Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

С Кой Браузер Сте

Mozilla Firefox    62%  62%  [ 36 ]
 Opera    16%  16%  [ 9 ]
 Internet Explorer    19%  19%  [ 11 ]
 Maxthon    0%  0%  [ 0 ]
 K-meleon    0%  0%  [ 0 ]
 Safari    3%  3%  [ 2 ]
 Avant    0%  0%  [ 0 ]
 Друг    0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 58
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: С Кой Браузър Сте
Публикувано на: 21 Мар 2008 16:49

IE 6 >>>>> IE 7

Операта и лисицата СМЪРДЯТ...IE-то 6 също смърди, но поне човек му знае бъговете, та да ги заобикаля от далече...

Кажете с какво другите са по-добри...да по-шарени са, интерфейсът им натоварва повече системата...и какво от това...независимо от подобренията, човек пак трябва да си слага Download менаджър и т.н. Не дай си боже да почнеш да търсиш, от къде се инсталират сертификати в Операта или Фокс-а...отне ми часове...

Всичките са боклуци...обаче IE 6 е елементарен боклук...следователно се ползва по-лесно...

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2008 18:25

Не знам но поне при мен Mozilla ми зарежда сайтовете в пъти по-бързо от IE. Ама в пъти ти казвам. Сайт който IE ми зарежда за 20 сек. Firefox го зарежда за 3-4 макс 5 секунди. Освен това е по-сигурен. А add-on-и въоще не съм си слагал макар че има сумати и то много разнобразни. Да не говорим че IE забива много по-често и се оправя много по-бавно от Firefox. Просто Firefox си е по-добър и броят на потребителите го доказва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2008 19:25

Oт 5 години ползвам Опера... И не смятам, че това някога ще се промени...

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 01:42

AlShu написа:
IE 6 >>>>> IE 7

Операта и лисицата СМЪРДЯТ...IE-то 6 също смърди, но поне човек му знае бъговете, та да ги заобикаля от далече...

Кажете с какво другите са по-добри...да по-шарени са, интерфейсът им натоварва повече системата...и какво от това...независимо от подобренията, човек пак трябва да си слага Download менаджър и т.н. Не дай си боже да почнеш да търсиш, от къде се инсталират сертификати в Операта или Фокс-а...отне ми часове...

Всичките са боклуци...обаче IE 6 е елементарен боклук...следователно се ползва по-лесно...

Знам за какво говориш, преди години и аз мислех като теб.Причината за това е, че по принцип човек много се привързва към браузъра си, по цял ден като браузваш с него, отваряш всичко, работиш много с него и му свикваш.И ако решиш да го смениш, всички промени в новият браузър те дразнят, защото си свикнал на различно.

Преди години и аз се опитвах да сменя IE-то с Firefox, и то много пъти - но все Firefox-a не ми харесваше, бях си свикнал на IE.За това, трябва да имаш някакъв стимул за промяна - имаше един сайт който редовно посещавах, а не се отваряше от IE.Първо започнах да използвам Firefox само за този сайт, постепенно му свикнах и почнах да го ползвам и за другите сайтове, стана ми главен браузър.И до ден днешен, IE-то ми стои само на иконка на desktop, отварям го само за да проверя browser compatibility-то на някой сайт който съм правил.

Струва ти се, че Opera/Firefox са с по-трудни менюта, защото вече си запознат с менютата на IE, a с тези на другите браузъри - не.Няма нищо сложно, интерфейса не е правен за ядрени физици.

И другото което е - Opera, Firefox и другите браузъри въобще не са по тежки от IE, но за по-бързо отваряне на страници, по безопасни, с повече екстри и добавки - такива са.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 08:42

Вuddy написа:
Знам за какво говориш, преди години и аз мислех като теб.Причината за това е, че по принцип човек много се привързва към браузъра си, по цял ден като браузваш с него, отваряш всичко, работиш много с него и му свикваш.И ако решиш да го смениш, всички промени в новият браузър те дразнят, защото си свикнал на различно.

Абсолютно прав си. От сумати време се каня да мина на Firefox, всички ми казват, че IE смърди, но въпреки това все още съм с IE.

Профил Skype

Публикувано на: 22 Мар 2008 12:32

Лисугера и под линукса и под бозето.IE позвам изключително рядко, въпреки че 7цата не е толкова зле.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 17:10

Имам IE/Mozilla/Opera, ама си ползвам IE-то изяжте се лисичари :twisted: :twisted: :twisted:

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 18:00

Хаха и защо да се изяждаме ? Защото ползваме по-хубав и по-качествен продукт, който те нерви като тъпото IE. Твой си е проблема че ползваш IE. Аз съм си наред :).

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2008 01:26

Mu3EpHuK, То IE 7 е опит за копие на Лисицата като табове разположение на бутони и пр ;)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2008 01:32

Кой разправя че Лисицата натоварва системата?!
Не ме интересуват цифричките в таск мениджъра, а това, че ИЕ все още ми е браузера по подразбиране заради нашите и си бия главата в бюрото като натисна някой линк от скайп примерно... то не е половин минута докато се отвори, не е забиване на по-тежките страници, не е още минута докато се затвори, защото хикса можеш 3 часа да го помпаш ама чак като то си реши се затваря :shock:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 15:40

Цитат:
защото хикса можеш 3 часа да го помпаш ама чак като то си реши се затваря

на мен никога не ми се е случвало с IE...но ми се е случвало с MS Offiice...

и пак подчертавам, че говоря за IE 6, а не 7 (което е бъгъва шитня).

Страниците ми се отварят еднакво бързо и с IE-то и с другите работи (те обаче понатоварват...вярно, че е с малко, ама ако вършиш много неща и си наотворил разни системни змеьове от сорта на TOAD)...но интернетът ми е страшно добър (в бачкането...аз вкъши имам само една стара 300 Mhz-ва щайга и никакъв интернет). Не ми се случва често IE-то да забие...може би веднъж в месеца и то заради калпави страници (съдържащи масирана рекламна атака)...

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 24 Мар 2008 16:41

Опера. От момента, в който работих с него в офиса на една фирма, ми стана приятен, лесен и удобен. С две думи - грабна ме! Доста време карах още с ИЕ-то, ама накрая като си сложих оперката и бях... доволен от себе си! Всичките ми други приятели ползват Фокс и много му се радват (всичките до един защото се съветват все с един приятел от компанията, който уж най-много разбира, та той само Фокс признава), ама мен не ме впечатлява много. Ползвал съм го у тях и по разни зали и в Уни-то, където има Фокс. Но не ме радва. Операта си е друго нещо! :)

AlShu, разбирам те какво имаш предвид, но не си прав. Нормално е Операта или Фокса да са по-тежки от 1 или дори 2 джама на ИЕ-то (и то с малко!), но пробвал ли си да видиш какво става като отвориш 20 ИЕ-та? Защото аз съм го правил и преживяването не беше особено приятно. А за разлика от това с Операта съм отварял страшно много табове в един прозорец, който седя включен около половин месец и повече и... нито товареше, нито бозеше! И бих се похвалил, че компютърът ми е достатъчно добре поддържан откъм затомозавящ софтуер и т.н. за да кажа, че ИЕ-то се държеше многократно по-добре при мен, отколкото при доста други хора.
Освен това Операта (говоря за нея, защото нея си харесвам и ползвам) има и други много полезни неща. Например е много удобно това, че като стане нещо (забие компа, спре тока и т.н.) и браузърът спре аварийно, след като го отвориш наново, можеш да продължиш точно от там, докъдето си стигнал - всички табове се пазят с цялото си хистори, ако си дал да помни пароли и да пази кукита - ще си седиш и логнат в сайтовете и т.н. Можеш да запазваш цели сесии от отворени табове, които с 1-2 клика да отвориш наново, а не половин час да отваряш 20-те сайта, които ти трябваха. Даунлоуд мениджър може и да ти трябва, ама този в Операта е достатъчно читав за да върши работа - поддържа възможност за паузиране и възобновяване на свалянето, вдига добри скорости. Какво повече ти трябва? Освен това има дори вграден Бит Торент, който можеш да ползваш за сваляне на торенти (не съм го ползвал и предполагам не сийдва след това, ама пак си е екстра). Можеш да си пуснеш чат през браузъра (въпрос на вкус дали ще ползваш тази опция или отделна програма). Много ме кефи въмозжността след като затвориш таб и се сетиш, че все още ти трябва, той да е на един клик разстояние - кошчето, отваряш го наново и той пак си е налице, отново с цялото си хистори и т.н. А за това, че е по-бърз и по-сигурен от ИЕ няма да говоря, мисля, че всеки го знае.
Абе с две думи, ИЕ-то не може да се сравнява с Операта просто. Направо му се чудя на брата защо толкова време го търпеше. И преди няколко дни ми вика "аз минах на Фокс вече и в момента ми е по-добре". То всеки се сеща в даден момент, ама кога...

Като минус на Операта ще изтъкна липсата на поддръжка за нея на някои сайтове. Не са толкова много, но понякога дразни. Например с Фокс обаче рядко ще имаш този проблем, понеже най-често нещата се правят за тези два браузъра. Също така ще кажа, че напоследък Операта ми забива незнайно защо (което не е болка за умиране, понеже, както вече написах, отваряш я наново, избираш да продължиш от старото място и пак си летиш). Мисля обаче, че това е бъг в последната версия, защото предната не ми правеше такива проблеми. Възможно е и да е от компа ми, с който напоследък имам разни проблеми (за които можете да прочетете в една друга тема).

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2008 10:30

Добре де, това за табовете съм съгласен, но на мен лично никога не ми се е налагало да отворя повече от 4 прозореца на IE-то.
Може би просто начинът, по който аз браузвам, не изисква такива екстри.
Изглежда на хората им трябва Word, а аз си ползвам Notepad (всъщност предпочитам UltraEdit, ама това е друга тема).

Точно за download и torrent възможностите смятам, че са излишни, защото нямат определени възможности и така или иначе, пак ти се налага да слагаш отделни програми за това.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2008 13:38

AlShu написа:
Точно за download и torrent възможностите смятам, че са излишни, защото нямат определени възможности и така или иначе, пак ти се налага да слагаш отделни програми за това.

За торента може и да си прав (Сийдва като е готово, но на мен лично ми е неприятно да ми стоят 20+ задачи в трансферс и затова ползвам отделна програма) но не и за download manager. Операта има перфектен. Ползвах GetRight/Flash Get но просто нямаше разлика откакто минах към Опера.
Освен това мейл клиента си е 100% функционален (ползвам го) и е много по-удобно всичко да ти е на един прозорец, отколкото да имаш програма за чат/мейл клиент/доунлоад мениджър и т.н...

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2008 02:49

Internet Explorer 7 :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2008 13:54

Internet Explorer 7 разбира се!Най-доброто! :wink:

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 28 Окт 2008 15:14

Chrome.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2008 15:18

Sweeney Todd написа:
Chrome.

И аз. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2008 19:29

ie7 е най тежък от брозерите ,но пък за сметка на това има най малко проблеми с сайтовете и подържа най много екстри. просто някой саит като го пуснете под опера или фаирфокс той се пуска урязан и вие изобщо неразбирате че е така понеже несте го видяли през експлорера. иначе и аз ползвам мозила понеже е по лека и има хубави аддонс които може да се адват. операта е най лек от 3 те и изглежда красиво, но пък за сметка на това ми прави най много проблеми с сайтове и неми дава да адвам торенти в у торента а иска да си ги тегли с собствен торент клиент, което неми допада

Профил

Публикувано на: 28 Окт 2008 20:30

Ползвал съм IE 6/7,Firefor,Opera,Netscape(добави го в анкетата)....Истината си е в Операта ,най-вече заради възможността да си добавям сайтове под формата на бутони из табовете,High speed dial-a,трансферът,интерфейса...аве всичко..перфектен браузър...

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com