Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Добре де ... нормално ли е ?
Публикувано на: 04 Фев 2008 18:57

Здравейте форумци. Започвам конкретно по същество. С видео карта ATi Radeon X1650 Pro AGP X8, 256 GDD3, 128 bit, съм и на известно време вентилаторчето на картата спира да бачка. Естествено се досещате, че няма ли вентилаторче става - прегряване. 1 път ми се случи да я извадя сериозно топла, духнах и 2 пъти (наистина излезе мн прах) оставих я да истине и след това като вкл компа всичко беше нормално вентилаторче бачка картата - пушка.Преди броени минути стана подобно - миризма на изгоряло, вадя , чакам да стине, духам бачка. Попитах по-рано във времето за програма за следене на температурата на CPU на видеото, но се оказа че нямам, термодатчик. Накрая се ориетнирам че прегрява по миризмата или ако ЕВЕНТУАЛНО съм проверил дали бачка вентилатора, а аз не се сещам много често и се стига до миризмата. Някои ден ще бъде твърде късно обаче, а ми е жал за картата да я фърлям още. Та да ви питам има ли някаква сериозна причина за това (предполагам прахта, но може да е и от друго де да знам айм нюб). Старата ми ATi Radeon 9200 SE нямаше такъв проблем, а пак беше прашно.
Мерси предварително :)

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Заглавие: Re: Добре де ... нормално ли е ?
Публикувано на: 04 Фев 2008 20:07

Ми отиди на сервиз да ти оправят или сменят вентилаторчето. Няма да се оръсиш много - 20тина лева :wink:

a.k.a Хикс

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2008 21:49

Бе както ги гледам как добре работят направо ме е страх да я оставя ... :| 2 седмици, че си човъркат в нуслето ще я подритват наляво на дясно и накрая ще ми я върнат със същия проблем. Ала има ли друг избор човек ... мерси .. :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2008 22:26

Продават вентилатори за видеокарти, различни размери и цени. Има и за Ати.
За 20-тина лева си взех нов, когато стария ми започна да вие, и съм супер доволен - меден, с допълнителен радиатор и прочие. Перата на радиатора заемат 2 слота отляво, но какво от това, картата ми не нагрява дори на игри. Има евтини вентилаторчета за 5 лв, но за какво да си рискуваш картата.
Просто си вземи видеокартата като пазаруваш и гледай дали вентилаторите ще станат на твоята.
Ако си от София, обиколи магазините на Раковска, Мултирама и Плесио, и 110% ще намериш нещо подходящо.
Инсталирането е супер просто, всеки може да го направи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2008 23:25

Много благодаря :twisted: ще се изтърся из магазините по София ;) Лека и 10кс агейн

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 05 Фев 2008 00:27

Е какви са тия специалисти в София дето мотаят една карта толкова време за смяна на вентилатора?
В Стара Загора си имаме Банчев ( :bowdown: ) - отиваш при него и за 5 мин пред теб ти сменя вентилатора, почиства ти картата и ти взима 2 лева :)
После нямаш грижи много време.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 05 Фев 2008 00:47

ivanatora написа:
Е какви са тия специалисти в София дето мотаят една карта толкова време за смяна на вентилатора?
В Стара Загора си имаме Банчев ( :bowdown: ) - отиваш при него и за 5 мин пред теб ти сменя вентилатора, почиства ти картата и ти взима 2 лева :)
После нямаш грижи много време.

Не бе не само за видео картите. Забелязъл съм, че и при други техники е така
Пример :
1) Един познат си дава 3 пъти GSM-a на поправка, защото звук до слушалката не стига (т.е не чува нищо).През тези 3 пъти апарата е в гаранция и трите поредни пъти след 2-рия ден пак същия проблем.Деня, в който гаранцията изтече плати си като пич и му го оправиха и сега телефончето бачка като пушка.
Просто имам чуството, че ако не дадеш мангизи, няма да ти оправят машинарийката като хората ако ще и 200 години гаранция да имаш.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com