Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: 10-годишно цигане уби баба с чук
Публикувано на: 24 Мар 2008 20:20

^^ Я кажи колко пъти си чувал българче да убие старица с чук, или тълпа българи да колят, ръгат с ножове и прочее?

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 20:24

Погребален Агент написа:
^^ Я кажи колко пъти си чувал тълпа българи да колят, ръгат с ножове и прочее?

Е т'ва поне става постоянно,просто никой не разбира или си трае. :wink:

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 20:29

Погребален Агент написа:
^^ Я кажи колко пъти си чувал българче да убие старица с чук, или тълпа българи да колят, ръгат с ножове и прочее?

Да бе, нали един беше заклал баба си за пенсията и. А пък две пикли бяха убили момиче от даскалото си щото ги била изнервяла. Сигурно няма случаи, нали?

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 20:30

Но пък компенсираме от към злополуки с автомобили. Напоследък има прекалено много такива инциденти. Няма ден, в който да не прочета за нещо такова.

Профил

Публикувано на: 24 Мар 2008 20:47

Der Meister написа:
Именно! Той Ледника винаги като поства такива новини са свързани с цигани или турци. Що един път не постне нещо подобно свързано с българи?

Пък ако има - поствай. Аз знам, чe циганските случаи се покриват и игнорират, затова се стремя да пазя баланса, да знае човек в какъв свят живеем. Ако българи извършват през седмица такива брутални, нечовешки убийства - казвай, никой не те спира.

bOtLik3, винаги е имало злополуки - сега просто ги раздухват повече. Когато отново започнат да ни плашат с епидемиите от птичи грип, репортажите за катастрофи ще намалеят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 20:49

Der Meister написа:
Именно! Той Ледника винаги като поства такива новини са свързани с цигани или турци. Що един път не постне нещо подобно свързано с българи?

Добре, вярно е че Зубро е патриот, но нима МОЖЕШ да отречеш неговите твърдения? Нима искаш да ми кажеш че имаме силна законодателна система срещу социални измами от страна на етносите? Нима? Той поне знае какво говори. ... Мислете преди да пишете. Защото за нас има закони, а за други няма. До кога може българина в България да има по-ниски права от турците и ромите? Ха.

Андрей: Има такива, да, но те не са проблема. Докато те спазват законите, които ние спазваме - всичко е добре. Ако тези личности се съобразяват с нашите закони, те няма да имат последствия от новите. Това е сигурно. Трябва стимул за работа и излизане от мизерията на тези, които живеят с надежда че утре отново ще има безплатен обяд. Една малка еволюция - да се променят според заобикалящата ги среда. Ако ще да мрът, това е тяхно право. Но едва ли ще го направят, когато може и да работят ЗА живота си. Както повечето пълнолетни жители на държавата го правят. Както ние го правим БЕЗ помощи от нея. Както мойте прабаби и дядовци са тънали в мизерия (преселение от Гърция и Македония в Кърджали, после във Варна) и са се измъкнали чрез силна ръка, така и те трябва да се надигнат НАСИЛСТВЕНО чрез ЗАКОНИТЕ и ДЪРЖАВАТА за труд и знание. Но за жалост, държавата все още гние вътре в ядрото си.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 21:14

Аз няма какво да поствам, той Сентри вече каза само по памет два такива случая камо ли ако тръгне да се рови по новинарски сайтове.

Hindsight, не казвам, че имаме силна законодателна система. И не ми говори, че за нас имало закони за разлика от циганите. За 2 минути търсене намерих 2 резултата с разни мутри на свобода. Мързи ме да ги поствам сега.

Профил Skype

Публикувано на: 24 Мар 2008 21:18

Андрю,
(не знам от кога започнах да ти викам така, но няма да спра :))

с теб сме на едно мнение: интеграция трябва. Избивания и изселвания са твърде нереалистични в сегашната обстановка.

За методите на интеграцията обаче не съм съгласен.

Разбираш ли, проблемът е, че циганският въпрос може да бъде решен само от някой, който е склонен да прояви дискриминация.

Да, зная, че звучи абсурдно. Как така с дискриминация ще приобщим циганите в обществото?
Виж, Андрей, да дискриминираш означава да правиш разлика. Да осъзнаваш, че циганинът и българинът, макар да са хора, са РАЗЛИЧНИ. Това противоречи на насажданите клишета, че "всички сме равни" и прочее, но, уви, необходимо е да приемем един факт, да го преглътнем като горчив хап, който разбива всякакви илюзии за равенство.

Циганите и българите не са равни, не са еднакви.

Едни методи биха дали резултат ако се опитваш да интегрираш престъпен контингент от българи, но ако ги ползваш при циганите, ще удариш на камък.

Това е защото циганите имат съвсем различна народопсихология, съвсем различна ценностна система, която повечето от нас по инерция приемат за еднаква с нашата, и именно затова правителствените планове за интеграция се провалят.

Защото за циганите не е проблем да живеят в кочина, децата им да си играят с бездомни кучета и да проституират на 13 години.

Ще ти илюстрирам тази разлика нагледно:

Когато на един беден българин ти дадеш дом и работа, той ще живее и ще работи като нормален човек.

Когато обаче подариш къща на циганин, в 90% от случаите резултатът е следният:
1. Децата не ходят на училище, а ако ходят се бият и не учат.
2. Къщата е потрошена и превърната в кочина. Паркетът е натрошен и използван като дърва за огрев; купоните за въглища на свой ред са продадени, за да се купи пиене. Циганинът не се задържа на работа, защото там получава стотина лева заплата, а като безработен с една орда дечица - дважди повече.
3. Циганинът лежи вкъщи, няма какво да прави и... прави още деца. Децата просят, крадат, проституират... и тъй нататък.

Разбира се, разбира се, разбира се, има нормални цигани, които се интегрират успешно в обществото. Всички знаем обаче, че мнозинството ИСКА, забележи, ИСКА да живее в мизерия и престъпност.

Такъв е манталитетът на 90% от циганското население:
Когато му подадеш ръка за помощ, той не ти е благодарен, а напротив - хваща я, дърпа те на земята, рита те в ребрата и ти свива портфейла и часовника, после те наръгва с нож, обира апартамента ти и... ъ, отнесох се.

Все едно.

Та, именно поради тази разлика в светогледите ни смятам, че спрямо циганите ще помогне единствено интеграционният метод, който подкрепяме АТАКА и аз в частност. Подаваш на човека ръка, за да се изправи на крака; ако отказва, оставяш го да си лежи и го подминаваш, без повече да се занимаваш с него. Ако детето не ходи на училище (защото единствено чрез образованието можем да интегрираме младото им поколение), в такъв случай държавата няма да плаща за отглеждането му, защото то ще стане същия ненужен престъпен паразит, от който се опитваме да се отървем.

Ето затова казвам, Андрей: с цялата строгост на закона.

С цялата строгост на закона.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 21:37

Der Meister написа:
Аз няма какво да поствам, той Сентри вече каза само по памет два такива случая камо ли ако тръгне да се рови по новинарски сайтове.

Hindsight, не казвам, че имаме силна законодателна система. И не ми говори, че за нас имало закони за разлика от циганите. За 2 минути търсене намерих 2 резултата с разни мутри на свобода. Мързи ме да ги поствам сега.

А аз не ти говоря за отделни личности, а за цял етност, който ни държи за шибаните тестиси и се доверява на това те да пускат зелено ($), без никой да ги докосва по техните. Всеки един от нас им плаща социалните. Да, плащаме и на хора, които имат нужда, но плащаме и на глупаци. Мизерията си е мизерия. Жалкото е че и ние не сме по-различни - щом позволихме и свикнахме с това те да са на наша идръжка, то нямаме право и да ги съдим. Сами си го натресохме. И само ние можем да го премахнем. И то напълно законно. И отново - за жалост - тук едва ли има някой с възможност да промени каквото и да е било, така че - спора е просто БЕЗСМИСЛЕН.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 21:41

Ей не можахте да се разминете само с по едно "смърт за циганите", нали...?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 21:43

bYbonЪъЪъ написа:
Ей не можахте да се разминете само с по едно "смърт за циганите", нали...?

Аз се надявах като в добрите приказки Админа да дойде и да каже
"Пуф, темата е безмислена" - край! :lol:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 21:44

Hindsight, да, Зубро е патриот с цялата лицемерност на тази дума. Вземи прочети малко и ще разбереш, че не на циганите плащаш големите пари... всъщност какви ли пари плащаш ти, нали си някакво недорасло за работа момче, което си мисли, че разбира от всичко. Мизерията си е мизерия и мизерна е цялата държава, политическа система, администрация и законност.

Ледник, каквото и да разправяш трябва да се отбележи, че в случая не става дума за престъпление на етническа основа, а на психична. Колкото престъпления вършат ромите, дваж повече са дело на чисти българи и са доста по-зверски. Само циганите са ти виновни обаче. При положение, че има момичета, изнасилени от полицаи, наркобарони и техни клиенти, които продават покъщината на родителите си и дори ги бият и им вземат парите за да си набавят необходимата доза, мутри, на които без да им мигне окото ще те застрелят и други подобни гадории, правени от хора с власт, едва ли е най-подходящо да се вини упадъка на цялата държава върху циганите и още повече върху болно дете, което най-вероятно въобще не е осъзнавало какво е направило, най-малкото защото е разказало на всички за това.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 21:52

Sentry написа:
Hindsight, да, Зубро е патриот с цялата лицемерност на тази дума. Вземи прочети малко и ще разбереш, че не на циганите плащаш големите пари... всъщност какви ли пари плащаш ти, нали си някакво недорасло за работа момче, което си мисли, че разбира от всичко. Мизерията си е мизерия и мизерна е цялата държава, политическа система, администрация и законност.

Ледник, каквото и да разправяш трябва да се отбележи, че в случая не става дума за престъпление на етническа основа, а на психична. Колкото престъпления вършат ромите, дваж повече са дело на чисти българи и са доста по-зверски. Само циганите са ти виновни обаче. При положение, че има момичета, изнасилени от полицаи, наркобарони и техни клиенти, които продават покъщината на родителите си и дори ги бият и им вземат парите за да си набавят необходимата доза, мутри, на които без да им мигне окото ще те застрелят и други подобни гадории, правени от хора с власт, едва ли е най-подходящо да се вини упадъка на цялата държава върху циганите и още повече върху болно дете, което най-вероятно въобще не е осъзнавало какво е направило, най-малкото защото е разказало на всички за това.

Не мога да отрека че не аз си изкарвам хляба, благодаря ти че ми го напомни. Не разбирам от всичко. Но пък виждам нещо. А не просто си закривам очите. Ти виждаш едни неща, аз други, трети пък вижда напълно друга картина - така ти нямаш и грам право да ме съдиш за това какво виждам. Може ли да приема че това ще ти стане ясно? Не съм те карал да се нагаждаш по моето мнение. Нито пък аз искам да се нагаждам по твоето. Защото е невъзможно. Защото нашият поглед не е един и същ, право на индивидуалност. И отново - благодаря че се опита да ме обидиш, но това е горчива реалност за мен. От догодина ще си изкарвам хляба и ще мисля за това как да живея на вече изграденото. А сега - остави ме да бъда недорасло момче. По-добре ми е така, скоро няма и това да мога. :|

П.П.: Моето семейство - това съм аз. Моята родина - това съм аз. Приятелите ми - това съм аз. Но всичко друго - това са те. Хумористично ...

Профил WWW

Публикувано на: 24 Мар 2008 21:59

просто това няма смисъл да бъде коментирано !

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 22:08

Hindsight, не съм имал намерение да те обиждам, просто ми писна от глупости. Не всичко е по вина на роми и турци и т.н. Нямаш представа колко свестни хора има от тези среди, много по-свестни от голяма част от българите. Мразя да се поставя всичко под общ етикет, затова мразя и когато видя тема, написана от Зубро, с поредното псевдо-етническо престъпление. Писна ми да се правят скандали от малки работи. Не, убийството не е малка работа, но не можеш да кажеш "всички са убийци", ако един човек е извършил такова деяние.
С П.П.-то ти не съм съгласен само с второто. Ти не си своята родина, нито пък тя е теб. Това са глупости, насаждани от хора без много работа, от манипулатори и глупаци. Родината е място и толкова. Тя заслужава да бъде защитавана дотолкова, колкото чрез нейната защита ти защитаваш своите близки. При това положение бих казал, че самата твоя родина застрашава близките ти повече отколкото каквото и да е било друго. И забрави това да бъдеш патриот, това е супер тъпо. Можеш да бъдеш родолюбец, но патриотизмът е простотия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 22:12

Sentry написа:
Hindsight, не съм имал намерение да те обиждам, просто ми писна от глупости. Не всичко е по вина на роми и турци и т.н. Нямаш представа колко свестни хора има от тези среди, много по-свестни от голяма част от българите. Мразя да се поставя всичко под общ етикет, затова мразя и когато видя тема, написана от Зубро, с поредното псевдо-етническо престъпление. Писна ми да се правят скандали от малки работи. Не, убийството не е малка работа, но не можеш да кажеш "всички са убийци", ако един човек е извършил такова деяние.
С П.П.-то ти не съм съгласен само с второто. Ти не си своята родина, нито пък тя е теб. Това са глупости, насаждани от хора без много работа, от манипулатори и глупаци. Родината е място и толкова. Тя заслужава да бъде защитавана дотолкова, колкото чрез нейната защита ти защитаваш своите близки. При това положение бих казал, че самата твоя родина застрашава близките ти повече отколкото каквото и да е било друго. И забрави това да бъдеш патриот, това е супер тъпо. Можеш да бъдеш родолюбец, но патриотизмът е простотия.

Ужасно ми се спи, а мене утре един голям рак ме чака да го сготвя на коктейл. Това П.П.: го написах просто така, ей така, защото си нямам сега друга работа и не ми се мислят други неща (не че от мен ще излезе философ, хе-хе), а и пак да кажа - спи ми се :wink:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 22:23

Айде и аз да дам едно мнение...

Сентри, съгласен съм с повечето от твойте твърдения. Но патриотизма не е простотия. Расизма е простотия.
И както съм казвал - циганите и турците са най-малкия ни проблем в момента. Нашите сънародници-политици са ни по-голям, както и вътрешното възпитание на Българина.
И все пак, както историята ни поднася на тепсия - всички големи дела са започнали от такива малки. От циганите и турците - тръгваме нагоре...
АТАКА нищо не правят. Шествията им, както сте забелязали стават все по-на рядко, и с все по-малко хора. Пък и Ледник, нека го погледем от реалната страна - не може в една европейска държава да дойде на власт един националист - в случая Волен Сидеров. Това ни приравнява на, с извинение, гнойната пъпка на Европа. Следващата такава е Косово, но това е съвсем друга и дълга тема.
От циганите по един или друг начин ще се оттървем. Цигани е имало винаги в България, и винаги ще има. Тази разногласност която медиите практикуват относно тях обаче не е добра - Отвличат ни вниманието от истинските, политическите проблеми.
Мислите ли че един държавен преврат в момента няма да е подкрепен от Европейската общност?

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 22:28

С риск Ледник да ми се скара, ще кажа че Сентри има известно право. Думите му са леко груби, но съм склонен да се съглася с повечето от тях. Но също съм съгласен и с това, което Ледник каза за интегрирането по абстрактен начин. Абе, темата е разтеглива, а така и така няма да се стигне до консенсус, понеже, ако погледнем неутрално на нещата, всеки е прав според собствените си убеждения. Колкото и да разваляме боя с кавга няма да се споразумеем, нали? Циганета много, турчиля също. Невъзможно е да ги слоожим под общ знаменател, колкото и да ни се ще. Не можем и да отречем, че сред тях престъпността е по-висока (дребната имам предвид, организираната е друга тема). Накрая пак ще стигнем до изходна позиция, пичове, тъй че не се напрягайте много. :wink:

П.П. Слави Трифонов и Ку-ку бенд - Пролет Пукна
Слави Трифонов и Ку-ку бенд - Комбайнеро Интелигентска :roll:

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Публикувано на: 24 Мар 2008 22:39

Сентри, когато говорим за мафията, за комунистическите престъпници, за съсипването на българската икономика, за унищожаването на българската култура, за скопяването на образованието - мълчиш си, няма те; когато завържем разговор за циганите обаче, ти изскачаш от нищото и питаш "Защо само за циганите говорите, ей?!"

Дори и да те харесвам, не мога да пропусна тъпанарските ти изявления относно патриотизма. Да, никой не може да те накара да ОБИЧАШ родината си, както никой не може да те накара да обичаш или поне да уважаваш жената, която те е родила; личното ти отношение си зависи от теб, всеки има право да е брутален материалист, безотечественик, космополит, марсианец, или какъвто си избере. Но ОМРАЗАТА ти към родолюбието не мога да я подмина. Да, ти мразиш родолюбието. Опитваш се да го прикриеш зад това "Можеш да бъдеш родолюбец, но патриотизмът е простотия", с което просто ме закопа. "Родолюбие" е българския еквивалент на чуждицата "патриотизъм". Глупостта, която изтърси, звучи горе-долу като "За мен е важно обществото, но не и социума".

Но да се връщам на циганите, че стана късно.

Види се ясно, че не си разбрал за какъв проблем говорим тук.

Или не си разбрал, или се правиш, защото държиш да се заядеш, да джавкаш, да захапеш някого за крачола, което е още по-лошо, защото ме караш волю-неволю да ти отвърна не с интелигентна обосновка, а с "Чиба, помияр". При положение че си ми симпатичен, вярвам, осъзнаваш колко ме боли да правя това.

Но все едно.

Споменах, че не разбираш какъв проблем дискутираме.

Проблемът не е, че само циганите вършат престъпления, или че циганите са единственият народ на света, който практикува изнасилванията, и тъй нататък.

Проблемът е, че докато бруталните престъпления сред българи се практикуват предимно от престъпните кръгове, както сам посочваш, то сред циганите това се превръща в начин на живот. Циганите, бидейки под 10% от населението в България, извършват около 40% от дребните битови престъпления.

Проблемът е, че огромната маса, мнозинството от циганското население, са един криминогенен контингент - едно непродуктивно, консумиращо население, което се прехранва с незаконна дейност.

(Относно парите, които даваме за тях - отново не си разбрал идеята. Знам, че Симеоновци и Догановци крадат в милиони и милиарди, и че в сравнение с тези кражби сумите, които потъват в мърлявите цигански джобове, са нищожни. Не е в това въпросът. Въпросът е, че тази пари, които се пръскат уж за да интегрираме циганите, не ги приобщават към обществото, а дори напротив - помагат им да продължават да вегетират и не ги подтиква да променят начина си на живот)

Проблемът е, че тази престъпна маса расте главоломно, и социолозите вече заявиха категорично, че до 2045г. тя вече ще е равна по брой с българите. Знам, времето изглежда отдалечено от нас, но замисли се как демокрацията дойде уж скоро, пък вече минаха тамън 20 години. И когато децата ни бъдат принудени да живеят в една балканска Индия или да емигрират, ще се питат какво стана и как се объркаха нещата.

Та така, Сентри.

Не виждаш проблема, който ти посочвам, а се обиждаш за примера който ти давам, с хлапето и убитата баба.

Сещаш се, вярвам, за оная пратчетовска ситуация, при която пътешественикът сочи една планина и пита аборигена коя е тя, като отговорът на аборигена е: "Това е пръстът ти бе, глупак".

И въпреки, че смисълът на думите ми те е подминал, пак скачаш и ръмжиш срещу нещо, което не съм казал; мразиш твърдение, което не съм направил; громиш расистката позиция, която не съм заел. При това нападаш със злоба.

Със злоба!

Затова толкова ме огорчаваш, приятелю!

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 23:08

А бе Зубро, да не мислиш, че ти ходя след задника и те следя какво говориш и пишеш. Попаднала ми е темата, писал съм. Иначе за нищо не ми се говори, то си е кристално ясно положението, просто се нервя на глупости, смисъл защо трябва да политизираш такова нещо?
Колкото до "простотията", която извърших, мога да ти отговоря така I am a little Bulgarian, I like most our green mountains, to call myself a little Bulgarian is my first joy. Осмисли ли го?
И не, не мразя родолюбието, мразя използването му за политически или лични облаги, както и прекомерното му показване при всеки случай, бил той подходящ или не подходящ. В момента ти си като Бай Ганьо, който се бие по гърдите преди да скочи в басейните на виенската баня.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com