Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Windows Vista
Публикувано на: 16 Мар 2008 20:24

Факт е и обаче, че Виста товари повече HARDWARE-a, а той не е вечно-зелено растение. Т.е хардуера се износва и се разваля като го напъваш. Тъй че докато има сървис пакове на ХР , ХР ще бъде по-предпочитана ОС главно заради натоварващия ефект на ВИСТА ;)
За + вете на Виста ги приемам на плахо довереи ;) Т.к не съм бачкаторил с нея.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 06:38

Работя с Vista x64 вече над 3 месеца, много стабилна операционна система - нито веднъж до сега не ми е крашнала.И както Resident спомена - когато някой процес крашне, просто си го затварям с Task Manager-а, докато при XP при 90% от случаите това означаваше студен рестарт.

Операционната система може да взима повече рам (1GB само тя), но я използва интелигентно и със цел, като например са ускорени някои процеси.

За това, че използвала хардуер - използва RAM и нищо повече, може би малко и видеокартата ако си активирал Aero, което аз не съм не защото системата ми не го понася, а защото не ми харесва на външен вид.А при тези цени на DDR2-рамта тия дни, където за 140лв си вземаш 2x2GB А-Data...

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 12:40

Аз съм привърженик на леките неща сега излиза сп3 за хп които прави хп да върви още по леко е те тва е които иска да се праи на тежак с виста само на себеси ще си тежи. Ако се занимаваш толкоз с рендване на 3д земи си макинтош те са били наи добри в тази област неми гъзареи с виста

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 13:51

Ти въобще запознат ли си с хардуера в Mac, и колко си плащаш?

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 14:26

ми нали тук говориме за рендване не за пари и виста е по скъпа от хп и иска повече кинти за харуер да наливаш същия е принципа слагаи кинти без смисал земи си мак като си такъв гъзар неми се праи на гъзар с тая вистичка

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 19:06

Вuddy написа:
Работя с Vista x64 вече над 3 месеца, много стабилна операционна система - нито веднъж до сега не ми е крашнала.И както Resident спомена - когато някой процес крашне, просто си го затварям с Task Manager-а, докато при XP при 90% от случаите това означаваше студен рестарт.

Операционната система може да взима повече рам (1GB само тя), но я използва интелигентно и със цел, като например са ускорени някои процеси.

За това, че използвала хардуер - използва RAM и нищо повече, може би малко и видеокартата ако си активирал Aero, което аз не съм не защото системата ми не го понася, а защото не ми харесва на външен вид.А при тези цени на DDR2-рамта тия дни, където за 140лв си вземаш 2x2GB А-Data...

Моята система върви така някъде от Slackware 9.1
Най-тежката ситуация е да зависне графичната среда. Рестарт на Х и си в джаза. Графичният интерфейс може да се направи няколко пъти по-шарен и анимиран от семплото Aero, но пък върви дори на интегрирано 810 интелско видео, докато вистата не признава нищо под Intel GMA950.
В 9ГБ събирам 3среди за разработка, пълен офис пакет, операционна система, мултимедия мениджър, 2 големи графични редактора и още сума софтуер, докато на Вистата това е минимумът за чиста инсталация.
Батерията на лаптопът ми издържа средно с 30 минути повече, а системата зарежда за максимум 2/3 от времето.

Добре бе , за чий ми е да я ползвам тая виста и windows въобще? Онзи ден ми потрябва за първи път от 7 месеца и проблемът бе решен радикално:

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 23:33

Дет съ вика.. един VirtualBox под Ubuntu и си готов :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 23:46

Mорт написа:
Моята система върви така някъде от Slackware 9.1

:nod: :live:

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 09:27

Нужно лие да се вади ясното заключение, че Linux е къде къде по-интелигентно и по-рационално написано от Windows. Но темата не е Linux > Windows ;), аз се чудя пича, който я пусна какво направи с решението си ... нека сподели, че стана интересну ;)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 09:46

Лично в моя случай не става дума за това кое по-добре е написано, а за това къде има пари, кое е комерсиалното - което е Windows.Били има пари, Били си плаща да се пише за неговата операционна система, а ние сме в геймърски форум и един от плюсовете на Windows са игрите, като ако си сериозен геймър - Линукс не е решение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 10:27

Вuddy написа:
Лично в моя случай не става дума за това кое по-добре е написано, а за това къде има пари, кое е комерсиалното - което е Windows.Били има пари, Били си плаща да се пише за неговата операционна система, а ние сме в геймърски форум и един от плюсовете на Windows са игрите, като ако си сериозен геймър - Линукс не е решение.

Да при Windows говорим за пари и за натоварена машина (или РАМ във случая), за Linux говорим за БЕЗ ПАРИ и спокойно използване на компютъра без засичания и прочие.

А относно линукс за игри, мога пък да ти кажа ако не си ходил в ЗОНАТА (в кино Арена) там всички компютри бяха на Linux , само където не разбрах, коя беше дистрибуцията, и се играеха игри преспокойно ;). Но не е и нужно да я знам при положение, че за останалите дистрибуции има емулатор на име cedega. Само трябва да си си настроил Linux-a според твоята конфигурация и воала имаш игри под Linux.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 11:06

Вuddy написа:
... а ние сме в геймърски форум и един от плюсовете на Windows са игрите, като ако си сериозен геймър - Линукс не е решение.

А аз си мислех че сме във форум за интелигентни хора :mrgreen:

Въпрос: колко десктопа има Виста? Десктоп - работно пространство със собствен набор от прозорци и таскбар, превключване между десктопите с клавишна комбинация.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 18:25

Доколкото знам един ;), но естествено може и да греша. Vista юзърите да ме поправят ;)

Профил ICQ

Публикувано на: 18 Мар 2008 18:59

Прочетох всичко от темата до тук :D ! Пиша за да огговоря на вьпроса на Mad Hatter който явно единствен от вас се сети чее от каде трьгнах аз до каде стигнахте вие . Мисля че с тези 2 страници с който напьлнихте темата са безмислени от гледна точка на хора като мен ! Не видях факти в никой от който се захвана да пише тук . Вместо да давате факти вие ме карате да пусна тема някаде другаде . Последната страница ме вбеси много като видях че се пише за Linux и Mac ако незнаете тук за какво се пише моля погледнете заглавието .

Mad Hatter свалил сьм Vista-та но определено незнам дали да я инсталирам ! Имам 80 гб хардиск и ми е разделен сьответно на C = 10 и D = 70 гб ! Ако мисля да слагам Vista ще трябва да записвам дискове като луд за да сложа поне 15 гб в C тьй като не ми се занимава с програми за разделяне на харда . Бих го направил но никой не ме убеди или разколеба . Така че за момента си седя на XP вьпреки голямото желание да сьм на виста .

P.S. Искам да се вьрнеме на темата за Vista така че ще задам своя вьпрос вярно ли е че може да си изтриеш Recycle Bin-a ???

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 19:18

Ами относно въпроса ти 3a Recycle Bin, не ще мога да ти отговоря.
Но
Съветвам те с тази конфигурация да не минаваш на Vista. Ще те изнерви от към тежест и ще ти развали кефа +това да не говорим с колко малко място разполагаш. Ако си хитър и в близко бъдеще ще си ъпгрейдваш системата нещо следно : 2-ядрен процесор, повечко РАМ, една добра видео карта + повече дисково пространство няма какво да му мислиш. Хващаш се и си качваш Vista и се кефиш ;) защото признавам, че спрямо ХР, Vista много радва окото ;). Айде дано съм помогнал някак :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 20:23

peace10 написа:
Мисля че с тези 2 страници с който напьлнихте темата са безмислени от гледна точка на хора като мен !

Не мисля че страниците са безмислени, а че от тях трябва да си извадиш една или много поуки.
Има мнения 'за', има и мнения 'против'. Видял си кой с какво се аргументира и би трябвало сам да можеш да вземеш решение. Относно експлицитно точния ти въпрос 'От каде да си сваля Виста?' отговор имаше още във втория пост.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 21:37

Бе я не слагай тая Виста ..да ти кажа бая е опасна!
Как не я е срам! да ми трие коша след като цъкна изтрий...тцтцтцтц току виж направила и copy ако цъкна copy ..как ще я караме така а?

п.с.Ей ся забелязах как моята като цъкна Shut Down и ми гаси компютъра!!! безобразие.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 21:41

е те тва ще да е нововъведението в виста хахахаха

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2008 01:23

Нищо не знаеш. Това е бъдещето:

Сигурен ли си, че искаш син екран? :-D

Пак малко на линукс вълна. Липсва ви Send/Don't send? Липсва ви случайното крашване на процеси? Няма проблем, има решение.
After starting this tool, it will go into daemon mode and starts to kill randomly random processes...
This will give you real-windows-feeling!

:-D

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2008 08:27

Честит SP1 на Vista...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: