Тъй... конфигурацията ми е леко поизостанала от днешните модерни PC, но такова чудо не беше ставало. Компютърът се рестартира със скоростта на флегматичен плужек, а от време на време насича. Едно отваряне на Mozilla е последвано от десетсекундно натоварване на CPU, което е доста досадно. А понякога, дори когато компютърът е в неработно състояние с най-елементарните процеси, отново е на 100%. Интересното е, че от известно време се появи. Абсолютно сигурен съм, че не е вирус, ако може да се доверя на моите познания от персонален опит и безбройните полезни програмки против вируси и тем подобен вреден софтуер. Оптимизирам редовно с TuneUp Utilities 2008, така че проблема не е в дефрагментация или регистри. Открих проблема в нета с ключовите думи "System idle process 100" и CPU 100%, но дадените софтуерни решения: програмки, настройка на партишъните, дифоулт на БИОС, сканирания и т.н. - не помогнаха. Затова започвам да се съмнявам дали проблема не е хардуерен. От време на време при буутване не ми засича харда понякога в началото, което след последвал рестарт се оправя. Взех си наскоро и ново дъно. Възможно ли е трите неща да са свързани и заслужава ли си да размествам и намествам платки, чистя от прах от кабели, да пипна всичко в кутията, за да се оправи досадния проблем?
29 Апр 2002 18:52 Мнения: 424 Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Проблем - компа насича
Публикувано на: 02 Апр 2008 19:03
Няма да е зле да отвориш един task manager и да видиш което ти гълта от процесора първо? System idle Process е за което си писал ти е нoрмлано да е на 100% или 99% ако нямаш пуснати приложения това е колко НЕ ти е натоварен процесора
___________________________________ it's never easy....
AcTivE
The King of Kings
Публикувано на: 02 Апр 2008 19:06
Нали писах, че НЯМА такъв процес Няма смисъл да правя шот, аз си знам процесите
14 Мар 2004 12:08 Мнения: 1024 Местоположение: sf m1 Професия: гийк
Публикувано на: 02 Апр 2008 19:26
Едно чистене и разкостване никога не е излишно.
Но особенно, ако си сменил чипсета и по някаква причина е успяло да зареди Уиндоусчето - една преинсталацийка+последни драйвери може да реши проблема според мен...
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
AcTivE
The King of Kings
Публикувано на: 02 Апр 2008 19:42
Реших проблема като че ли. Просто една комплексна и софтуерна профилактика свършиха работа. Мерси на dx4.