Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: ПОЛИЦИЯ
Публикувано на: 21 Апр 2008 16:18

Disturbed, що се правиш на интересен ? Хората си разказват истории тука, голяма работа :)

Аз слава богу не съм бил заключван никога ... Контакти съм имал доста обаче и съм събрал някакви впечатления.

Проверки на лични карти, джобене за наркотици и такива неща няма да изброявам, щото са повече отколкото мога да си спомня ... Не са ме събличали никога обаче. Най-фрапантен беше един случай на наркоманската градинка зад седмокрилия петохуй на НДК-то, дето една полицайка беше толко убедена че имаме нещо, че почна да рови в боклуците под пейката (дето не са чистени от 10 години).

Най-вече глупости стават покрай алкохола. Един път отиваме на един купон, накупили пиене, носещи компютър, за да се окаже че апартамента е туко що купен и няма никаква мебелировка и съответно място да се седне. Търсейки решение на проблема, решихме да откраднем някоя пейка отвън и да я качим. Речено-сторено качихме 2, едната даже беше с цимент по нея. Издивявахме си както трябва, когато някъв съсед слиза и разправя че е бивш полицай, има малко дете и ако не намалим "ще информира колегите". Намалихме, но по едно време пристигна една компания от малко по пияни и безскрупулни копелета, които надуха наново. Както отивам до кенефа и гледам един от тия, 2 на 2 животно, отваря вратата, поглежда кой е навън и я затръшва. Звъни се пак, собственика отваря и влиза сержант не-знам-си-кой и ни вика да се махаме. 120 килограмовия кит обаче не го боли, прегръща куката и почва да го моли да му докарат микробус и да го водят в районното. С малко усилия предотвратихме по строгото отношение и се изнесохме, а куката дори не забеляза че бяхме изкъртили пейка отнякъде.

Поне 5 случая си спомням където ни заплашват с глоби за шум и нито един път не са написали акт. Между другото - акта за нарушаване на обществения ред с прекомерно вдигане на шум и такива неща е уникална измишльотина ... Никога не се сдухвайте от полицай който ви е дошъл на вратата и ви плаши с такова нещо. Реално такъв акт съществува, но по нощите на куките грам не им се занимава с бумаги и ако се наложи да ви предупреждават 2ри път или ще ви кажат да напускате или половин час ще си просят бакшиша и ако в крайна сметка не им дадете нищо пак ще ви накарат да се изнесете, ако имате късмет може и да не им се занимава да дойдат 2ри път. Присъствах и на онзи случай с колегата Радо, дето на два пъти идваха да ни хокат щото сме вдигали шум в пространства около жилищните блокове. По голяма тъпня не бях чувал, и тва породено от някакви бабички дето сме им нарушили спокойното гледане на сапунките. Минахме с някви заплахи ("Ще ви водя в районното бла бла"), но реално нямаше за кво да се заяде и той самия.

Спомням си един много интересен случай. На един приятел баща му му купи една лада за първа кола, но я купи в кофти състояние с преебани спирачки, спукана гума, абе като цяло - извън движение. Предните й две врати пък не се заключваха. Един път се прибираме от дискотека, с въпросния приятел и още един пичага. Решаваме да влезем в колата да пушим по цигара, че беше некъв клинч, и после да се прибираме. Сядаме, лафим си някви работи и по едно време към нас светват некви фенери и 5(!) ченгета пристигат. Оказа се че са ни помислили за автоджамбази, щото моя приятел натисна няколко пъти клаксона и мигаше там със светлините. Съседите явно не видяли кой е вътре и подали сигнала ... А куките горките, така се бяха наточили да хванат автокрадци в действие - с 2 патрулки бяха заградили улицата, дърпаха седалки, ровеха по багажника ... А колата с някви стари черни номера, от преди 89та сигурно, дето няма и един нотариален акт да покаже чия е, баща му на нашия човек не е в страната, на полицейските регистри пише че е с друг цвят. В общи линии, ако бяха решили да се заядат можеше да ни вкарат преспокойно за 24 прекрасни часа в 4то, дето е със сигурно най-шибания арест в София. Моя приятел им свали ключовете все пак, видяха ни че не сме никви и ни пуснаха. Накрая бяха с доста разочаровани физиономии.

Най-кофти е да те хванат с наркотици. Тогава почти няма утърване, освен ако не говорим за доста големи подкупи, а ако си с повече от 2-3 грама в тебе и те няма да ти свършат работа. Преди време, един приятел го бяха хванали с един свит коз в него и беше минал с 10тина лева и нищо повече ... Тва вече не става, хване ли се човек с квото и да е, често бива бит още на улицата, "неофициално" разпитан с глава забита в капака, и после поне 12 часа бой и глупости в районното. Обикновенно дори няма да направят после производство срещу тебе, ама ще те накарат да си изпееш и майчиното мляко и ако имаш кофти късмета да споменеш име на дилър и тоя дилър е вързан с групировките, като излезеш ще те хванат "яките момчета" някъде и не е ясно дали въобще ще остане нещо от теб (преди 2 седмици, един младеж от моя квартал свърши изхвърлен от БМВ в градинка в Дианабад с 67 прободни рани), поради факта че полицията и мафията са ръка за ръка от доста време. Имам приятели които са минавали през тия неща и като цяло е неприятно.

Противоположно на мнението на Гипо, според мен катаджиите са най-големите говнари в цялата система. От тях няма нито един читав, не го карат на закон, а на настроения. В един момент може да те спре за червено и да те пусне, щото жена му му е пуснала на него вчера и още е доволен, в следващия може да те спре, да си измисли нарушението ти и да те терори докато не изкяри 10 кинта. И тъпите лайна не спират скъпите автомобили, чийто притежатели са най-изявените нарушители на пътно-транспортните правила, ами обикновенните хора на които най-малко им е притрябвало да плащат актове. И въобще никой не може да ме убеди че има и ЕДИН читав от тях ... Спомням си как се връщахме с един приятел от лифта в Симеоново и той беше забравил да пусне светлините. Спряха ни, говореха най-вежливо, обясняваха всичко с цитати от правните текстове и в момента в който авера им пусна муха ("Е не може ли нещо да се разберем"), сигурно на най-перфектното ченге в историята, физиономията си му стана точно толко просташка колкото на останалите и веднага "Е кво кафенце ли ще черпиш хъхъхъ" ... Същия мой приятел (за нещастие пича кара жигула) го спират на излизане от Студентски, пил 2 бири преди 4 часа и без въобще да вадят дрегер или квото и да е почнали театъра ... "Момче ти си пиян, слизай от колата, вониш на алкохол". Тоя па моя човек им се вързал и почнал да сдухва и накрая олекна с 40 кинта и се прибра пеша.

Истината е че повечето полицаи просто са такива като хора. Некви нисши боклуци без почти никакво образование, преминали през едно месечен курс (не говоря за офицерите от школата в Симеоново, не че и те са читави). Най-често са комплексирани имбецили, които са намерили как да си покриват нуждата да покажат че не са най-ниското стъпало в еволюцията.

Моето мнение е че полицията в България е в някакво страшно плачевно състояние. Работа почти не върши и единствената полза от нея е все още изпълнява някои по основни функции по отношение на охраняване и опазване на обществения ред. Докато медиите се занимават със спорни политически чадъри и корупционни скандали на високо ниво, наистина големите проблеми са в нискочинните нива на МВР и там трябва да се направи невиждана чистка.

Профил

Публикувано на: 22 Апр 2008 17:23

Ми засега не съм имал особени премеждия с полицията. Само джобения за трева и веднъж идваха в нас да ми казват да си намалям музиката......

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Апр 2008 17:55

Angerfist написа:
Има ли ли сте досега проблеми с полицията ?

Аз? Проблеми? :roll:

Нямам подобни спомени.

Пичове,
полицаите са хора, а хората имат слабости.
Намерите ли БЪРЗ начин, как да удовлетворите нечия слабост,
проблемите ви отпадат автоматично.

---------
Прочее, истината е, че
Аз дебело уважавам Наказателния кодекс на Републиката,
и прилежащият му НПК :!:

По това си приличаме с Остап Бендер,
винаги имаме 400 относително честни начина, да заобиколим постановките на закона.

Обичайте закона, той ви пази!

(но първо трябва да го изучите обстойно,
сори, но безплатни обеди нема, дееба,
требе си четене на дебели бумаги)

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Апр 2008 18:44

Никога, ама никога полиция не ме е спирала, джобила или нещо подобно. Прибирам ссе по нощите редовно, минавам покрай групички полизей, проверяващи некви нещастници, но никога не ме спират. Може би трябва да се чувствам обиден?

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Апр 2008 21:28

Bartelby написа:
Никога, ама никога полиция не ме е спирала, джобила или нещо подобно.

Профил

Публикувано на: 23 Апр 2008 09:44

Bartelby написа:
Никога, ама никога полиция не ме е спирала, джобила или нещо подобно.
[/quote]
започни да викаш ушев педерас и ще видиш дали няма да те спират

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com