Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Билетчето в София става 1 лев
Публикувано на: 13 Юни 2008 20:00

Ами как ще ти напишат акт, като не те знаят кой си? :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2008 20:08

С актовете можеше да си бършеш задника, ако хартията не беше толкова ръбава. И да ти напишат акт никой няма да те гони. За 5 години имам 10ина купени билетчета, 1 акт, 2 пълни глоби и безброй пъти съм давал някакви стотинки на контрольорите, че да ми се махат от главата. Като просяци са.
На тях кяра им е в глобите, защото взимат 50% от тях. От билетите взимат 7лв (поне толкова беше преди 1-2 години) за хиляда половинки (частта Контрола, която прибират). За актове май имаха някакви премии, но хич не си дават зор.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2008 20:32

Карък написа:
Идеята е, че ако нямаш пари, просто слизаш. Ако ти поискат лична карта-не им я даваш. Лична карта може да ти искат полицаите, ако има кола с контролоьрите. Най-често последните ти казват-сега ше те водиме при колата, звъня на колата, терминал еди-кой-си и се правят, че говорят по телефона :D В такъв случай се правиш на луд и казваш-еми водете ме. Почти винаги при такова положение може да се отървете с 1-2 лв.
Какво правя аз-качвам се без билет, като ми искат казвам нямам-ето ти 1лв за билет, те ми дупчат и късат, и така има 30 ст кяр и за тях. Друго-винаги се качвайте без билет и искайте от шофьора-първо не сте длъжни да се качите с билет и второ, шофьорът е задължен да има билети и да продава. В такъв случай, ако шофьорът ви откаже-шапка на тояга-контрольорът дума не може да ви каже. Другият вариант е да има много хора и изобщо да не може да стигнете до шофьора-пак е сносно оправдание и минава.
И помнете-контрольорите нямат грам файда да ви водят където и да е, за да ви пишат акт, просто защото те от цялата работа нищо не взимат. Друг е въпросът, че понякога на самата спирка има тайфа контроли плюс кола, там вече измъкване няма.
Самият акт е на стойност 10 лева, които в двуседмичен срок трябва да се платят, ако не се платят става 70 лв, ако и него не платите-май ви съдят и разходите по делото се трупат върху стойността на акта. На мене са ми писали такъв 10-левов акт, но бях със студентска книжка и успяха да ми видят само имената, адреса аз си го измислих.

Хем си прав, хем не си. Ти си длъжен да се качиш с билетче в градския транспорт. Изрично си пише на стъклото зад водача, че шофьора продава билети само по изключение, при спряло превозно средство и точно приготвена сума. Ако не си го видял, някой ден се зачети.
Колкото до актовете... ако има кола на "контрол по транспорта" ти искат лична карта, ако нямаш-питат те за имена и къде живееш. Много е добре ако искаш да прецакаш някой "приятел". Друг е момента обаче, че от Контрол по транспорта могат да викнат полиция и да ти съставят акт за това, че нямаш лична карта в себе си :)
Ако обаче няма патрулка, ставаш и си заминаваш -контрольора няма право да те докосва, ако иска може да дойде с теб до училище и да те изчака да си тръгнеш за да те тормози пак.
Ако ти съставят акт, нямаш право да излизаш извън България докато не си го платиш.
От цялата работа с пътуване гратис, най на далавера са жените обаче :) Едно 99 % от контролите, които са ме хващали без билет са ме карали да ходим на кафе :shock:
Преди около месец пък ме свалиха в Студентски Град контрольора беше 87 :shock: и набор и сигурно около 90 кила.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2008 20:38

Hitrusha написа:
В Пловдив преди години билетчето за ученици струваше 5 стотинки. Просто си показваш ученическата карта и даваш 5 стотинки. Да не говорим, че софийската ми карта за градски транспорт важеше :shock:
Там обаче, както и в доста други градове, билети се купуваха само от контролата, която се качва в автобуса. Сега не знам как е, защото от години не съм се возила на градски там.

Значи до първи Юли градския транспорт в Пловдив остава най-скъпия в страната 80 ст... Иначе за него мога да изпиша цял ферман... Автобусите все още са си с кондуктори (или контрольори може би е по правилно) ... и до тук свършват плюсовете. За автобусната мафия се носят легенди ... Един от редовните номера които правят ромските контрольори ... (да в Пловдив има няма 10 процента от контролата са си чисти цигани не че съм расист) та късат ти билетче плащаш си и всичко точ ... Тръгваш да слизаш, циганката нагло ти взима билета и ти пъха 10 ст. в ръката ... Докато се усетиш какво става и в каква схема си се забъркал вече си аут от автобуса ... разбира се тоя номер втори път на теб няма да го врътнат. Също така ромските контрольори пускат на аванта своите събратя, та нали трябва да ги интегрираме в обществото за да може един ден и те да станат контрольори и да спомагат за непрестанното поскъпване на градския транспорт (СЕГРЕГАЦИЯ ЛИ?). Друг проблем в градския транспорт особено по линия 113/222 "Васил Априлов" е просто липсата на ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ :D ... Неделя 20:00 часа 15-тина човека чакат автобус за да си се приберат по домовете, къщите, общежитията и т.н
20:15 Към тълпата се присъединяват още хора от туко що пристигналия влак София - Пловдив
20:30 И така всички заедно започват да чакат ...
20:45 ...да чакат...
21:00 ...да чааааааааааакат...
21:15 ...да псуват ...
21:30 ...и пак да чакат...
А май забравих да спомена че градския транспорт спира точно в 21:30 ... Тук възниква екзистенциалния въпрос "Как ,по дяволите, може да спре нещо което не го е имало?!!"
А те бусаджиите си надписват часове общината им плаща, а бакшишите пълнят гушки...

п.с. В Пазарджик до миналата година транспорта беше на аванта ... Всички автобусни линии бяха по 10 ст... Просто защото бяха частни... собственост на велинградския бос Беев който беше повел война с общината подбивайки цените на общинските тролейбуси... От което намазвахме ниe рaзбира се :D

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2008 20:47

Е, това пък да кажеш, че такситата си пълнят гушите... от от единия до другия край на Пловдив ти е 4 лева таксито, бре :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2008 20:56

Aз съм си с карта до 2009. Шапка на тояга...
А иначе ,човек, аз последния път кат ходих в Перник (миналата година към края на учителските стачки) билета си беше 50ст. Още ли е така. Пък и колко станаха такситата, че аз по принцип с тях си карам....

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2008 21:35

Ами сигурно аз бъркам, математиката никога не ми е била силна страна. Явно всичко се свежда до бройка 100. КАто са ме хванали 10 пъти без билет, трябва да кажа, че 9 % от тях не са ме глобили а другия 1 % са ме глобили, така ли ? Ем ,може. Щом казваш...

Последно, и за първи път в живота си, гласувах за Бойко. Следващия път пак за него ще гласувам !

Профил

Публикувано на: 14 Юни 2008 08:02

redy: не мога да ти кажа колко е билета сега, защото не съм се возил с градски транспорт от адски много време :)
Hitrusha: :shock: че как в Пловдив с такси през града ти е 4 лева бе? Тук веднъж преди половин година ми се наложи да взема такси от моя квартал до зала кракра която ми е на 2-3 километра и ми взеха 3 лева
(а пък съвсем друг е въпроса когато веднъж за почти същия маршрут таксито ми взе 50 стотинки :shock: (ама това беше в 5 сутринта))

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2008 08:07

Човек, що имам чуството, че тоя яко те е преебал. На мене веднъж едно такси ми зе 5.10 за пътя: Квартала- Профилакториума. С около 50 стинки те е преебал :D

Профил

Публикувано на: 14 Юни 2008 08:11

Аз за това ходя НАВСЯКЪДЕ пеша, освен ако не бързам много. Дори когато си бях навехнал крака и ходих от даскало до нас 2 километра не дадох пари за път. :lol: А иначе и такситата и останалия градски транспорт са си ебали майките (бтв шофьорите на автобуси водят тайна война с таксиметровите шофьори и аз наистина имам доказателство за това :D )

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2008 14:06

Майната му на градския транспорт, аз съм с кола :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2008 16:58

Гаспод написа:
Майната му на градския транспорт, аз съм с кола :D

Аз с колело :lol:

Профил Skype WWW

Публикувано на: 14 Юни 2008 20:15

и два кинта да го направят пак ще се возя .Никой транспорт неможе да ти донесе такава наслада както СКГТ.Днеска като ходих за концерта няква пичка седи срещу мене с едни къси панталонки(но не дънкови) и като се е разкрачила та още малко и к****ра ще се да и се види.Та почна нещо после да си гледам между краката.Жалко че слезнах бързо

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2008 20:51

Някак си доста по-често се случва да има вонящи цигани отколкото пички с къси панталонки :roll: (Тях ги има и извън автобусите, същото важи и за циганите,ама поне не усещаш миризмата и може да избягаш надалече :D )

Профил

Публикувано на: 14 Юни 2008 20:55

Frost написа:
Някак си доста по-често се случва да има вонящи цигани отколкото пички с къси панталонки :roll: (Тях ги има и извън автобусите, същото важи и за циганите,ама поне не усещаш миризмата и може да избягаш надалече :D )

така е но по улиците не са се разкрачили и загоряли нали :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2008 22:23

Hitrusha написа:
Хем си прав, хем не си. Ти си длъжен да се качиш с билетче в градския транспорт. Изрично си пише на стъклото зад водача, че шофьора продава билети само по изключение, при спряло превозно средство и точно приготвена сума. Ако не си го видял, някой ден се зачети.
Колкото до актовете... ако има кола на "контрол по транспорта" ти искат лична карта, ако нямаш-питат те за имена и къде живееш. Много е добре ако искаш да прецакаш някой "приятел". Друг е момента обаче, че от Контрол по транспорта могат да викнат полиция и да ти съставят акт за това, че нямаш лична карта в себе си :)
Ако обаче няма патрулка, ставаш и си заминаваш -контрольора няма право да те докосва, ако иска може да дойде с теб до училище и да те изчака да си тръгнеш за да те тормози пак.
Ако ти съставят акт, нямаш право да излизаш извън България докато не си го платиш.
От цялата работа с пътуване гратис, най на далавера са жените обаче :) Едно 99 % от контролите, които са ме хващали без билет са ме карали да ходим на кафе :shock:
Преди около месец пък ме свалиха в Студентски Град контрольора беше 87 :shock: и набор и сигурно около 90 кила.

Член 14.(1) При ползуване на превозните средства за МГТ, пътниците са длъжни:

1. Да се качват в превозните средства, предварително снабдени с абонаментна карта, билет или да закупят такъв от водача на превозно средство, който да перфорират или маркират непосредствено след качването си на най - близко разположените перфоратори и да пазят по време на пътуване и слизането си от превозното средство

Тук има едно ИЛИ, което означава, че не си длъжна да се качваш с билет. Зад шофьора не съм обръщал внимание какво пише, но съм гледал интервюта на шефа на СКГТ, в които той ясно казва, че е хубаво пътниците да се качват снабдени с билети, но не е задължително. А сега виждам какво си написала-ами това просто са условията, при които шофьорът ти продава билет, случвало ми се е да нямам билет в мен, да отида при него да си купя и той да ми каже, че ще ми даде на спирката-тогава даже имаше контроли с мене и те също чакаха докато спре рейсчето :)
А това, че ти предлагат да ходите на кафе, в твоя случай е разбираемо :bye:

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2008 04:47

http://sofia-transport.wikidot.com/start

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2008 09:12

Цитат:
Никой транспорт неможе да ти донесе такава наслада както СКГТ.Днеска като ходих за концерта няква пичка седи срещу мене с едни къси панталонки(но не дънкови) и като се е разкрачила та още малко и к****ра ще се да и се види.

Ех, блазя...аз сутрин в 5-цата трамвая само с някъкви смърдящи бабки и дядовци се бутам.
Само веднъж в 604 се облажих...една 30-на годишна с вид и цици като на фолк певица ме подпря откъм гърба с гърди...изтърва се жената...чаках да се нахендри още един път в мен, ама тя вече здраво се държеше... :lol: :lol: :lol:

Иначе веднъж се гушках с 2-3-ма цигани в 72...незабравим (дори бих казал неизличим) спомен...бяха облечени с някъкви сигнални дрехи и миришеха на тоалетна...обърнете внимание не на циганани (т.е. както си смърдят обикновено) а точно на лайна...може би са били бригада за почистване на канали или нещо такова...

Профил

Аватар
В момента играе: DotA, Quake Live, Deus Ex, Driver SA, Alien Swarm, Counter Strike
Публикувано на: 07 Юли 2008 15:59

абе билета и 5 стинки да стане нема да си го купим щото се возим у некфи мизерни тролей пълни с нахални бабички и смърдящи "роми" шофьорите пък мисля че нарочно забавят за да минат на червено итрябва да стоят по 1 минута на спирката някфа бабичка да се натътри докато навън е минус 10 градуса или пък когато на ВМА ми се качат некфи дедовци с операциии дето са се одрали докат са си бъркали в гъза и айдее стани да седна или пък контролйорите дето ми искат билети а мангалите който ми зимат протмонето от задния джоб се возат без пари

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юли 2008 16:09

Hitrusha написа:
Ами сигурно аз бъркам, математиката никога не ми е била силна страна. Явно всичко се свежда до бройка 100. КАто са ме хванали 10 пъти без билет, трябва да кажа, че 9 % от тях не са ме глобили а другия 1 % са ме глобили, така ли ?

10 пъти
пак са си 100%. 9% от 10 е по-малко от 1 (0,9), да не говорим за 1% от 10 (0,1) :D Ама да де, ти си каза, че не ти е силна страна математиката. Ако си била сервитьорка, знай, половината ти пари са се попиляли някъде !

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com