Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Mass Effect - дискусия
Публикувано на: 13 Юли 2008 13:14

Пичове както си играя изведнъж забелязвам, че не мога да правя сейфове. Като отида на Save Game ми пише: "Cannot save at this time". Преди също се беше получило така, но някак си и аз не знам как се оправи и после можех да се сейвам. Ама сега бая играх и все си стои така т'ва. Някой, който е имал такъв проблем нека каже как се оправя, че не мога да разчитам само на ауто сейф.

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Mass Effect - проблем
Публикувано на: 13 Юли 2008 13:18

http://zamunda.net/details.php?id=130183

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 13:22

Стана ли капитан на кораба? :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 13:24

мене ли питаш.. хахах аз я превъртях отдавна :D мисля да я преиграя, да пробвам да натаковам Лиара тоя път.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 13:46

I_Hate_Noise написа:
мене ли питаш.. хахах аз я превъртях отдавна :D мисля да я преиграя, да пробвам да натаковам Лиара тоя път.

Не бе, него питах. ;р

И аз мисля да я преиграя, тоя път обаче с полу-воин, полу-хакер. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 13:57

I_Hate_Noise написа:

Мерси много как не се сетих, че може да е от крака :)

Иначе станах капитан. Сега съм на Новерия. Играя с полу-воин, полу-хакер. Много яка игра. В стил KOTOR.

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 14:04

Аз бях танк първия път и ги прегазих.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 13 Юли 2008 14:36

Мисля да го дръпна това, изглежда добро.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 15:18

Nordvargr написа:
Мисля да го дръпна това, изглежда добро.

Дърпай, дърпай. Няма да сбъркаш :)

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Публикувано на: 13 Юли 2008 15:50

ENDVRA написа:
Аз бях танк първия път и ги прегазих.

Яп, същото. Чак беше безинтересно (майтап бее!!). Сега започнах отначало със Сентинел, че ги трепам с магии само :D

Малко ми е втръснало началото, понеже го преихравах 10тина пъти докато беше кофти рилийза, в опити да я подкарам, накрая ми писна и си я купих оригинал, сега пък ми е гузно и я играя профилактично :lol:

НЕ МОГА ДА ПРИЕМА, ЧЕ И ДВЕТЕ МИ ГЕРОИНИ СА С ЕДИН И СЪЩИ ГЛАС!!! А мъжа е някакъв пендел, хич не ме кефи.

А и ще се опитам да намеря абсолютно всеки шит на всяка планета. Да еба.

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2008 17:19

Добе....имам следният проблем.Инсталирам всичко както трябва, пускам играта, но не ми зарежда, в смисъл - седи там една картинка и т'ва е.45 минути съм го чакал, нищо не се случи.

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Публикувано на: 13 Юли 2008 18:42

Fenrir написа:
Добе....имам следният проблем.Инсталирам всичко както трябва, пускам играта, но не ми зарежда, в смисъл - седи там една картинка и т'ва е.45 минути съм го чакал, нищо не се случи.

Добре ли ти е конфигурацията на компа? Мен ми гасеше със син екран на всеки 30 минути със 1GB рам, брат ми и той е с толкова, но двуядрения му процесор мирише (а и видеото) и едва стартираше.

Мисълта ми е - ако е хардуерно - трудно ще го оправиш.

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2008 14:46

Der Meister ако искаш смени заглавието на темата с Mass Effect - дискусия. Мисля, че ще се заформи добре с оглед на качеството на играта.

Проблема ти се оправя с най-новият крак на виталити/reloaded, но мисля че ти вече си оправил нещата. Ако не, просто дл на крака, копи/пейст и си готов, нищо не се губи - всичко си става наред. Даже и бъга с overheat-ването на оръжията е оправен.

Някой има ли идея как играта може безпроблемно да се подкара на Виста?

Относно самата игра, моите впечатления са следните:

Мисля, че Bioware надминаха себе си, достоен наследник на Котор. Атмосферата е наистина невероятна, най-малкото обладаваща. За графиката, мимиките, реакциите им, озвучаването на героите и музиката просто има две думи - наистина добре, качествено направени. В това отношение играта е ненадмината според мен. Интелекта на съотборниците е също доста добър - втората игра след Republic Commando, където наистина мога да се фокусирам върху моят герой а не нон-стоп да давам команди, кой какво да прави и нон стоп да гледам къде са и какво правят. В началото докато свикна реагираха доста по адекватно от мен. Вражеските единици въпреки, че основно се осланят на бройката също се прикриват, приклякат, използват щитове, мятат гранати и се възползват от околната среда. Останах доволен и в това отношение.

Историята е увлекателна - въпреки, че е доста клише АI vs organics предлага няколко повратни точки, които допринасят определено за разнообразието и поддържането на интереса. И тук останах доволен.

Като цяло играта не те пуска до самият и край.

Но, винаги има но:

Въпреки големият брой локации, които можеш да посетиш се надявах на повече settlements, както в Котор. В цялата игра мисля, че са три - Citadel, Noveria, Ferros и това е май. Останалото е все планети с малко или никакво население. Очаквах повече градове и тн. както в Котор.

Персонажите - тук най-вече ми липсваше Котор. Лично за мен, отношенията между самите персонажи и персонажите и главният герой липсваше. И то яко. За разлика от Котор, тук не изпитвах никаква привързаност, към който и да е освен да кажем Кейдън и може би респект към Гарус. Ашли не само физически ме отблъскваше но и ме дразнеше ту с неоправдания си расизъм срещу извънземните от отбора, ту с религиозния си фанатизъм/тук-таме цитиране на поезия. Блях. Съответно избора ми по нататък по отношение кой да жертвам беше повече от ясен. Не се двуомих дори за секунда (а и играех с жена, тоест свалях Кейдън), че ще я жертвам. Рекс за мен беше орязана и не толкова забавна версия на HK-47 oт Котор. Куорианката инжинер забравих, че е част от отбора след 5 мин от както се джойна. Лиара беше адски скучна. Общо взето както казах по горе Гарус и Кейдън бяха може би единствените персонажи към които горе-долу се привързах по някакъв начин. Джоукър беше пич, но за съжаление, той само пуска фрази от време на време. Относно расите докрая на играта не можаха да разбият за мен впечатлението, че турианците са просто Елитите от Хейло в нова кожа.

Сарен рулира, както сами виждате от новият ми ник и аватар. Единственият наистина запомнящ се персонаж от цялата игра.

Относно предмети, артефакти всичко е точно. Доволно количество брони, снайпери, плазмени пушки, разнообразни оръжия и така. Няма какво лошо да кажа тук. Добро впечатление ми направи, че в зависимост от амунициите гадовете умират по различен начин - стопяват се, горят, кръв тече от дупките при нормални амуниции а те се гърчат и тн. Има си меле при близък бой, задаване на команди, лесен инвентар и нещата бързо се схващат без да е прекалено просто и безинтересно.

Не ми хареса това, че за разлика от Котор, реално няма никакво значение дали си Paragon или Renegade, нито това влияе по някакъв начин на екипа ти или поне аз не съм видял такова. Това ако изключим края разбира се. Поне някакви коментари да подхърляха, дори на това щях да съм доволен. Иначе на моменти наистина беше приятно да разстрелям невинна асарианка от упор или да бъда ruthless в разнообразни ситуации, в това отношение е надминато Котор, тук вече има "физическо" отношение в диалога, удряне, разстрел, душене и тн.

Не ми хареса и това, че персонажите са стационарни, няма избор между различни персонажи, очаквах да можеш да жертваш повечко персонажи, да ги избиваш и тн. Освен Кайдън/Ашли, убеждаването/убийството на Рекс, друго няма или поне аз не съм видял.

Края ми се стори добър, отворен подканващ ни да чакаме втората част, и все пак ми се сториха бедни двата края, в сравнение с трите края на Котор 1. Особено се разочаровах, на сценката с тъжната музика, където очакваш някой да е умрял и оп всички са наред. И понеже бях взел точно любимите си персонажи Кайдън и Гарус се надявах адски много някой да е умрял и да има лош край за него - защото това искам от як персонаж, да те кефи цяла игра и накрая да умре славно или да се жертва. Айде Шефърд беше ясно, че ще те оцелее за да има секуел ама другите? Можеха айде да не ги убиват ами да "изчезнат" уж за да се появят във втората игра, както ще стане със Сев от Republic Commando ако някога има втора част. Въпреки, теоретичния човешки деспотизъм в единият случай, се надявах на наистина evil край.

Гаврите с council-а са забавни но наистина се надявах собственоръчно да им пратя куршум в тъпите, смотани, бавно загряващи кратуни. Както и в човешкият посланник.

И все пак това е мое лично мнение, лични наблюдения. Прекалено голям фен съм на Котор и доста критично виждане имах към тази игра :) И все пак за мен тя е достоен наследник на Котор, наистина прекрасна игрица, наистина добра работа на Bioware. Ще се чака двойката с нетърпение.

Te тва е от мен. Браво ако ми прочетете целият пост, ще се радвам да направим някаква дискусия отностно игрицата, ако имате нужда от помощ също питайте. :lol:

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Mass Effect - дискусия
Публикувано на: 14 Юли 2008 21:00

ОК смених го заглавието да е дискусия. Иначе за подкарването под виста ето какво намерих - "Ако имате проблем със стартирването на играта при Windows Vista: Ънмаунтвате от даемон тулс,правите шоркът към кракнатото .ехе,дясно копче и натиснете Run as administrator". Не знам дали работи.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2008 21:09

щом стана дискусия да си кажем кво мислим - е ИГРАТА Е БОЛНА :shock: от BioWare или добро, или нищо... отначало ми се стори малко разнообразна но после набързо се закачих, поне още веднъж ще се преиграе, най-малко за сценката заради която са я забранили в Сингапур :D

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 15 Юли 2008 01:52

Свалям я и аз, ще видя дали щайгата може да я подкара.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2008 09:48

I_Hate_Noise написа:
щом стана дискусия да си кажем кво мислим - е ИГРАТА Е БОЛНА :shock: от BioWare или добро, или нищо... отначало ми се стори малко разнообразна но после набързо се закачих, поне още веднъж ще се преиграе, най-малко за сценката заради която са я забранили в Сингапур :D

Че каква е тая сценка?

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2008 09:50

да се пуснеш с жена за главен герой и да се залюбите със Лиара ;р кой знае защо, сторило им се е много шокиращо...

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2008 10:10

Мале, мале, сигурно не съм играл нови игри от 3 години (откак ми пуснаха нет), ама сега както разправяте за тая, здраво ме зарибихте. :D Ще я дръпна, па дано да ми тръгне...

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2008 10:11

Наистина е невероятна. Виж в System Requirements Lab дали ще ти тръгне, в общи линии.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com