Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

The King of Kings
Аватар
Заглавие: 7GB DVD - запис?
Публикувано на: 21 Фев 2008 10:44

За пореден път опирам до съвет. Свалих от чужд тракер един страхотен филм, но се оказа, че е ~7.5GB и то архивиран на 30 зип архива по 260мб. След свалянето му, нямам абсолютно никакво свободно пространство на харда, затова не мога да го разархивирам. Идеята ми е как мога да го запиша това ДВД и да си го гледам на домашното кино по най-тарикатския начин? Рових се из нета и виждам, че хората препоръчват двуслойни DVD-та по 8GB, обаче при мен не става, понеже мисля, че записвачката ми не ги поддържа.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие: Re: 7GB DVD - запис?
Публикувано на: 21 Фев 2008 11:58

1. За мястото...ако си готов да жертваш две нормални DVD-та или имаш rewritable такива - копираш архивите върху тях и от тях разархивираш :lol: .
Обаче - щом нямаш място, ще ти стигне ли то за кеша, който прави програмата за запис на дискове или за разархивиращата програма...
Накратко - според мен трябва да си осводобиш място...ако трябва бекапни някои неща на дискове, изтрии ги и после пак ги копирай.

2. Запис на двуслоен (по размер) филм върху еднослоен диск - ами май CloneDVD-то има такава опция - можеш да му зададеш размер за запис нормален DVD. Това ще го накара да намали качеството на оригинала, така че да се побере. Ако неискаш качеството да пада много, махни излишните дублажи, менюта и документални филми (виждат се в списък, и просто трябва да им се изключи чекбокса).
ОБАЧЕ ТОВА ВАЖИ когато копираш от DVD към друго DVD или върху хард диска.
Ако вече имаш файловете върху хард диска, май нямаше такива изброи...тук да се изкаже някой, който има програмата в момента и може да пробва този вариант.
Друг момент е ако DVD-то е iso имидж файл, тогава със сигурност CloneDVD-то няма да ти помогне...може би ще трябва да го екстрактваш от iso-то, даго трансформираш с някъква програма и тогава да го пишеш...

Абе няма ли го този филм издаден у нас - тогава просто го наемаш, и го клонираш с опцията за намаляване на размера/изрязване на благинките.

Ако пък държиш на бонусите - правиш го на два паса - един диск с филма и един диск с мейкингите...

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2008 20:32

:live: Всичко ще пробвам, мерси :) А филмът е азиатски и едва ли бих го намерил :)

Профил ICQ

Публикувано на: 21 Фев 2008 20:42

При всичко полужения ще ти трябва още място за каш файловете на която и да е програма.

Значи какво може да стане записваш ги на 2 ДВД после първото почваш да разархивираш и като стигне до 2рото би трябвало да можеш да извадиш 1вото да сложиш 2рото и да продължи стискай палци. Не виждам друг начин как.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com