Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Въпрос за конфугурация
Публикувано на: 14 Май 2008 22:55

1. Чакай малко. Аз RAМ-та не мисля да я клоквам ?!?!? Аз смятам да клокна процесора до 3 Ghz и това е. Ще се наложи ли да клоквам и RAM-a ???
2. Дали машината ще се държи добре под Vista SP1 или да ползвам доброто старо XP SP3.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2008 18:05

Ползвай доброто старо ХП 64 бита СП 1 или 32 бита СП3 като излезне официално обаче... Все още не е финален релиса...

Можеш чрез делителите да се заиграеш и да я държиш около референтните честоти, но няма смисъл... Колкото повече толкова повече....

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2008 21:53

The.Rampage.Rado става ли да ми обясниш по-подробно как става работата с клока, че ме е страх да не объркам нещо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2008 22:02

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=64223 Ето тук има малко информация... (нещата са малко стари, но това са основите, от които можеш да почнеш). Ако имаш някакви конкретни въпроси заповядай...

От умерен клок (без водни изпълнения и високи напрежения) нищо не може да стане освен да загубиш информация по диска при евентуални грешки в рамта, забивания, рестарти и такива... Но си е фенско да знаеш, че като са ти го продали за 50 долара с 2 часа ръчкане го правиш да работи като за 100 долара...

Взе ли пц-то? Какво е?

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2008 22:31

Ми горе-долу за каквото говорехме:
Dual Core 2180 2Ghz
2x1GB Kingmax DDR2 800Mhz
Asus P5K чиста за 180 лв.
GeForce 8400GS (нереферентна 128bit/512MB DDR2)
Hitachi 250GB SATA2 8MB Cashe
460W захранване с кутията

P.S. Чакай малко нали каза да не взимам Althon x2 понеже 2180 с клок ще ги издуха, а сега викаш да не клоквам понеже дава грешки ?????????????

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2008 22:32

Ми горе-долу за каквото говорехме:
Dual Core 2180 2Ghz
2x1GB Kingmax DDR2 800Mhz
Asus P5K чиста за 180 лв.
GeForce 8400GS (нереферентна 128bit/512MB DDR2)
Hitachi 250GB SATA2 8MB Cashe
460W захранване с кутията

P.S. Чакай малко нали каза да не взимам Althon x2 понеже 2180 с клок ще ги издуха, а сега викаш да не клоквам понеже дава грешки ?????????????

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2008 17:40

Сори, че чак сега ти отговорям... отвах се и забравих...

Грешки имам в предвид при нестабилен клок... С боксовото кулерче ще ги отнасяш всякакви Атлони в момента.... Само, ако можеш си вземи 350-400 вата ФОРТРОН. Тея по курийте не са хубави... Дори без клок проца е много бърз и няма да бави видеото ти... Така, че - лятото докато му посвикнеш без клок, пък като застуди и го прежалиш вече - яко колко може и видео и проц и рам, само едно захранване му бодни... :113:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2008 22:27

Няма проблем. Радвам се, че все пак отговори. И мерси за съветите. Компа е супер !!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2008 09:31

Добре е компа , честито ! Само един въпрос имам - защо по дяволите тази видео карта :angrycomp:

Live for everything , die for nothing !!!

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2008 10:24

outlaw написа:
Добре е компа , честито ! Само един въпрос имам - защо по дяволите тази видео карта :angrycomp:
Защото няма пари...Картата е наистина дърво, предполагам временно решение?

Dumbaldor, не му се плаши толкова на клока, не е ядрена физика :wink: Вземи PC-то, пък ще помагаме.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Май 2008 13:03

Компа го взех вече. Направо лети в сравнение със стария. Сега съм в сесия и нямам време да се занимавам с клок. Може би ще изчакам до есента, както вика The.Rampage.Rado. Иначе съм наясно че видеото е повече от боклук. То 8600 не става за игри, камо ли 8500, пък за 8400 да не говорим. Минимума за гейминг е 9600GT, каквато мисля да си взема след време. Якото е че за тази карта платих точно 46 лв. За 46 лв. е очевидно че няма да пуцам Crysis, макар че Heroes 5 се държи доста добре ( все пак картата е с 128 bit шина ).

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2008 16:20

Heroes 5 е изключително тежка игра бави на 8800 когато отдалечиш камерата и почнеш да въртиш

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2008 16:21

iddqd написа:
Heroes 5 е изключително тежка игра бави на 8800 когато отдалечиш камерата и почнеш да въртиш
А един шоколад завива мармота в...

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2008 16:45

iddqd написа:

Пореднич убийстен коментар на iddqd. Точно пък тази игра не прави никакви проблеми на 6600GT/7300GT нагоре. Иска RAM обаче.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2008 19:20

Кажете сега как да клокам:
1. Има някаква програмка за клок която е на диска към дъното. Нея ли да ползвам или по-добре през биоса.
2. Защо в биоса волтажа ми е в обратен ред? От по-голямото към по-малкото число и как да го настроя първо: да е на най-малкото число, демек най-надясно?
3. Ако клока не сполучи какво става? Рестартира биоса с последните сполучливи настройки ли?
4. Колко най-много мога да го направя проца без да нанеса абсолютно никакви повреди на която и да е част на компа?
5. Как да разбера че волтажа е прекалено малко или прекалено много? И как да разбера, че съм достигнал оптималния максимум на умерен клок.
6. Летните горищини и жеки ще пречат ли на компа, понеже нямам климатик ?
7. Защо подяволите Intel не продавам процесорите си на по-високи честоти щом могат да повече ?

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 06 Юни 2008 19:45

Dumbaldor написа:
7. Защо подяволите Intel не продавам процесорите си на по-високи честоти щом могат да повече ?

Официално това е честота на която работят без проблеми. Поне това учихме в даскало...

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 07 Юни 2008 03:37

outlaw написа:
защо по дяволите тази видео карта :angrycomp:

Предвид, че можеше да си вземе Radeon HD2600XT, примерно. ;p

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Юни 2008 07:44

Dumbaldor написа:
Кажете сега как да клокам:
1. Има някаква програмка за клок която е на диска към дъното. Нея ли да ползвам или по-добре през биоса.
2. Защо в биоса волтажа ми е в обратен ред? От по-голямото към по-малкото число и как да го настроя първо: да е на най-малкото число, демек най-надясно?
3. Ако клока не сполучи какво става? Рестартира биоса с последните сполучливи настройки ли?
4. Колко най-много мога да го направя проца без да нанеса абсолютно никакви повреди на която и да е част на компа?
5. Как да разбера че волтажа е прекалено малко или прекалено много? И как да разбера, че съм достигнал оптималния максимум на умерен клок.
6. Летните горищини и жеки ще пречат ли на компа, понеже нямам климатик ?

1.Махни я тая програма, клоквай си през BIOS.
2.Toва не мисля, че го разбрах.Anyway, не съм си имал работа с Asus дъна.
3.Ако клока е много несполучлив, BIOS-а ще премахне овърклока и ще върне на default при началната проверка на системата при включване.Ако е по-малко несполучлив, то това ще го разбереш когато тестваш за стабилност в Windows, с Prime95 да кажем.
4.На 2180, 3.0 Ghz му стигат.Едва ли ще усетиш много разлика на повече.То и без това с бокса и с това измислено захранване е по-добре да не отиваш по-нагоре.При първа възможност си вземи един 400W Fortron.
5.Когато тестваш за стабилност с Prime95, Orthos или друг подобен софтуер.Нещата стоят така, нестабилен процесор - става стабилен с повече волтаж.Повече волтаж - повече жега.Ако машината се рестартира и/или дава сини екрани при теста за стабилност, това означава, че трябва повече ток.Колко точно, трябва да разбереш сам защото всеки чип си е различен.Някои се клокват много на малко ток, някои искат повече волтаж за по-малък клок.Не съм имал E2180 и не съм се интересувал много за безопасни температури/волтажи.До колкото знам, не трябва да се отива над 65-70 градуса при full load в никакъв случай.Волтаж, за 3.0 ghz мисля, че ще ги направиш с около 1.38-1.39V.
6.Това си зависи изцяло от въздушният поток в кутията ти и от охлаждането на процесора.Просто ще си следиш температурите ако деня е по-топъл и ако става опасно, ще сваляш клока.Ако събереш пари, слагай един Freezer 7 Pro да духа и нямаш грижи.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие: Re: Как да клоквам ?
Публикувано на: 07 Юни 2008 12:29

Уф, нищо не разбирам от тая програма Prime95, а просто искам и аз да си клокна E2180-то. До колкото разбрах спокойно мога да го надуя до 2,5GHz с базово охлаждане, само ми кажете как да го направя.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие: Re: Как да клоквам ?
Публикувано на: 07 Юни 2008 13:21

Vargg написа:
Уф, нищо не разбирам от тая програма Prime95, а просто искам и аз да си клокна E2180-то. До колкото разбрах спокойно мога да го надуя до 2,5GHz с базово охлаждане, само ми кажете как да го направя.
Prime95 е за да тестваш дали процесора е стабилен, но ако ще ходиш само до 2.5Ghz няма нужда.

Работата с клока става от BIOS.Овърклока е проста работа, веднъж след като схванеш как стоят нещата.Но на обяснения малко не става, пък и на човек който до сега не се е занимавал с това...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com