Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Заглавие: Хрониките на Айвън (и мойте покрай него)
Публикувано на: 22 Яну 2008 13:23

Първо, разказа няма претенции да е сериозен, или поне аз нямам :lol: Той е копродукция на мен и един авер от класа ми. От него идеите и писането, от мене редактирането :oops: Не ни съдете жестоко, все пак сме едва прохождащи в тази област :oops:

Айвън беше много напрегнат. Той и неговият приятел Спасов бяха на 14 и днес им беше първия ден в новия осми клас и бяха много сковани. Щяха да се запознаят с нови хора и да изкарат с тях на даскало пет години.
- Човек, гледай сега да не се лигавиш, да не почваме от първия ден!
-Да, да, знам, и ти гледай дан' се лигавиш... - си разменяха двамата приятели докато слизаха от таксито
Когато влязоха в класната стая, Айвън и Спасов хукнаха да се запознават с новите си съученици. С повечето беше чисто и просто запознанство, имаше и едно-две интересни :
- Здрасти, казвам се Иван Спасов - представи се Спаската.
- Мен ми викат Валери - отвърна едно високо момче с пънкарска прическа.
- Вальо, можеш да му викаш Чушка - обади се Айвън и трите момчета се засмяха.
...
- Казвам се Айвън.
- Зоват ме Дуриен Муунхънтър - каза със прекалено сериозен и фалшиф тон момчето с дълга коса, прихваната с диадема. Сетне се усмихна и последва нов смях. - Не бе, Миро се казвам, ама името не го харесвам някак.
- Айде, ще ти викаме Дуриен, Мирчо - отвърна Спаската и дългокосото момче се засмя.На Айвън му бе щукнало нещо у главата и попита :
- Абе що такъв прякор, Дуриен, дан' си попрекалил малко с фентъзитата, а ?
- Фентъзи-ментъзи, мен си ми 'аресва. Мисля даже да го пиша елф в един разказ дето го почнах по Уаркрафт...
- Ти чел ли си там книгите ?
- Естествено - отвурна гордо Дуриен.
- До коя част ги имаш ?
- Всичките до пета - изпъчи се още по-гордо фалшивият елф.
Айвън ги имаше само до четвъртаа затова още го гризеше отвътре за следващите части.
- Е, кво става там ? Интересна ли е ?
- Абе интересна е, ама трябва сам да я прочетеш.
След кратките разговори Айвън и останалите почнаха да се запознават с даскалите и училището и всичко си потече нормално.

********************************************************************************************

Кулата на магьосниците в Невърмор - може би най-непристъпното и същевременно най-важното място в целия свят. Магьосниците обикновено се събираха там по особени важни въпроси и проблеми. И явно случая беше такъв, тъй като там се бяха събрали всички магьосници и крале, от всяка раса и елемент в Невърмор.
- Не ми се занимава повече с този дребен проблем - сопна се Темпест, господарят на небето и въздушните стихии.
- Стига, Темпест ! Знаеш, че това е най-важното в момента. Имаме си работа с Диабло, един от Първичните злини, за бога - отвърна ядосано Джулиа, кралицата на елфите. Въпреки неземната й красота и неприкритата й женственост, нейният буен нрав често разколебаваше опонентите й и в крайна сметка те се предаваха. С темпест обаче не беше така.
- Дори и тримата да бяха свободни, нашите обединени сили лесно биха ги сразили. А и какво са няколкостотин жертви, ако ние оцелеем - каза наперено Темпест.
- Не сссе надценявай, Темпест - обади се съскащ глас, подсилван от ехото. - Ако ссси толкова велик защо досега не ссси се изправил сссам срещу Диабло ?
Всички се обърнаха към тъмната закачулена фигура, стояща в края на залата.
- О, любимият ни Сандро се обади - рече с насмешка в гласа си господаря на небето. - А защо ти не се заемеш с това неангажиращо забавление ? Може би най-сетне ще оттърввеш света от присъствието си.
- Досссега да съм се сссправил и ссс тримата, ако не беше...сссъстоянието ми - с тези думи Сандро свали качулката си.
Всеки нормален човек би го сметнал за чудовище или в най-добрия случай за зъл некромант. Някога Сандро бе краля-маг на величественото кралство Дейжа. Обаче една мисъл постоянно го човъркаше - знаеше че няма да живее и управлява вечно. Затова един ден той подготви заклинание, което щеше да го превърне в немъртъв, без да покваря душата и тялото му. За нещастие, Крийганските демони се бяха намесили по средата на заклинанието, вкарвайки вътре черна магия и хипноза. В резултат животът от Дейжа бе изсмукан от земята, а поданиците на Сандро се бяха превърнали в немъртви - скелети, зомбита и други ужасяващи създания. Самият крал-маг обаче бе успял да се спаси от нечестивата съдба на несмъртта, поне отчасти. Наистина, кръвта спря да тече във вените му, кожата му доби кокалено-бял цвят, а лицето му повече приличаше на скелет с очи, но Сандро остана повече човек, отколкото немъртъв. Като такъв той съумя да изгони демоните обратно в адските огньове на Крийгланд. След това бе спечелил доверието на Съвета, участвайки в него като Господаря на смъртта.
- Твоето състояние едва ли е проблем, Сандро. Ти си просто един слабак, сянка на онова, което беше преди - наперено отвърна Темпест.
- А може би иссскаш да сссе присссъединиш към армията ми. Включваме първокласно отслабване, сссамо за минута...
Джулия стрелна Сандро с един остър и красноречив поглед, сетне Господаря на смъртта млъкна. После се обърна към Темпест :
- Темпест, събрали сме се тук за да решим проблема, а не да се караме, за бога.
Господаря на небето огледа залата и вперените в него десетина чифта очи, сетне седна на мястото си сумтейки. Думата пое лорд Грифонхарт, крал на хората в Невърмор.
- Всички, които пратихме да се разправят с Диаблосе провалиха. Изпращахме войни, магьосници, рейнджъри...и то не само хора - повелителят на тази раса хвърли поглед към Джулиа и Сандро. - Трябва ни някой наистина опитен в занаята си. Бихме се заели, ако от нас не зависеше безопасността и бъдещето на поданиците ни. Оставям на вас да решите този така наболял въпрос.
Над залата се разнесе гробно мълчание. Пръв обели дума Темпест.
- Нека първия чужденец, дошъл в Невърмор, да има честта да разреши този така сложен проблем!
-Темпест... - понечиха да протестират другите.
- Разбира се, ако някой има по-добра идея, с радост ще я изслушам - при тези думи в залата отново налегна гробна тишина. - Така си и мислех. Нека смятаме днешното събрание за приключено !
След минута-две Кулата на магьосниците беше отново празна.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com