Въпрос за wireless connection

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Аватар
Klopatios

Въпрос за wireless connection

Мнение от Klopatios »

Здравейте,
вкъщи имаме wireless мрежа и сме повече от 4 компютъра. Някой може ли да ми помогне тъй като искам да се свързвам към другите компютри и да си прехвърляме файлове (или някой Heroes да праснем :pig: ) по wireless-a. Пробвах с Hamachi ,но е дооста бавно =) Сигурно просто трябва да направя нова мрежа или нещо, но не съм сигурен!
Мерси предварително :roll:
Аз знам, че нищо не знам и за другите не знам дали знаят.
Аватар
Krasen

Re: Въпрос за wireless connection

Мнение от Krasen »

Ами при мен си е нормална мрежата.

С кабелен интернет през рутера към компа ми, и уирелес на лаптопа с вътрешно Ип - 192.168.0.103 примерно.
Както и може да се споделят файлове през Уиндоуса с опцията Сподели папка :)
И достъпа е \\192.168.0.103
(което е малко странно де, щото главния ми комп е 192.168.0.134 :) )
А вън през нета имам реално ИП.

Не мога да ти кажа как стои върпроса с мрежата защото не съм пробвал, че лаптопа е за работа.

Повече не мога да ти помогна, пусни един New Connection Wizard или Network Setup Wizard от контрол панела. И непременно рестартирай.
"At the end of your road mine begins."
Аватар
Klopatios

Мнение от Klopatios »

Krasen написа:Ами при мен си е нормална мрежата.

С кабелен интернет през рутера към компа ми, и уирелес на лаптопа с вътрешно Ип - 192.168.0.103 примерно.
Както и може да се споделят файлове през Уиндоуса с опцията Сподели папка :)
И достъпа е \\192.168.0.103
(което е малко странно де, щото главния ми комп е 192.168.0.134 :) )
А вън през нета имам реално ИП.

Не мога да ти кажа как стои върпроса с мрежата защото не съм пробвал, че лаптопа е за работа.

Повече не мога да ти помогна, пусни един New Connection Wizard или Network Setup Wizard от контрол панела. И непременно рестартирай.
Е да, само че не мога да открия New Wireless Connection или нещо подобно... Успявам само да направя обикновена LAN мрежа, която не ми трябва =)
И все пак не знам хората ,конектнати към един и същи рутер за wireless, дали могат да си пращат файлове или да се свържат по някакъв начин"?

:shock:
Аз знам, че нищо не знам и за другите не знам дали знаят.
Аватар
Gοסgle [Bot]

Мнение от Gοסgle [Bot] »

По принцип и сега сте в мрежа. Рутера ви трябва да прехвърля информацията между вас. Друг въпрос е дали имате пуснат файл шеринг на компютрите и дали рутера не блокира точно тези портове.

Може да пробвате всички да си пуснете Skype и да си разменяте файлове през него. Той се усеща че сте в ЛАН и ще минават много бързо.
Публикувай отговор