Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Re: The scarriest pc game?
Публикувано на: 09 Сеп 2008 17:57

No написа:
До вчера, когато Monolith успяха да си върнат правата и веднага преименуваха играта на F.E.A.R. 2: Project Origin.

!!

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 09 Сеп 2008 18:13

Евалата на Monolith! Да им/ни е честито!

Не мога да разбера какво толкова страшно намирате в DooM 3. Лично аз, след първия половин час, след като намерих помпата, я превъртях с повече прозявки, отколкото хвърлям на сапунка.

Виж, F.E.A.R. беше игра, която може да те стресне. Заради неизвестността си. Кво ще стане в следващия момент? Дали няма Алма да ми изкара акъла с някой кошмар? А не просто да видя някоя стена, над която лампата да е изгаснала и да си кажа "Мхм, пак един имп ще ми излезе ей тука." След което го размазвах с помпата. Да, цялата игра като че ли я изиграх с тая помпа. На два-три пъти с другите пушкала. За мен DooM 3 си беше чистокръвен екшън, не плашещ хорър. Пробвай Condemned, Penumbra, Silent Hill, Fatal Frame, The Thing... въпреки че повечето хубави хорър-джитки са с малко по-така графика, а останах с впечатлението, че ти си човек, който брой полигоните със залепен за монитора поглед. Може би греша, но...

Anyway, хората ти предложиха няколко заглавия. Пробвай ги, поне за обща геймърска култура.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2008 20:00

Цитат:
Я направо купувай един PS3
аахахахаахах

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2008 20:22

FEAR бе траверси

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2008 20:34

The Thing хич не е лоша
Държи в напрежение
Ама си вземи една-две резервни клавиатури и мишки ако решиш да я играеш
Че като се гътнеш а последния ти сейв е преди час става страшно (поне при мен)

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Сеп 2008 08:22

Call of Cthulhu: The Dark Corners of the Earth

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 10 Сеп 2008 08:30

В момента цъкам Penumbra - Black Plague и си върши добре работата (да ме плаши), само дето се изнервям на пъзелите,
има някои много малоумни и направени единствено с цел да цъкаш -.-

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Сеп 2008 10:07

THE PWNISHER написа:
Препоръчвам също Nosferatu: The Wrath of Malachi ...

Е това е големия брейнфък...

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Сеп 2008 10:44

†Soul Hunter† написа:
Condemned

Кърти. Супер е притеснителна.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Сеп 2008 11:01

От няколко години насам не мога да си намеря игра, която да ме стряска :?

Профил Skype WWW

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 10 Сеп 2008 13:55

The Thing e must play. Хубаво е първо да изгледаш филма :

Филм : http://zamunda.net/details.php?id=138086&hit=1

Играта : http://zamunda.net/details.php?id=74226&hit=1

Doom 3 е класиак вече и атмосферата е много добра има си моментите.
http://zamunda.net/details.php?id=1360&hit=1

Fear е много добра но след извезстно време всичко се повтаря, но не пречи да си е фън и тя. Въпреки че идея за някои със малко момиченце във хорър е много яка ,на мен ми се плаче но явно някои хора мислят ,че това фактор. За мен е по скоро отегчение.
http://zamunda.net/details.php?id=133882&hit=1

За в бъдеще единствената която просто ще изкърти хорър жанра - Dead Space.
http://www.gametrailers.com/player/36332.html

А иначе за японските там недоразумения единственото страшно е контролите, които явно са направени не за човешка анатомия.

Приятно цъкане ;)

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Сеп 2008 15:49

Brain написа:
Dead Space, с изключение на графиката - поредното търд пърсън шутърче. Нищо ново под слънцето.

Kакво толкова има пък в графиката?

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Сеп 2008 16:12

Не бе, аз питах, 'щото определено и графиката не ми се струва кой знае какво...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 10 Сеп 2008 20:33

+3 to Brain's posts about Dead Space.

Не знам, просто не мога да свържа космически станции с хорър елементи. Отиваш на станция - празна, с много кръв по стените, викаш си кво става тука, взимаш патлака, почваш да стреляш - дето викат хората - нищо ново.

Е, може и тази да се справи с тежката задача да пренесе ужаса в космоса по нашите монитори, ама - де да видим. То и F.E.A.R. уж малко не става да те сплаши, когато насреща имаш малко моме в червено, ама мен лично на моменти доста ме стресна.

Стискаме палци DS да ни сплаши както си му е реда.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Сеп 2008 17:56

AvP2 - на тъмно и със слушалки = параноя. Като изгасиш монитора по тавана почват да ти лазят пришълци, а в ушите ти още блъска пискането на радара.
Doom3 - ми беше смешна.
F.E.A.R. има свойте моменти, но са банални.

и Адът следваше подире му...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Сеп 2008 21:21

ПФф напълно споделям мнението на THE PREDATOR и на bheil ... AvP-то и то на единицата тез мисии с маринката са лудницата поне за мен ...

пп:
Играл съм и другите игри (но RE 1-2-3 и SH the best те са в просто друга "категория")

Профил

Публикувано на: 13 Сеп 2008 00:48

F.E.A.R. без съмнение. Относно Silent Hill - ми ако ти се ходи из еднообразен мъглив град, в който млатиш разни деформирани изроди, които ги виждаш и чуваш отдалече... то в Пакман има повече хорър :shock:

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 13 Сеп 2008 13:46

Brain, всеки с мнението си. Моето е, че СХ 1 беше много бавен и адски еднообразен. Целият екшън в играта беше един и същ в продължение на цялата игра, като изключим босовете, които пак не бяха нещо особено (стандартното "стреляш-бягаш-стреляш-бягаш..."). И основният момент в играта - ходенето из града, въобще не е страшен, при положение, че разбираш за гадовете от много далече, имаш много терен за маневри и най-вече надбягваш абсолютно всеки гад в играта. Реално подминаваш почти всички гадове на улиците, спестявайки по този начин предостатъчно муниции за гадовете в сградите. Например в РЕ 1-3 разликата е, че там най-често си в тесни помещения и за да преминеш трябва да убиеш гадовете (реално трябва доста виртуозност за да минеш без да те хванат, аз лично не мога). Освен това действието се развива бавно - реално имаше 2-3 моменти в сюжета, в които се случва нещо повече от "пак я няма, тръгвам нанякъде си". И най-вече движението беше адски мудно (това може и да е от порта, който играх, но не вярвам). Например в СХ 2 това вече го нямаше. И да, забравих - диалозите! Имах чувството че са правени за първолаци по английски - нали се сещате, дето ви пускат реч на езика и говорителят говори... много... бавно... и... отчетливо... така... че... да.... можете... да... го... разберете. Накрая - "различните" завършеци на играта бяха толкова еднообразни, че се задоволих с това да прочета за тях в уолктру. А прехваленият момент със затъмнението и сирените - да, страшно е първия-втория път, докато най-накрая не разбираш, че въобще няма да те залее вълна от чудовища, както очакваш в началото. Нататък е само "оф, пак ли - затри ми се картата и трябва да разглеждам всички стаи наново".
Съжалявам, просто вкус. Споменавам тези неща като "какво не ми хареса на мен". За теб явно е голяма игра и сигурно има защо.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2008 13:57

bheil написа:
AvP2 - на тъмно и със слушалки = параноя.

:!:
Също така и първата част. С Predator-а като играех и ми беше някак по-спокойно и уверено, защото не умираше толкова лесно, но с маринец - ебало си е майката !

Играли ли сте Nightmare Creatures ? :P Много е дърта , но помня, че бяхме някъде 2-3 клас с един приятел, когато я играехме и вкарваше доста емоции :D

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 13 Сеп 2008 14:48

Действително не ти се налага "да се шматкаш с часове" из едно и също място, но пък местата въобще не са разнообразни, поне според мен - 2-3 стаи коридор и почти всички останали стаи наредени около тях, готови "за пробване". Добавяш стълбище и/или асансьор и получаваш всичките сгради. От друга страна, аз лично нямам нищо против "шматкането" из едно и също място, стига да е направено разнообразно. Например в РЕ 2 обикаляш доста из участъка, но реално постоянно разкриваш нови и нови стаи, като единствено "се шматкаш" из коридорите. Това дори всъщност прибавя към атмосферата и усещането, защото ако оставиш гадовете в тях живи всеки път като минаваш от там е "напрегнато", а от друга страна нямаш толкова много муниции за да избиеш всичките.
Освен това екшънът в тези игри е доста по-жив, най-вече защото движението на героите е по-рязко и съответно бързо.
Колкото до радиото наистина "е доста по-плашещо да чуеш противника си, но да не знаеш къде точно се намира" само докато не знаеш какви са гадовете. Изиграваш 1/10 от играта и вече си виждал всички обикновени гадове, съответно знаеш, че не могат "да те изядат от нищото" и съответно просто разбираш "докато бягаш, завий малко наляво... сега малко надясно". Виж, в РЕ 3 си донякъде прав, но пък тя определено беше насочена повече към пъзелчетата в играта, отколкото на боя с противниците.
Накрая за диалозите - не говоря за това, че са "банални", аз не ги намирам за такива. Говоря за това как говорят - с огромни паузи между думите в едно изречение, което прави диалозите адски бавни (аз съм прочел субтитрите още преди героят да е изговорил и половината си реплика - ААААА!). Виж как това нещо е оправено в СХ 2 и играта е много по-приятна в това отношение, не мислиш ли?

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com