Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Проблем с компютъра при гледане на видео файлове(филми)
Публикувано на: 29 Авг 2008 19:13

Така значи появисе следния проблем...като пусна да гледам филм с КМPlayer или който и да е друг такав видеото върви няколко секунди след което екрана се изгася и влиза в Going to Sleep режим а аз все още чувам как филма върви.Единственото което мога да направя в този случай е да рестартирам компютъра. Друго което също се получи веднъж бе след ...около няколко секунди се чу някакъв звук и компа блокира тотално.Това което опитах и направих е да инсталирам по нов пакет с кодеци на Vista и преинсталирах последните драйвери на видеото, също така от Control Panel нагласих така че монитора да не се изключва никога и компа да не влиза в режим за запазване на енергия. След всичко което опитах се изчерпах откам идей от какво може да е проблема който все още не се е оправил и дразни много.
Моля за помощ :roll:
10ххххххххххххх :wink:

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Проблем с компютъра при гледане на видео файлове(филми)
Публикувано на: 29 Авг 2008 20:23

A махна ли другите кодеци преди да инсталираш новия кодек пак. Малко вероятно от това да е проблема но все пак...

Профил ICQ

Публикувано на: 29 Авг 2008 20:40

Нямам други кодеци само тези от виста пакета

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2008 21:43

иииииииииииибахти проблема
за пръв пък ч,вам КМР да не пуска нещо и да стават такива неща

Профил

Публикувано на: 30 Авг 2008 14:44

Мисля че не си разбрал.КМР пуска всчкакви видео фаилове обаче проблема е някаде другаде...и този проблем ми пречи да гледам защото след като пусна фаила минават неколко секунди и или компа блокирва или екрана изгасва и не мога да направя нищо освен рестарт.

Профил

Публикувано на: 31 Авг 2008 05:23

Не ползвам Виста, но са ми ставали подобни крашове под Win XP Pro (SP1,SP2 и дори под SP3), обикновенно explorer.exe прави конфликт с някой от кодеците. Това може да го провериш с 2 опита.
1. Отваряш си Windows Explorer, намираш си някой видео файл, пускаш го с КМР, и вероятно ще ти крашне.
2. След като си го рестартирал, пускаш направо КМР и от него намери да пуснеш някой видео файл (без да си отварял Windows Explorer или My Computer), и виж дали пак ще крашне.

Друго което може да направиш е Start Menu -> Run... -> msinfo32.exe -> ОК
От там Software Enviroment -> Windows Error Reporting
Виж там дали случайно има някакви репорти, ако има направи шот да видим...

Профил

Публикувано на: 01 Сеп 2008 15:10

Значи искам да попидам дали е възможно този проблем да беде съсдаден от видео картата заради натрупан прах по вентилатора.Интересубаме защото след като се проявяваше проблема и рестартирвах компютъра монитора не се включваше , тоест не ми излизаше нищо.Първоначално си помислих че е нещо от твърдият диск но после реших да ма махна видеото и да включа монитора към видеото на дъното.Уби след старта компа трагна но след друг рестарт монитора пак отказваше да заради.След няколко включвания и изключвания зареди и пуснах филм с неро вижън. Успях да го изгледам целият без проблеми. Но сега не съм сигурен каде точно е бил проблема да в праха по видеото или е нещо от твърдият диск?

Профил

Публикувано на: 01 Сеп 2008 15:24

Freeloader написа:
Не ползвам Виста, но са ми ставали подобни крашове под Win XP Pro (SP1,SP2 и дори под SP3), обикновенно explorer.exe прави конфликт с някой от кодеците. Това може да го провериш с 2 опита.
1. Отваряш си Windows Explorer, намираш си някой видео файл, пускаш го с КМР, и вероятно ще ти крашне.
2. След като си го рестартирал, пускаш направо КМР и от него намери да пуснеш някой видео файл (без да си отварял Windows Explorer или My Computer), и виж дали пак ще крашне.

Друго което може да направиш е Start Menu -> Run... -> msinfo32.exe -> ОК
От там Software Enviroment -> Windows Error Reporting
Виж там дали случайно има някакви репорти, ако има направи шот да видим...

ето шот на Windows Error Reporting

Профил

Публикувано на: 01 Сеп 2008 16:41

Като гледам от датите 28 и 29-ти, са крашове на
FlashPeak SlimBrowser и Yahoo Instant Messenger. Но едва ли са свързани с твоя проблем...
Но поне няма репорти за explorer.exe и някой кодекс, така че май не е от това което си мислех. За друго сега не се сещам. :/

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com