Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 07:10
Дойде време и аз да си кажа тежката дума,за която така или иначе никой не му пука . Всички грешите до някаква степен. Брейн,когато ИД правят триизмерни шутъри (макар и дебилни) за ПС,японците още "творят" също толкова дебилни сайдскролъри за осембитовите нинтендо. Някой каза нещо за ДууМ 2 и страх.Вярно не съм бил част от тази епоха но като слушам,повече нервни системи са се изхабили в опити хората да си свържат щайгите в мрежа и да поцъкат кооп,отколкото да са си гризали ноктите от страх и да са заспивали с памперс.Цъкал съм играта няколко пъти.Графиката-добра за времето си.Това показва колко е ограничен онзи който каза че не стряскала понеже била с тъпа графика.Както и Куейк,може би.Феноменален геймплей,тъпа графика.Или Халфа.Понеже няма полюшваща се тревичка и играта сигурно е безидейна и скучна.Ама там е работата че Куейк беше феноменален с графиката си(от днешна гледна точка тъпа,от тогавашна връх на технологиите),че халфа кефи с геймплей и че на крайсис му е виновно пиратството... Ако може някой да ми обясни,защо като цъкам Дуум 3,ми е адски скучно и очаквам всеки момент някой висящ от тавана Барникъл да ме засмуче... А,Брейн,още нещо.Левел дизайна не е смотан...Просто е леко...тесен
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 11:05
Този теоритичен спор, дали Doom 3 е сървайвъл хорор или тъп шутър, ми е малко безмислен. Според мен се води хорър, не защото може наистина да уплаши някой, а просто защото е пълен с трупове (някои ходещи) и разни чудати изверги. За 12-13 годишен пикльо това си е комедия, но някое 6 годишно хлапе може и да се стресне. Ерго това е хорор...въпреки, че не е особено страшен... И въобще гледате нещата от грешен ъгъл, идеята в Doom 3 е да се забавлявате, а не да се психирате. Ако мога така да се изразя "приятно зловещо". Част от забавлението е слушането на записите и четенето на e-mail-и. Интересно е да разкриваш историята под формата на множество разкази на очевидци (особено докато същите очевидци в момента се опитват да ти гризнат вратлето). За мен най-голям майтап беше обяснението за доставката с моторните резачки . Въобще в този жанр зомбитата са задължително свързани с хумористични моменти. (Помните ли отец Григори от Half Life 2 - пича не спря да се смее през цялото време. Нивото беше фрашкано със зомбита и се казваше "Не отиваме в Ravenholm"...а точно там се развиваше действието...) Вярно е че геймплея не беше особено различен от този в Quake 2 и нямаше почти нищо иновативно. Нали това писах по-горе: някои хора очакваха прекалено много. Аз пък си знаех, че ID ще заложат на сигурно и ще направят играта достатъчно лесна, че да може да я превърти всеки средностатистически америкаски дебил (според мен е по-лесна дори от Doom 2). Но това е и един от плюсовете - помоткваш се ден-два из мрачните нива без да се нарягаш много-много, кефиш се на дизайна, музиката, озвучението и сюжета, (които признайте са първокласни) пострелваш малко добичета и приключваш играта. Лесно и приятно. Който е очаквал някакъв gore feast или изменения в собствената си психика, вследствие ужасите на екрана, просто се е оказал излъган. Doom 3 просто не е такова заглавие.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 11:29
Doom 3 си остава чиста боза за мен. Размина се много с това което очаквах. (чисто моя гледна точка). Надявам се 4-ката да е по добра.
Относно дали е survival horror - ми не просто шутърче с леки horror елементи. Това да има зомбита или демончета периодично изкачащи зад гърба ти не прави една игра survival horror. Както каза Алшу за едно дете може и да е стряскащо но плийз след 15 мин става банално - опа презареждам, чакай да се обърна че сега ще се телепортира гадчето зад мен. Напълно споделям това което казаха Dist и Brain. Изиграйте тези игри, лично аз имам доста добра представа от Call of Cthulhu: The Dark Corners of the Earth. Гарантирам ви че самички на тъмно няма да я изтраете дълго време (говорим като играеш за първи път, после ест научаваш нещата). Пък ако можете, евала имате наистина железни нерви. Че в играта има кръв, трупове и тн има, само дето акцента пада върху съвсем друго нещо. Не мога да го обясня с думи. Но като сравниш Дуум и CoC просто виждаш разликата. Което е и нормално, едното е шуутърче с horror елементи. Другото е наистина survival horror.
Alone in the Dark са пионерите в този жанр, както и Резидент Ивъл.
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
MARiNZ0
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 14:10
AlShu написа: ...и сюжета, (които признайте са първокласни) DooM 3 с първокласен сюжет?! Айде стига глупости.
___________________________________ You can't kill me. I'm already dead to this world.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 14:14
Brain,всички знаем съдбата на сега сатурн-хубавия хардуер не значи че конзолата ще се копува и че всички ще се емнат веднага по нея.Днес същото сполита и Плейстейшън 3.Има го.Но е на последно място.И надали ще издуха Уии.Една конзола се копува спред игрите за нея.В този ред на мисли да си поговорим за игри.Японски.А впрочем Япония и Китай водят по производството на нискокачествени тупалки за конзоли. Shadow of the ninja,позната още като Blue Shadow и Kage e произведена 1990-демек набор ми е.Обаче това не е средата на 80-те.Същото и с прослувутата Контра.Първата е произведена през 1988,продълженията са от деветдесетте.Това че имат конзола плейстейшън не значи че имат кой знае какви игри за нея.Тоталния ти хейт по отношение на всички мегапопулярни неща днес говори за ограничения ти гейм мироглед...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 15:00
MARiNZ0 Цитат: DooM 3 с първокласен сюжет?! Айде стига глупости. Ми по-добре е от 90% от глупостите, които минават за добри в Холивуд. За вас хора има само две оценки - супер и тъпня. Историята е общо взето посредствена, но е написна много професионално. Не говоря, дали интригата е банална или не (естествено че е банална), а колко професионално е представена тя на играча. Сцените, монолозите на различните служители, последователността от e-mail, пропагандните филмчета. Всичко е много добре съобразено и написано - понякога с необходимия фалшив патос и бюрократична сервилност. Пак ще повторя, че адски ме кефи, начинът по който едни и същи загадъчни събития с описани от гледните точки на най-различни хора.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
MARiNZ0
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 15:12
Цитат: За вас хора има само две оценки - супер и тъпня. Не точно. Сюжета на Doom 3 е нещо средно между двете. Но в никакъв случай не е "първокласен".
___________________________________ You can't kill me. I'm already dead to this world.
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 16:45
Да ктулху е униката http://www.youtube.com/watch?v=BpQH-YEuTe8 - Просто е невероятен "СЪРВАЙВЪР ХОРЪРА" Rico pls недей за хоръра защото падаше от стола при глава на The Thing на височинката. Просто няма смисъл. По-скоро трябва да оцелея от смях. Виждам, перфектните противници, интелекта им атмосферата е като от мазето ан блока ми. Или "Blood corridor scary scene" http://www.youtube.com/watch?v=Z5QG-XKEPGQ&NR=1Къде ли не е виждано, страшно е колко долнопробен филм. Или "The BEST of Call of Cthulhu - Scary and Cool Parts" http://www.youtube.com/watch?v=ZXTN29IMaDc&NR=1Това ли е хорър сървайвър ? Това точно от всичко ми го слагате отпред ? С какво е хорър, със тъмното, с маси и трупове и някъф разпънат дет го бие ток , или може би гонещите оранготани и голяамта риба. Просто няма смисъл разбирате ли говорите глупости и се вервате Минаваме на Resident Evil ... Почвам от 3 защото назад е трагично ... http://www.youtube.com/watch?v=ojb846jYtMw - Това е страх а ? Това е помия. 4. http://www.youtube.com/watch?v=QKXWAE8YYxY - Моля ви се това е всичко друго но не и заглавие подлежащо на коментар. 5. http://www.youtube.com/watch?v=EpIWhAAi ... re=related - То блести от креативност , това могат след следващите 3576 епизода да го пуснат и потелевизията за следобедната trash телевизионна програма За 6 не съм сигурен щот просто клиповете му ако го има са плачевни ! Аз не съм потресен аз съм мълчаливо изумен по дяволите ! И не те не разчитат на тъмнина нееееееееее. Doom 3 а нека него ползвам защото с нго се почна. Просто няма тема за игра особенно хорър в който хейтърчета да обясняват и раздават акъм кое да се играе : http://www.youtube.com/watch?v=ArA39oGJUOk - Човека играе сам Doom 3. Коментар излишен. http://www.youtube.com/watch?v=DhXDuY42Vrk - Skull Demon да разбира се тази игра няма сюжет , няма дизайн, няма художници то се вижда. http://www.youtube.com/watch?v=V4Or05n4XWc - О да отнове се убеждавам ,че Doom 3 е безмислен аркейд шутър , в нея няма хорър НЕ ! По -дяволите в нея целта е да скачаш като супермарио и да събираш жълтички. И отнове Не хорър елементи http://www.youtube.com/watch?v=MdY9cZzD ... re=related . http://www.youtube.com/watch?v=PBcM2cXBuu0 - Или и на това се кефите ? Опернопеене със запис правен с мойта 1.3 мегапикселова gsm камера ? Just stay away from me ok ? Или радостта за голямата фен база / пичове само китай е 1.4 милиарда дали няма да има фен база а ... Простотии на таркалета. Затапвате ме пичове, затапвате ме та на тапа за сифон сте заприличали и аз на сифон покрай вас. Точка
|
|
|
|
|
Disturbed
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 17:19
Тоя явно цял живот е играл супер марио, а ти вместо да ми гледаш клипчета в ютюб, вземи изиграй игрите. Най-малкото ще си обогатиш културата. От всички в темата само ти си играл САМО DooM 3 (до колкото те чета...). Фани поцъкай CoD, па тогава ми се прави на спец по хорърите. Очевидно теб те стряскат зле нарисувани осмокраки анорексици, а не самото усещане от играенето. А ноя пич се плашеше от избухващи в пода капаци и викаше "Нема да влизам там"... Съвсем леееекичко преиграваше. Другото обяснение е, че любимият му хорър е "Бамби"...
___________________________________ Expect the worse, you bleeding heart, but kill me first - before it starts. Yes, my cock is getting hard, we are born different after all. Invite mayhem, produce weapons, shoot out, burn down. No CNN or media now ...
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 18:10
And I just lol'd hard.
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 18:28
Serious Sam написа: Брейн,когато ИД правят триизмерни шутъри (макар и дебилни) за ПС,японците още "творят" също толкова дебилни сайдскролъри за осембитовите нинтендо. Brain написа: Когато ИД създаваха кретениите си, вече имаше това: http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStationhttp://en.wikipedia.org/wiki/Sega_Saturn8 битовите Нинтендота бяха в средата на 80-те години, когато ИД още не съществуваше. Това че преди 10 години са се продавали на циганските пазари в България (при това не оригинални, а гаражно производство) за по 10-15 лева е отделен въпрос. Аз четох до тук. И тук се осмърдя много, много лошо. Wolfenstein 3D: 5 May 1992 Quake 1: 10 Декември 1993 Първия Pleystation идва в началото на 1995-та. Доста след "кретениите" на Id. Всъщност рендериращите техники на Wolf3D са използвани (отново от Id) още през 1991, макар и само с 16 цветна EGA (която доминира на пазара в онзи период) с Hovertank3DТогава side-scrolling SuperMario е бест ъф да бест, което японците могат да предложат. @Serious Sam, дебилни са от гледната ти точка на човек свикнал тревичките да се поклащат, от стените да пада мазилка от изстрелите. Я погледни screenshot-a от Hovertank 3D. В графично отношение това е било революция. Хората дори са смятали, че е невъзможно компютър да пресъздаде такава графика. Свободният поглед във всички посоки на тримерното пространство и скачането в Doom са били тотална иновация.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 20:12
Някъде да съм казал, че ID са първите с тримерен геймплей? Не тръгнахме ли от сравняване на това, което правят Id от началото на 90те и японската продукция от този период?
Да, Wolfenstein е портнат за Super Nintendno. Но остава игра на Id, нали? Всъщност не разбрах какъв беше смисълът на този твой цитат? Някой да е коментирал нещо на тема, че игрите на Id ги няма за конзоли? Ми то има Quake 2 за Playstation?
Не разбирам, защо спориш по теми, които никой не е повдигал?
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 22:07
Brain you lack of Brain seriously dude. Много си зле, мисля си ,че вече страдаш от пълна празнина и никакви естетически и реално погледнати вкусове. Ти просто не знаеш какво е художник, не знаеш каква им е работата, не знаеш какво е АРТ и то качествен. Обаче ставаш все по смешен и по-смешен. Когато The Thing дори погледнато като Вселена, сотори, което за теб е важно много то е на Милиони светлинни години пред японските помии. Значи ще харесам нещо японско когато то е японско. Нещо инспирирано от самата им култура митология. Всяка тяхна игра, манга филм ,е ВДЪХНОВЕНА от бялата раса. Значи те произвеждат , не те направо бълват бълвочите на Американската култура и Европейската. Градски легенди, кошмарчета и банални визия виждани къде ли не. Японските игри са зле резлизирани Западни визии. И какво ме вълнуват некви бараки с разпнати и с един кози лост обикаляш бе пич, това са амтьори които го правят. То е смешно трагично. Не ме влекът малоумни морги и позенати кретени, те са retarded. Пич има ресидент 2005,2006 - http://www.youtube.com/watch?v=TCdyk4CXUb0 която е On RAILS пич !!! Ктулх мисля че го елиминархме защото се видя, просто е бозаааааааааааа. И искам цитата на кармак защото това е измислица получена чрез развален телефон за мен. БТВ ти наясно ли си кой е Гигер, наясно ли си какво е изкуство и какво е реално, РЕАЛНО арт който може да се ползва за РЕАЛЕН хорър. http://necronomicon.homestead.com/files ... y_Work.jpgНе братле достигнах до заключението че ти си пътлен retard.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 22:32
Vanderveken написа: Ктулх мисля че го елиминархме защото се видя, просто е бозаааааааааааа.
Неееее, не може никой да е толкова зле. Само факта, че вадиш такова мнение за играта от няколко секундни клипчета показва всичко.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 22:51
Грешката беше ,че му дадох и толкова, трябваше 1 секунда да пропилея от живота си за това не повече ! Word !
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 22:56
значи доом 3 е 3д шутер но е доста по страшен от хорър сърваивал игри като резидент ивил който никога неса успявали да ме изпашат вярно забавни са интересни са ама неса ми сташни докато дуум3 си беше психария болна игра която може да доведе до сериозни психически проблеми ако се прекали с нея. Но явно разработчиците бяха заложили изцяло на извратеноста и болницата и играта неуспя да бъде истински наследник на дуум който беше по скоро аркаден затанистически шуутер доом 3 си беше сърваивъл с тва фенерче по скоро доом 3 е алоне ин д дарк така да се каже става дума на алон ин д дарк в първата част имаше няква тъмна сатичка дето ти трябва газова лампа ама доом 3 в цялата игра ти трябва фенерче хахах болница
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 09 Май 2008 23:03
Абе...не,че нещо...ама ти един грамотно написан пост,имаш ли?
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
Rensing
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 10 Май 2008 02:00
Вандер-некъв си, колкото повече ти чета мненията, толкова повече американците ми се вдигат в очите
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 10 Май 2008 08:27
Дефинирай "арт". Обясни кое е найстина значимо и признато са дали Metal Gear (иначе доста приятна игра), Castelvania & Final Fantasy. Какъв е признатият им принос. Говори като на човек, който не знае и му е интересно да научи, а не се опитвай да си натрапиш мнението, както е в духът на досегашните ти постове.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Анонс на DOOM 4 Публикувано на: 10 Май 2008 09:43
Голямо дръвчене, голямо чудо... Не, че не мога да се съглася, че на японските игри (и японското кино) не могат да им се отрекат достойнствата, но защо е необходимо да се отричат достойнствата на каквото и да било? На мен ми харесват както всичките игри от поредицата DooM, така и тези японски ужаси и мистерии. ;р
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|