете Близз, защото са добри, няма проблем