Защо не RAID, като в днешни дни хард диска е един от най-бавните компоненти в PC-то и e bottleneck за системата като цяло?
Имам RAID0 от два WD500AAKS и съм страшно доволен освен, че ми зарежда карти и нива в игрите моментално, се усеща и доста голям скок в производителността и в други приложения.Страх от загуба на информация нямам, качвам си на DVD най-важното което имам, пък и скоро като навлезе масово Blu Ray, ще си взема една записвачка и кача всичко което имам на няколко двуслойни Blu Ray-чета
При HD Tune ако не се лъжа изкарваше средно 120 mb/s на бенчмарка, виждал съм и скорости около 140-150 при следващия 750 GB-oв модел.
Пък и рамта е направо без пари, даже аз скоро ще си метна още 2 плочки да си направя 8GB...Не, че ми трябва де, рядко се качвам до 80-90% Usage, но скоро като навлезе DDR3, цената на DDR2 ще стане каквато е на DDR1 в момента...
В случая с конфигурацията за 1500лв обаче няма бюджет за повече рам и HDD-ове, точно на границата сме с цената
За захранването - едва ли и трябват повече от 600W на тая система, не знам дали в BG има Corsair HX 620 - ако го има, щеше да е перфектно.Anyway то системата си взема колкото и трябва, не лапа постоянно 700W.Добре е да има мощтност в повече, тъкмо захранването ще се товари по-малко.
Супер PC ще се получи...Ако пича го вземе де