Frost написа:А някой може ли да ми каже какво става всъщност като не искаш или нямаш пари да платиш глоба и ти напишат акт? Какво се прави този акт после

Идеята е, че ако нямаш пари, просто слизаш. Ако ти поискат лична карта-не им я даваш. Лична карта може да ти искат полицаите, ако има кола с контролоьрите. Най-често последните ти казват-сега ше те водиме при колата, звъня на колата, терминал еди-кой-си и се правят, че говорят по телефона

В такъв случай се правиш на луд и казваш-еми водете ме. Почти винаги при такова положение може да се отървете с 1-2 лв.
Какво правя аз-качвам се без билет, като ми искат казвам нямам-ето ти 1лв за билет, те ми дупчат и късат, и така има 30 ст кяр и за тях. Друго-винаги се качвайте без билет и искайте от шофьора-първо не сте длъжни да се качите с билет и второ, шофьорът е задължен да има билети и да продава. В такъв случай, ако шофьорът ви откаже-шапка на тояга-контрольорът дума не може да ви каже. Другият вариант е да има много хора и изобщо да не може да стигнете до шофьора-пак е сносно оправдание и минава.
И помнете-контрольорите нямат грам файда да ви водят където и да е, за да ви пишат акт, просто защото те от цялата работа нищо не взимат. Друг е въпросът, че понякога на самата спирка има тайфа контроли плюс кола, там вече измъкване няма.
Самият акт е на стойност 10 лева, които в двуседмичен срок трябва да се платят, ако не се платят става 70 лв, ако и него не платите-май ви съдят и разходите по делото се трупат върху стойността на акта. На мене са ми писали такъв 10-левов акт, но бях със студентска книжка и успяха да ми видят само имената, адреса аз си го измислих.
Спортните залози крият огромни финансови и психически рискове . Не залагайте ако не можете да си позволите евентуална загуба на пари .Ако имате проблеми с хазарта потърсете специалист .