Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Специалности
Публикувано на: 27 Сеп 2008 12:55

Аз влезна в СУ география сега вече ще трябва да мисля какво да се прехвърлям или какво да записвам след това.Впреки,че мога да стана учител или метеоролог :D

Профил

Публикувано на: 27 Сеп 2008 12:57

Пише се метеоролог. И защо влизаш една специалност, за да се прехвърляш в друга?

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Сеп 2008 13:08

Защото съм прост и незнам ,какво искам, а само с география имах шанс да влезна с идеята да ми дойде акъла и в малко по късен етап да реша дали това ми харесва и ако не да се прехвърля.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Сеп 2008 13:51

Приложна математка@СУ. Чужбината ще я вдим на пролет къде ще е.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 27 Сеп 2008 16:20

ок деник, с тая регионална политика накъде си после?
кмет или отговорник към бкс?

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 28 Сеп 2008 01:05

Морт написа:
Приложна математка@СУ. Чужбината ще я вдим на пролет къде ще е.

Кой курс си? И закъде и какво (математика, инфроматика) имаш мераци за чужбина?
Аз всъщност тази година най-вероятно ще кандидатствам за догодина. Задължително някаква информатика и задължително някъде с английски (друг чужд език не знам), съответно най-вече Англия.
Та? :)

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 28 Сеп 2008 02:53

Защо трябва някой да ти дава съвет какво да учиш? Според мен това е най-голямата грешка която можеш да направиш. Виж какво ти е интересно на теб и избери това да учиш. Ученето на нещо което не ти е интересно просто не е учене и в повечето случаи нито е ефективно нито сполучливо (откъм оценки и дипломиране).

Реализация има всяка професия, стига чувек да е упорит и да си е поставил стабилни цели. В общи линии, каквото и да избереш, ако си добър в областта няма да останеш гладен. На места се намира по-трудно, на други по-лесно, но и в двата случая се иска упоритост. С бъркане в носа каквото и да запишеш все ще си без работа. Просто трябва да ти е интересно и да го искаш иначе смисълът е нулев.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2008 11:29

АЕ!
ддз и аз вече
отвсякъде всеки ми казва нещо и накрая излиза, че идва ли не всички специалности са върхът
аз напоследък взех да се съмнявам и за тоя бизнес-надали на пазара има глад да строителни фирми, или в банвките чакат за мен да отида и да ги науча как се работи...

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2008 11:52

Всъщност в България има глад за всякакви специалисти и за всички сфери на живота.Слушал съм доста предавания на темата и има недостик на хора на всички нива от най-ниско до най-високо.Така , че работа има хора няма.Нали всички бягат в чужбина.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2008 12:00

Недостигът на грамотни хора на всички нива, от най-ниско до най-високо, е най-голям.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2008 13:01

Аз бих казал, че недостигат качествени хора, защото висшисти имаме достатъчно. Проблемът е, че в нашата страна висше се взима вече изключително лесно и реално не е голям показател за уменията ти, още по-малко за личностните ти качества. Именно затова у нас е важно не само да завършиш, но и да научиш това, което си следвал. Аз поне мисля така де.

The Only, мисля, че идеята на темата не беше "да му кажем какво да учи", а да дадем впечатленията си от това, което учим за да може да прецени сам. Именно и затова мнения от типа на "еди-коя-си-специалност съм, доволен съм" мисля, че не е особено полезен.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Сеп 2008 14:19

Първи курс. Не съм преценил още дали да се пробвам като Transfer Student, тоест да звърша тук първи курс и да се опитам да се прехвърля втори курс някъде другаде или пък да пропусна фактът, че съм студент тук и да си кандидатствам като Freshman. Като че ли като freshman е по-лесно.
А къде - USA. MIT, Berkeley, Caltech, тазги група университети.
Жестоката конкуренция ще я боря на база солиден background от към дипломна работа на тема "Изкуствени невронни мрежи", доста официален стаж като developer по фирми, различни странични проекти, 2 сертификата от Microsoft, 1 от Cisco, още 1-2 за разнородни дейности като радиолюбител, като какъвто съм печелил и няколко състезания.
Имам и високи percentiles по SAT-овете, само Math II трябва да оправя малко

Като специалност, която мисля да следвам - някакви Computer Science.

Приложна математика записах защото ако тръгна да се трансферирам Applied Mathematics навън е специалност, на която се гледа с много добро око и като цяло не е както тук в СУ - трета глуха за хора с нисък бал (тази година при бал 17 са приемали и по оценка от матура :cry: ).
Ако отида като фрешмен, пък, ще имам един дсота добръ начален старт с математиката, от който поне първите 2 години ще си клатя краката.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 28 Сеп 2008 14:51

Tъй като кандидатстудентската кампания приключи, я сега кажете кой къде го приеха, че ми е интересно. Спомням си че Ледника искаше право да записва, ей такива работи.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 10:28

Най вероятно банково дело и като завърша искам да отида в уса,поне ще знам за какво бачкам.Някой може да разберат,други не "Дори и да си най-добрия в хофа си мишка в батлнет"

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 20:50

Морт, може ли да попитам на колко години си? Защото не ми се вярва да си излязъл от гимназията с такива умения и работен опит. :) Предполагам или това ти е второ висше (макар че не си написал за първо), или едва сега решаваш да навлезеш във висшето образование.

А иначе аз не смятам да кандидатствам за продължаване на обучението в чужд университет. Моята идея е по Еразъм да уча там 1-2 семестъра, което пак няма да е малко. Но лично нямам нито амбицията, нито желанието да уча в чужбина (до голяма степен продиктувано и от липсата ми на желание да емигрирам в чужбина).

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 21:24

На свежите 19 години съм 8)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 21:45

Морт написа:
На свежите 19 години съм 8)

Впечатляваш ме, признавам! :)

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 29 Сеп 2008 23:00

@Морт:
Добре си се ориентирал ;) Аз съм първа година Computer Science в The University of Edinburgh, който за специалността е ranked #1 в UK за 2008 и мога да кажа, че за момента съм много доволен. Всичко е на ниво, лекциите протичат на високо технологично ниво и в началото са пригодени за студенти от всякакви националности, което води непосредствено до изравняване на нивото преди солидната работа. Лекторите са печени, обясняват нещата лесно и правят лекциите динамични, държат студентите будни така да се каже.

Имам малко забележки по сложния начин по който са обяснени нещата по математика в учебниците, тъй като в България въпросните неща са обяснени 200 пъти по-просто, но се свиква :)

Но има още време... ще поживеем ще видим :>

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2008 23:09

Чудех се дали да не се запиша там, реално ме приемаха, но ме влече по-скоро към щатите.
Как са ти уредени нещата с таксите? Стипендии? Заеми? Колко ти е годината, въобще. Програмата смислена ли е?

Профил ICQ

Публикувано на: 29 Сеп 2008 23:15

Стипендиите са ниски и е много трудно да се вземе, тъй че все едно няма.
Годишната такса за обучението (tuition fee) е 1775 GBP за 2008/09, но нея я поемат SAAS (Student Awards Agency for Scotland) ако подадеш application и не е нужно да се връща. Всяка година се подава молба наново. Това е голяма привилегия, имайки предвид че в England е 3370 и можеш да вземеш само заем за тях, след което като завършиш да ги връщаш.

Курсът е доста добър на пръв поглед, може би най-добрата структура, която съм гледал за UK университети. След него бях писал York, където програмата също е много добра. Подробна информация за протичането на курса има на http://www.ed.ac.uk/ и http://www.inf.ed.ac.uk/ . Гледах структурите на доста университети миналата година преди да си подам application-а за кандидатстване и този курс определено ми пасна.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com