Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

E?

iPhone    44%  44%  [ 4 ]
 cameraphone+iPod Nano    56%  56%  [ 5 ]
Общо гласове : 9
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: iPhone въпрос
Публикувано на: 26 Сеп 2008 02:06

Понеже съм малко нерешителен с телефоните, реших до вас да се допитам.

Бачкам си аз в UK, oбаче финландската ми чекия умря и ми трябва нов телефон. Лошото е, че тук има голям избор(хах). Трябва ми многофункционално устройство или няколко, които да компенсират едно за друго. В най-общия случай имам 2избора- iPhone или cameraphone+iPod. Лошото при втория вариант е, че интернета почти се губи като използваемост в сравнение с първия(а го ползвам). Хубавия момент е, че съвсем спокойно мога да оставя наното, когато не ми трябва и няма да го мисля, докато ако iphone-а се прецака умирам. Бих използвал пълноценно устройствата и в 2та случая, така че съм доста озадъчен. Лошото на iphone–а е, че камерата му не става за нищо, а бих я ползвал.

Не ме притесняват договори и подобни лайна, просто ми трябва решение на проблема ми :P

Ако сте за втория вариант- предложете и телефон, който мислите че е удачен.

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Заглавие: Re: iPhone въпрос
Публикувано на: 26 Сеп 2008 08:12

Nokia N95 + iPod Nano :) И забравяш за проблеми.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 12:08

От вчера съм с iPhone и дори тва, че платих 2но за него не ми разваля впечатлението. Телефона е уникален, много съм доволен.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 19:17

Тъкмо щях да ти предложа HTC Touch HD. Или поне да видиш каква е цената там. Както и да е, ако не ти е проблем, провери и сподели все пак. ;)
ПС: Виж и HTC Touch Pro :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 22:21

На база опитът ми с всичките устройства от подписа мога да кажа следното:

+Viewers за най-разпространените документни формати (pdf, doc, xls, odf, etc)
+Невероятен аудио плеър
+Невероятен браузър
+Приличен picture viewer
+Изчистен дизайн - копче за излизане от приложениятаи копче за suspend, без това да ограничава използваемостта
+Приличен video player
+Виртуална клавиатура, която е с малко по-неудобна от хардуерна такава
+Много бърз респонс и липса на лаг от операционната система, браузър, плеъри и т.н.
+Изключително приятни естетически и функционално контроли (падащи менюта въввид на големи и четливи скролващи колела, зумване на текстови полета, стандартние елементи от приложенията (check box-ове, иерархични менюта) също са добре измислени за работа от мобилно устройство)
+Изключително богат набор 3d party приложения. От 4000 в AppStore има няколко стотин, които реално вършат нещо и го вършат добре. Всеки ден излизат повече и по-смислени.
+Използваем дефолтен таск мениджър (в сравнение с това в Nokia N800 е дори невероятен), качествени такива в AppStore
+Красиви теми, които водят до осезаеми естетически промени (само след Jailbreak)

+Наистина използваем с пръсти. Да, всички твърдим, че си ползваме Wm-тата без стилуси, но е факт, че както самата операционна система, така и приложенията са мислени с идеята, че се ползвастилус. Тоталната му неупотреба води до нуждата от не-особено приятни и естествени "привиквания". А на устройство без хардуерна клавиатура граничи с impossible.

-Closed Source
-Липсва възможност за management през не-Мас/не-Win платформа
-Видео само в QuickTime.
-Никакъв flash
-Управление на програми, музика и видео единствено с iTunes
-Задушаване на възможностите на платформата чрез AppStore ограниченията
-Липса (за сега) на doc/xls editor
-(практически) Липса на Bluetooth
-Нужда от jailbreak за някой по-advanced неща (теми!)

Колкото и невероятно да звучи, устройството се превръща в мощен инструмент в ръцете на един power user след един jailbreak. Пълнофункционален bash terminal, съпроводен с обичайните unix specific благини.

jailbreak-ът е на ниво "Това го знае всяко хлапе". Натискане на двете копчета на апарата и на 2 Next-a. Опасност от брикване практически няма.

Проблемът на WM е, че влачи съвместимост и основен дизайн от 2000та (PocketPC 2000), с бавни и малки промени (до WM2003 вкл. може да има до 32 процеса и по до 32Мб виртуална памет. wtf?). Самите Microsoft (по-късно дори ще дам линкове) на няколко пъти признават, че имат нужда от сериозни преструктурирания и промени, поради което и WM 7.0 (твърде вероятно е да се измисли съвсем нова naming схема) ще бъде революционна, а не еволюционна за операционната система промяна.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 23:18

Аудио плейъра е доста жалък и прехвален, всъщност, но за другите неща си абсолютно прав, а браузването си е направо приятно :shock:
Видео плейъра ме дразни, че е доста бавен, но не е болка за умиране.
Въпреки всичко си мисля, че дори след jailbreak няма достатъчно "свобода", но не мисля, че си сбъркал с телефона ;)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2008 00:31

Ъм, не разбирам кво му е жалкото на аудиоплеъра- има си плейлисти, шъфъл, рипийт, свири си музика... прави квото се очаква от аудио плеър :) Проблема ми е, че съм нов с itunes и борбата с тая програма е доста тежка. Морте, работи се по флаш плеър за телефона, но от Adobe имаше изявление, че разработката му е по-трудна от очакваното. Аз честно казано не усещам особена празнота без флашовици по страниците. SMS програмата направо кърти мивки, няма по-удобно нещо.

Болте- тва htc ще струва майка си и баща си, като излезе. Пък и интерфейсното решение на htc бледнее пред iphone-а.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2008 00:37

Това за флаша го слушам от месеци. Напредък няма. Вероятно няма и да има.
iTunes е отвратително създание, прави управлението на музиката истиснка борба. Особено когато имаш една по-голяма колекция от 100-120GB музика.
Jailbreak-ът все пак дава доста допълнителни възможности. Ето, днес в Cydia се появи MAME емулатор и вече минах в кенефа първия бос на Кадилаците ;)

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Сеп 2008 03:58

Е не казвам, че е лош аудио плейъра, но примерно шъфъла ги разбърква веднъж и след това ги пуска пак в същия ред, в който първо ги е разбъркало, докато не реснеш пода/фона. Ай-тунеса досатъчно го оплюхте, нямам какво да добавя :)
Това, което най-много ми липсва е видео стрийминг. Обожавам да гледам телевизия в училище... Поне аз не знам да е възможно. :?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com