Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Re: Ами ако утре умреш ?
Публикувано на: 02 Мар 2008 11:12

Остави го ти него, Киро - облъскал го е животът здравата и бая нещица е видял. Ние докато видим и една малка част от това, което той е видял до този момент, ще трябва бая хлебец да изядем. То това са жени, пари, коли, банкети, коктейли, балове с маски... хайлайф ти казвам. Нема 'лабаво там, от мене да знаеш.

Pervertor_ov_TK3C написа:
Сириус, стига се обеснява бе, дейба, разбрахме ти отношението за ''ония неща'' отдавна, та не се пъни само да си навираш мирогледа насам-натам.

Да си навира конформисткия мироглед насам-натам, по-скоро. Мене ако питаш е най-добре да си го намърда в капиталистическия задник.

ПП
    [11:17:56] ********** says: деба жалкия тип

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 02 Мар 2008 11:19

Everybody gonna die sometimes...

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 02 Мар 2008 11:19

Ако умра няма да съм кой знае колко доволен -.- Но пак ще съм доволен ако видя живота след смърта(ако има такъв).

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 11:21

Андрей, това на какъв език беше? ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 12:35

Профил

Публикувано на: 02 Мар 2008 12:36

Цитат:
Ами ако утре умреш ?

О, ужас!

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 12:43

Може ли една идея по-сериозно, ако обичате, всички ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 12:57

Вече е "днес"... не съм умрял :?

А ако умра шсе чудя защо ми е толкова хубаво и защо не ми се налага да клекам през 3 часа :o

В днешни времена младежта (13-18) имат болести като на хора от пенсионна възраст, тъй че обвинявайте живота тип "Fast Food"...

Следователно от там идва и бързото помъдряване, оглеждане на лицето в кенефната вода АКА неволите на живота и по-ранното влечение към смъртта :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 13:04

Колко от вас мислят, че няма да горят в Ада ?

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 13:05

Благодаря на всички, които достигнаха до извода, че смъртта/убийството ме вълнува като начин на извършване (колене, бесене, застрелване, гъделичкане, изнасилване) и че искам да свършвам колкото мога повече чужди (и собствения си такъв) животи. Трогнахте ме. :cry:

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 13:21

Как да живеем живота си, за да не го прекъсне наистина смъртта

Човекът е създаден за живот, а не за смърт.
Като жив образ на Бога, той е предназначен за безсмъртие. Именно в това е смисълът на неговото съществуване.

Човекът е живо и лично единство на душата и тялото. Той съществува автентично само като такова психофизическо единство. Затова е прав големият православен богослов Георгий Флоровски (1893-1980), когато казва: „Тялото без душа е труп, а душата без тяло е привидение”. Смъртта е наистина нещо неестествено. Затова нейната близост променя хората. Има безброй примери за това.

В тази връзка бившият библиотекар на Богословския факултет в Белград, иначе руснак, покойният Георгий Свишчов, ми разказваше за своя опит от срещата със смъртта. По време на войната той бил пленник в зловещия лагер на смъртта - Дахау. Към края на войната било съвсем сигурно, че неговата барака ще бъде „ликвидирана” постепенно. Избиването вече било започнало и всички хора в бараката се намирали в непосредствена близост до смъртта - както се казва, гледали я в лицето. Тогава нещастните обитатели на бараката се променили. Пред лицето на смъртта хората показвали своето истинско лице. Вече никой никого не можел да лъже: лицето издавало със своя вид и израз състоянието на духа на всеки пленник. Маските паднали от лицата. Тогава се видяло кой как е възприемал и живял живота си. Непосредствената неизбежност на смъртта променяла хората и разкривала тяхното истинско лице.

Характерен пример за християнин пред лицето на смъртта бил и известният сърбин от Херцеговина, старецът Вукашин от село Клепац при Чаплин, убит в Ясеновац (концлагер в Хърватия - б.пр.) през 1941 година. През цялото време, в очакване на смъртта, докато усташите колели другите, светлото старческо лице на Вукашин, с дълга бяла брада, било спокойно и непроменено. И тъкмо ненарушимото спокойствие на неговото лице довеждало до лудост вбесените като зверове палачи. Но докато техният нечовешки бяс растял, неговото лице и очите му оставали спокойни. Усташите искали от него да извика: „Да живее фюрерът!” - иначе щели да му режат на части лицето и тялото: носа, ушите, очите, ръцете и така нататък... И докато кървавият нож на убийците блясвал, изпълнявайки заканата, а старецът Вукашин губел постепенно части от своето лице, спокойствието и гласът му оставали същите. След всеки удар на своите мъчители той отговарял вместо с искания възглас в прослава на Павелич с едни и същи думи: „Върши си работата, детето ми!” Лицето му през цялото време излъчвало небесна безметежност.
Примери за душевен мир и спокойствие пред лицето на смъртта се срещат и днес сред нашия народ. Едно време се е случвало - а и сега се случва, макар и малко по-рядко - по-стари хора да знаят точния час на предстоящата си смърт. Някои дори успяват за известно време да задържат, т.е. да отложат, своята смърт - докато не се сбогуват спокойно с всички, по-близки или по-далечни хора.
Но все пак, според християнските възгледи за човека смъртта несъмнено е трагедия. Апостол Павел я нарича „последен враг”, което ще рече - най-голям враг на човека, и затова очаква нейното окончателно унищожаване. Никога не бива да забравяме трагичността на смъртта. Защото смъртта е преди всичко разпадане на човешката личност, разбиване на личното единство на душата и тялото. Със смъртта човешкото тяло изчезва, разпада се, а животът на душата, която продължава да живее след физическата смърт на човека, не е пълноценен живот, за какъвто Бог е създал човека. Затова решаването на трагедията на смъртта за християните се състои само и единствено във Възкресението на Христос Богочовека от смъртта и в нашето възкресение от мъртвите в края на историята, когато ще бъде установено единството на човека като психофизическо лично създание. Без това смъртта остава трагедия на трагедиите.

Следователно, само с възкресението от мъртвите може да се превъзмогне и преодолее смъртта. Но това става само чрез опита на смъртта.

Затова и Христос е умрял, но и възкръснал.

Неговото Възкресение е победило смъртта. Освен това, Неговата смърт вече е осмислила нашата човешка смърт и преди нашето телесно възкръсване. Затова християните възприемат смъртта противоречиво: трагичността на смъртта остава чак до нейното окончателно премахване, но християнинът още отсега възприема чрез вярата си във Възкръсналия Христос смъртта като преход от този живот към другия живот. Затова нашият народ често нарича смъртта сън или преселване. Казваме: човекът е „починал”, „преселил се е в друг свят” и др. Смъртта вече не е изчезване, а сън и заспиване - за праведника не се казва, че е умрял, а че е „починал в Господа”.
В нашия народ съществува живо чувство за реалност на онзи, другия свят и живот.
Това не е никакво „езичество”, както някои смятат, а е живо християнско усещане на нашата връзка със скъпите ни сродници и покойници в небесната Църква, в общността на живите членове на богочовешкото семейство, в което се намират светците и останалите починали вярващи, а и всички Божии творения, ангели и хора... Затова именно са необходими молитвите ни за умрелите, заупокойните литургии, панихидите, помените, ходенето на гробища и всичко останало.

Нещо повече, баща ми ми е разказвал, че по време на тежко боледуване е видял своя баща и майка си, както и други умрели роднини, как му идват на посещение и го викат при себе си. Старецът вече беше готов да пътува. Той там ги познава, своите най-близки хора, а другите хора от оня свят не ги познава. А неговите най-близки са били приживе скромни и почтени. Такива вярващи хора изживяват смъртта си като пред лицето на Бога. Тук не доминира смъртта, а Бог и живото усещане, че животът не свършва със смъртта. Затова и простите, но искрено вярващи хора не се боят от смъртта.

От друга страна, нормално е човек да плаче заради смъртта.
Човек е, не е от камък.
Установените връзки между хората, особено любовта, имат нужда от безсмъртие, а смъртта заплашва да прекъсне тези връзки.
Затова човешката сълза говори за човека повече, отколкото думите му. Тя изразява както радост, така и жал. В плача над умрелия човек се изявява трагичната противоречивост на смъртта. И именно тази противоречивост на смъртта не се премахва лесно - с думи или убеждаване. Затова и светите Божии човеци са плакали.

Смъртта е голяма проверка за всички.
Тя събужда духа на човека,
подтиква го да си постави въпроси за по-трайния смисъл на човешкото съществуване. Затова християните си задават въпроса как да живеят живота си, за да не го прекъсне смъртта наистина.
Те единствени знаят истинския отговор.

А той е:
трябва да живеем така, че в края на дните си да можем мирно и спокойно да тръгнем по пътя към оня свят и живот, и да можем с надежда да очакваме възкръсването на тялото от мъртвите и неговото повторно съединяване с душата във вечен живот с Бога, с Умрелия и Възкръсналия Христос.

Епископ д-р АТАНАСИЙ (Йевтич)
Превод Димка СААВЕДРА

http://209.85.135.104/search?q=cache:0k ... cd=4&gl=bg

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 13:23

Nocturno,замисъла на темата ме кефи,но не си се изразил достатъчно добре.От начина ,по който си се изразил, излиза,че смъртта ще е бърза.Виж,ако знаеш,че ще умреш утре или селд определен период от време.... :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 13:26

Pervertor_ov_TK3C написа:
Колко от вас мислят, че няма да горят в Ада ?

Ада е Земята, това, което живеем сега.

Като умреш ти се изчисляват "точките" (frags/deaths) и колкото повече имаш, толкова по-ъпната душа ще си в следващия си живот (и най-вероятно (ако набираш левели) с всеки respawn ще живееш по-малко, докато накрая съвсем не си останеш там - нейде в друг свет)

Така го виждам аз...

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 13:53

Не е така, приятелю, добронамерен си, но служиш на далеко-източни доктрини,
а помни, че изтокът е завладян пълновласнтно от сатана, цели три хиляди години преди нас да ни подпука зловещо.

В постинга ти има жестоко каращисване между източни култове и протестантизъм,
което е едно и също, щото, вДЪХновителят му е сам самият сатанаил.

Не се заяждам!

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 02 Мар 2008 14:12

Трупо, знаеш ли, много е хубаво да вярваш в нещо. Аз имам един много скъп приятел, който е ужасно вярващ, е за разлика от мен ^^.
В крайна сметка обаче, след един опит да ми обясни за Бог и от сорта ( То беше на тема, че търсех Черна магия де) стигнахме до извода - той да си вярва в Бог, аз ще си вярвам в каквото аз си реша. И за двете няма доказателства, че са тук или, че ги няма.

От друга страна, ние сме ок. Вярваме в 1 Бог, дали ще е Алах, Дали Исус, се тая, кой както му е кеф така да му вика, ако ще и Джордж. Ама представи си, че не нашия Бог е правилен, ми да кажем цялата митология на Японците, китайците или която и да щеш култура с много демони/богове и от сорта?

Въпрос на гледна точка.
Колкото до Ада, това е нещо измислено от човек, както и Рая. Нали Рая за едни е Ад за други и обратното.

Аз лично се надявам като умра да ме оставят да се наспя едно хубаво, няколко хилядолетия или вечности.

Но както спорих с една по философия "Ами, ако се сабудим и се окаже, че целият ни досегашен живот е бил само един съм? Или, че ние сме съня на някой трети? "

Ако умра, Ако ида в Ада/рая, Ако има Бог, Ако няма .... Ако, ако, ако...
Ако-то е лошо, цапа гащи и мирише лошо и кара мама да пере.

^^ И до утре можеме да си водим спор, този спор се води от има нема вече много хиляди години и ще се води има нема, поне 3-4 пъти повече хиляди години. Какво се занимавате с глупости, както каза Сириус, я грабвайте якетата и марш на вън на по бира, времето е толкова хубаво и приятно, няма смисъл да се занимаваме с глупости, които не може да решим.

Нали ^^

П.С. Трупо, не се заяждам с теб, просто ти ме наведе ( отново) на тези мисли, предварително моля да ме извиниш, ако все пак си го приел като нападка, съжалявам, не е било нарочно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 14:19

Именно, не можем да знаем как стоят нещата всъщност. Просто заемаме една позиция ( която се доближава най-много до нашите виждания и мироглед ) и се надяваме тя да е правилната :D
Затова ще пропусна в тази тема да изложа по-задълбочено моите виждания и вярвания, тъй като не ми се водят безсмислени спорове кое е по-правилното.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 14:29

Tsim написа:
Ще съжалявам за толко много неща.

Всъщност, няма. Вече ще си мъртъв и ще ти е малко по-трудно да съжаляваш за каквото и да било. Изобщо не мога да разбера защо този въпрос вълнува толкова много хора. Повлияни ще са единствено близките на умрелия човек, които ще скърбят определен период от време. Тук естествено изключвам религиозните, които смятат че това как са живяли тук определя събитията в бъдеще.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Профил

Аватар
В момента играе: Singularity
Публикувано на: 02 Мар 2008 14:35

Varggoth написа:
Ако умра утре значи съм живял напразно.

Сейм Хиър . До този момент живота ми е нищо особено .

Профил

Аватар
В момента играе: Singularity
Публикувано на: 02 Мар 2008 14:37

Куц Пръч написа:
Ада е Земята, това, което живеем сега.

Като умреш ти се изчисляват "точките" (frags/deaths) и колкото повече имаш, толкова по-ъпната душа ще си в следващия си живот (и най-вероятно (ако набираш левели) с всеки respawn ще живееш по-малко, докато накрая съвсем не си останеш там - нейде в друг свет)

Така го виждам аз...

Баси тогаа камикадзетата яко ъпнати бе :lol: ?

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Мар 2008 15:19

ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа:
Не е така, приятелю, добронамерен си, но служиш на далеко-източни доктрини,
а помни, че изтокът е завладян пълновласнтно от сатана, цели три хиляди години преди нас да ни подпука зловещо.

Колкото и да не ми се ще да го казвам - ебати голямата глупост каза, сериозно. Разбирам непоклатимата ти вяра в Господа Бога Иисуса Христа (!!) и независимо, че далечно-източните философии не са напълно идентични с философията, която аз изповядвам, аз никога не бих ги отрекъл. ( А и още повече, че не бих ги отрекъл и защото до голяма степен съм съгласен с тях. )

Ти, от друга страна, явно не си толкова толерантен и подхождащ с разбиране, за колкото се представяш.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com