Чалга vs. Метъл
- shub niggurat
- Обратна връзка:
-
VALEN7INVS
- Цар
- Обратна връзка:
Re: Чалга vs. Метъл
Аз дори не си спомням всичко, по което съм те зарибявал. ;рSеbastian написа:Вал, помни кой ти даде кючеците :)
QVOD·EST·SVPERIVS
EST·SICVT
QVOD·EST·INFERIVS
EST·SICVT
QVOD·EST·INFERIVS
- Nekron_895
ROCK for LIFE

- Admiral General Hurf
- Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Алми!!! ^^
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
А аз да напиша нещо, на което не му е тук мястото ->

-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
И чалгата може да се слуша от интелигентни хора... Като са на известно количество водка примерно, се получава доста добра просташка атмосфера, от която всеки се нуждае като реши да се напие нали?
Иначе има някакво много странно мнение за метълите - агресивни, смърдящи, почитащи Сатаната едва ли не... Метълът бил извратена музика са ми казвали...(абе верно че ги има дет метъл групите, ама айде...). Ебаси несправедливото, тва не е така бе, почти всички свестни хора, които познавам слушат метъл, а не носят кубинки посред лято, не смърдят, не са некви дзверове и т.н. - тоест по нищо не се отличават от нормалните хора. Докато виж, чалгаря, е него мога да го разпозная навсякъде...
Иначе има някакво много странно мнение за метълите - агресивни, смърдящи, почитащи Сатаната едва ли не... Метълът бил извратена музика са ми казвали...(абе верно че ги има дет метъл групите, ама айде...). Ебаси несправедливото, тва не е така бе, почти всички свестни хора, които познавам слушат метъл, а не носят кубинки посред лято, не смърдят, не са некви дзверове и т.н. - тоест по нищо не се отличават от нормалните хора. Докато виж, чалгаря, е него мога да го разпозная навсякъде...
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
неIshamael написа:Като са на известно количество водка примерно, се получава доста добра просташка атмосфера, от която всеки се нуждае като реши да се напие нали?
Днешните критерии за интелект са паднали дотолкова, че да - хората, които смятате за интелигентни, наистина могат да слушат чалга по време на запой, тоест в една трета от времето си на тоя пропаднал свят.
А иначе и двата стила музика са лишени от каквито и да било естетически качества и... и от музика, в истинския смисъл на думата.
А иначе и двата стила музика са лишени от каквито и да било естетически качества и... и от музика, в истинския смисъл на думата.
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
Ми майката ти. Аз повече с теб няма да си играя.Ледник написа:Днешните критерии за интелект са паднали дотолкова, че да - хората, които смятате за интелигентни, наистина могат да слушат чалга по време на запой, тоест в една трета от времето си на тоя пропаднал свят.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
RE: METALЛедник написа:А иначе и двата стила музика са лишени от каквито и да било естетически качества и... и от музика, в истинския смисъл на думата.
Ритъм има ли? Има. Мелодия има ли? Има. Хармония има ли? Има. Развитие спрямо установен лад има ли? Има. Значи е музика, независимо от аранжимента, стига аранжимента да позволява мелодията, ритъма и хармонията да се открояват достатъчно и за невъоръжено ухо.
Прочее, ти си слушал толкова метъл колкото аз чалга, та да се изказваш с претенции за авторитет.
Плюс: естетиката е субективно понятие, малко общо има с музикално-теоритичните качества на едно произведение.
Бах, то бива арогантност, ма чак пък толкова.
П.П. Мозъкът и сърцето са два отделни органа. Колкото и да си хитър и концепцетуално-посичащо-смелящ(в смисъл, че посичаш, филтрираш, разнищваш и разчленяваш концепции до смелаемо равнище и после ги смеляш), сърцето ти, душата, независими от главата, ти диктуват как да възприемаш една форма на изкуство и как да реагираш към нея. А умни ли сме, тъпи ли сме, всички имаме душа и сърце, и само омерзавените са тея, дето не ги ползват да усетят и осмислят(така де, възприемат) света.
П.П.П.
Отново извинения за калпавите ми словоред и пунктуация. Аз български не съм го писал формално от три години.
"A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
--William Blake
Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman
а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
http://www.youtube.com/watch?v=VdjqSYQgHAoА иначе и двата стила музика са лишени от каквито и да било естетически качества и... и от музика, в истинския смисъл на думата.
Лишен от естетически качества викаш? Ако все пак не е могло да те докосне по някакъв начин не знам какво би могло...
П.С. Знам, не е точно метъл. Хард рок е, но границите с мелодичния метъл се размиват доста.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
- Алминатора
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
-
Dr. Bertruger
Мечо, недей така. Мога да ти бъда най-най-най-добрият приятел.
вън/
До phr34k:
Колега, аз от метъл може и да не разбирам, но ти определено не си навътре в темата "Що е национализъм" - и все пак още използваш понятието като мръсна дума където ти скимне, въпреки че почвата ти е доста хлъзгава, та трябва да ти се нервя всеки път. Като ти спреш да правиш такива въздухарски изказвания, и аз няма да коментирам с цел да дразня музика, с която не съм запознат. Дадено?
/вън
Демандред, песента е хубава.
вън/
До phr34k:
Колега, аз от метъл може и да не разбирам, но ти определено не си навътре в темата "Що е национализъм" - и все пак още използваш понятието като мръсна дума където ти скимне, въпреки че почвата ти е доста хлъзгава, та трябва да ти се нервя всеки път. Като ти спреш да правиш такива въздухарски изказвания, и аз няма да коментирам с цел да дразня музика, с която не съм запознат. Дадено?
/вън
Демандред, песента е хубава.
То въпросът за музиката се решава набързо с една-две дефиниции и едното лингвистно сечение, докато национализма... проблемите ми с него са от доста по-дълбок философски характер. Бележка: тук е мястото(всъщност не е, че сме офф) да се извиним за предишни ни(смятай миналогодишни и по-миналогодишни изказвания по теми за Н-то дето не бива да го назовавам, че ще изгорим в жупел до небесата): твърде много интуиция и твърде малко мисъл имаше в тях. А тези дни... тези дни ще видим къде сме, що сме, как сме със софизмаЛедник написа: До phr34k:
П.П. Множественото ми е царско, невключващо никого освен моя(Наша) милост: при препрочит забелязах двузначието...
П.П.П. Ебало-си-майката, не помня къде и как се слагаха запетаи. Някой да има една граматика под ръка?
Едит: да кажа нещо по темата: метълът доскучава доста бързо, психотропен канадски индъстриъл и експерименални неокласически скандинавщини трябва да се слушат.
"A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
--William Blake
-
Vermic
- В момента играе: опаааааа
- Обратна връзка:
Метъл 78% [ 180 ] x
Чалга 21% [ 49 ]
Общо гласове : 229
Това някакъв майтап ли е?180 :О
Чалга 21% [ 49 ]
Общо гласове : 229
Това някакъв майтап ли е?180 :О
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
-
The Chameleon
- Eroguro Lolies FTW!
- В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
- Обратна връзка:
Е ти още ли не си разбрал , че това е форум на МЕТАЛИСТИ ??? 
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq