Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Съвет за покупка на лаптоп
Публикувано на: 02 Мар 2008 15:38

Дайте съвет каква марка лаптоп да си купя.
Засега съм се ориентирал към Dell, заради доброти име, отзиви и заради 3 год. гаранция. Но въпреки това за пръв път си вземам лаптоп и имам известни опасения , искам да е най- добрата марка. А вече модела ще го избера според марката и парите с които разполагам. Игри играя рядко, основно ми е за интернет и разни програмки /photosohp , corel draw i t.n./

Дайте съвет плс
:lol: :lol:

п.с. харесал съм си един делл - http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1265

Профил

Заглавие: Re: Съвет за покупка на лаптоп
Публикувано на: 04 Мар 2008 04:08

Лаптоп с АМД не взимай, много греят=>горят.Или събери малко кинти за интел centrino или най-добре или не си взимай.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Мар 2008 12:04

До какви пари си търсиш лаптоп?
Задължително ли искаш да е марков?
До 1000 лева можеш да си вземеш прилична машина, сглобявана в гаражите.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Мар 2008 12:22

Потърси си нещо тук - http://www.hardwarebg.com/forum/ ако питаш учтиво ще ти отговорят за тези пари и тези изисквания, кое е най-добро и от къде да го вземеш за колко пари...

Иначе да - Сентрино само... никви АМДта ... Работата върви на лошо - монополизъм и при видео картите и при процесорите...

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2008 15:11

моя е с амд дуал коре и видео 7600 и немам оплаквания нито е прегрял нито забива

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2008 17:48

iddqd написа:
моя е с амд дуал коре и видео 7600 и немам оплаквания нито е прегрял нито забива

Не казвам, че АМД се разпада и оптичното му не чете СД-та... Казвам, че ако искаш в момента някакъв комп (дали ПЦ или лаптоп) избора е Интел - по-бързи са за единица пара....

Профил

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Публикувано на: 06 Мар 2008 00:18

xaxaxa написа:
Дайте съвет каква марка лаптоп да си купя.
Засега съм се ориентирал към Dell, заради доброти име, отзиви и заради 3 год. гаранция. Но въпреки това за пръв път си вземам лаптоп и имам известни опасения , искам да е най- добрата марка. А вече модела ще го избера според марката и парите с които разполагам. Игри играя рядко, основно ми е за интернет и разни програмки /photosohp , corel draw i t.n./

Дайте съвет плс
:lol: :lol:

п.с. харесал съм си един делл - http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1265

Такам. Като гледам си в ценовия клас около 1000 лв. Значи като марки Dell е доказан наистина, макар че като чели предпочитам HP или Toshiba. Щом не го ползваш за игри значи не ти трябва много силна видеокарта, примерно GF7300 или подобна от 8-мо поколение за да ти поддържа DX 10. Също ако няма да го разкарваш много и ще гледаш много филми ти препоръчвам 17-ка. По-скъпо е наистина, но все пак. Също няма да е лошо да е с голям хард (мин 160) и сносен саунд (колкото е възможно :) ). Другия въпрос че за програмите за които го искаш все пак ще е добре да има хубаво видео (виж какви изисквания имат програмите), полезно ще е големия икран и ще е задължително мин 1gb RAM, да не кажа 2 (може и повече заради Vista). също може да спестиш пари ако си го вземеш без ОС а парите там да ги дадеш за по-хубав лаптоп. Но ти ще си решиш :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2008 16:06

за 1000 кинта забрави тези екстри какъв дх 10? аз съм с 7600 на лаптопа и изобщо несикам да мисял за виста и дх 10 какви 2 гб рам и кви 17 инача за 1000 кинта моя е 15 ка с 1 рам и струва 2 бона

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2008 14:13

Ми както ти казаха по горе най-добре се ориентирай към Интелски процесор на Dell/HP/Sony Vaio или ако не ти трябва уинбоуз Mac е добро предложение, ама малко скъпичко :wink:

Профил

Публикувано на: 10 Мар 2008 22:32

И аз харесвам много Apple, само че доколкото си спомням на всички от предлаганите модели с Intel процесори цените им бяха много надути сравнени с аналогичните модели на иначе скъпи марки. Аз си взех Acer и не съжалявам. Ако си се спрял на Dell мисля, че няма да сбъркаш и аз мислех да си купя такъв, ама много бързах :)

Профил

Публикувано на: 16 Мар 2008 02:09

Mac в мoмента си е чиста набутвация, при положение че можеш да подкараш OS X на x86 хардуер.Препоръчва се c2d и nvidia, които се ползват и при "оригиналните" макове, но има хакнати версии и за AMD.
info: http://chakalov.net/mac/ как става номера.
Имам познати в US и имат впечатления, че на MacBook много им горят дъната, а са много надути като цена.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Мар 2008 12:35

Aз лично съм с Toshiba Tecra S3... машинката е вече на 2 години (3 години гаранция) и си работи перфектно.
Други добри брандове освен Toshiba и Dell, са Sony и Lenovo (IBM). Всъщност всяка една от тези марки имат евтини (и сравнително скапани) модели, така, че прецени внимателно според парите които имаш и хадруера, който включва.
Ако машината ще я ползваш под Linux, то "стандартната" ми препоръка е: Intel (cpu, wireless/bt card), nVidia... Под Win, честно предпочитам AMD, не за друго, а защото съм им фен, а Win е далеч по дружелюбен към AMD базиран хардуер (отколкото Linux към AMD) :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com