Jorix написа:
А добре винаги ми е било чудно що не си купувате ментета,като оригиналите са толко скъпи???Все пак тва с картички,едва ли качеството на изработката е от тоолкова голямо значение
Общо взето нищо не ти пречи, но няма да те допуснат да играеш на официални турнири. И преди да кажеш "че то има ли такива", да, във въпросния клуб в Стрелбище дори се провеждат всеки петък "Friday Night Magic", който си е официален турнир (какъвто е и самият клуб де) и се "рипортва" в "Wizards of the Coast".
От друга страна май най-много карти се взимат по "draft" турнирите, в които взимаш три пакетчета от по 15 случайни карти и си сглобяваш тесте (правилата са по-сложни де). Съответно пакетчетата (наричат се booster-и) са с оригинални карти.
Освен това самите карти много рядко са скъпи като единични бройки. Скъпо излиза вече, когато ти трябват няколко от силните карти или всъщност по-добрият вариант - да участваш на драфт турнири, докато ти се паднат разни хубави карти.
Всичко това ти го казвам, защото имам двама приятели, които са много зарибени (Стефан и Антон се казват, за посещаващите клуба в Стрелбище) и знам доста неща. Всъщност аз самият съм играл и ми е интересна играта, но също съм на мнение, че не ми е по джоба и затова не играя. Иначе съм ходил на едно ФНМ с дек, сглобен от гореспоменатите ми приятели (ако някой случайно е бил там, също се казвам Антон). БТВ, те са 100% убедени, че ако решат да прекратят играта си и продадат картите ще успеят да си избият парите, най-вероятно на 100%, и лично съм склонен да им вярвам.
И накрая - Стефан си взе един принтер в София най-вече за да си печата "фалшиви" карти (proxy-та им казва), които представляват картите. Но тях ги ползва за пробни игри с нови декове и т.н. Освен това лично се съмнявам да успееш да направиш кой знае колко добри копия, че да минат за оригинали. А ако фалшификати ти трябват просто за да си цъкаш с приятели - нищо не ти пречи! Картите ги има с описанията им на официалния им сайт (май, лично не съм го проверявал).