Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Електрическа Китара
Публикувано на: 09 Яну 2008 21:16

Искам да си купя някоя що годе сносна по качество и цена ел.китара.Ако може да ми препоръчате някакъв модел,може и 2-ра ръка.Готов съм да дам до 500-600лв.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Електрическа Китара
Публикувано на: 10 Яну 2008 02:01

Здрасти, какво смяташ да свириш? Начинаещ ли си или напреднал? Аз си взех Jackson "Randy Rhoads" модел от Райзинг Форс, преди около година и съм супер доволен. Перфектна е за по-тежка музика и е в ценовия диапазон от 500-600 лв. Ако си начинаещ ти препоръчвам да си вземеш нещо по-аматьорско, примерно Fender Squier и с останалите пари да си вземеш кубе и процесор. Успех!

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2008 11:44

Borilius ти даде доста добър отговор. Само имай впредвид, че парите, които спомена са много прилични и можеш да вземеш хубава китара за тях. Т.е. харчи разумно. :)

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2008 11:57

Стига с тия тъпотии ''ако си начинаещ - вземи си боклук''. Това е пълна глупост. Какво ти пречи да се научиш и на качествена китара ?
Щом имаш парите, взимай най-доброто, слушай много музика и свири по цял ден. Това е ;р

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2008 13:43

Щото най-вероятно ще се научи колкото аз се научих да свиря на пиано в 7ми клас... И после кво да я продаде за 400 лева тая китара ли?!

Земи си кухарка и си дрънкайте там с някой и ако ви е кеф си направете групичка, дрънкайте си и тогава си решавай - ще правиш ли ъндърграунд музика или ще учиш в училище нещо с което можеш да си храниш семейството. Щот с кухарката можеш да свириш на събирания и да правиш фън на всички, ама ако ми извадиш примерно жицата и почнеш да дрънкаш... направо нз, ако съм на тоя купон... :evil: :mrgreen: :wink: Примерно в НПМГто имаме 3-4 групи- кво свирят и те не знаят... , свирят квото са чули по VH1

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2008 14:01

Абе не говорим за кухарки. Мисълта ми е, че ако ще взима електрическа и има достатъчно пари за хубава китара - да взима направо нея.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2008 14:42

Пък мойта кухарка е електрическа. :D
Бъзикам се. За 500 лева не може да се вземе кой знае какво, щото китарата ако е 200-250 лева и кубето още толкова, автоматично се забиваш на марките в "Технополис" и "Метро". Ако дадеш 500 лева само за китара, тва вече е друго нещо, но трябва да дадеш и още толкова за кубе. Аз не разбирам от ел. китари, не съм имал никакъв контакт с такова нещо, но си мисля, че е по-добре да имаш яко кубе и яки ефекти (дисторшън, уа-уа etc), отколкото няква китара, дето да ръгнеш в компа.

И само да поясня, че има огромна разлика между свиренето на електричка и акустична. Не може да се казва "вземи си кухарка, закво ти е електрическа". Естествено, че не се свири по различен начин, но с едното се свирят едни неща, а с другата - други и не е яко да свириш Communicaton Breakdown с дупка в средата на китарата, а Black Mountain Side на два humbucker-a (макар, че това е мега яко :Д).
Мен ако питаш, събери си още толкова пари (та и отгоре), не бързай, и си купи една хубава китара с хубаво кубе и дрън-дрън...

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2008 15:51

Plaguewielder написа:
Стига с тия тъпотии ''ако си начинаещ - вземи си боклук''. Това е пълна глупост. Какво ти пречи да се научиш и на качествена китара ?
Щом имаш парите, взимай най-доброто, слушай много музика и свири по цял ден. Това е ;р

Тъпотии са за теб, предполагам, аз свиря от 15 години и съм общувал с много хора, особено начинаещи.1-во: Да дадеш 500 лв. ако тепърва прохождаш е безсмислено от финансова гледна точка, не се знае дали няма да се откаже след 2-3 месеца и да я остави да събира прах. 2-ро: Squier в никакъв случай не е "боклук", дървото, грифа и адаптерите са съвсем ок за своя ценови клас, и е перфектен за начинаещ.
Въобще, повече инфо можеш да намериш тук: http://forum.muzikant.org/

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2008 16:11

Спокойно, и аз съм в ''бранша'' и знам какво говоря :D
Прав си за това, че може да се откаже и тия пари да идат зян, но пък е тъпо след годинка като реши, че вече е ''про'' и айдеее ''мамо, тате, искам по-хубава'' ;р
Пък и винаги може да я продаде , ако тръгне да събира прах.Иначе, ако ще се учи на основните неща - и кухарката е добра оферта.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2008 20:09

Аз се бях спрял на ето този модел http://www.visiarts.com/j100225a2.htm,но не вярвам да го намеря в Бургас.Неска влязох в един музикален магазин и забелязах няколко електрически китари цените,на които бяха в диапазона около 200-250лв,мисля че бяха Скуайър или нещо подобно.Там ще отида и ще разпитам.Благодаря за отговорите и за съветите,засега смятам да почна с нещо по евтино :).

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2008 22:19

Dantе написа:
E aз свиря от 1 месец и нищо незнам такаче според мен няма смисъл да се дават 500 лева за някакви глупави акорди в началото, а началото е най тъпо и скучно....

Изказа се...
Акордите не са глупави, нито скучни ;)
По скоро ти са трудни да ги свириш, както и аз се бях отчаял, викам си как е възможно да ги сменят толкова лесно и бързо, но със времето се свиква.

п.п. AC/DC - Back in Black - Почва с акорди E, D, A

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2008 22:28

Krasen написа:
Dantе написа:
E aз свиря от 1 месец и нищо незнам такаче според мен няма смисъл да се дават 500 лева за някакви глупави акорди в началото, а началото е най тъпо и скучно....

Изказа се...
Акордите не са глупави, нито скучни ;)
По скоро ти са трудни да ги свириш, както и аз се бях отчаял, викам си как е възможно да ги сменят толкова лесно и бързо, но със времето се свиква.

п.п. AC/DC - Back in Black - Почва с акорди E, D, A

А може ли Carry on my wayward son и back in black да се изсвирят на акустична китара?

Профил

Публикувано на: 10 Яну 2008 22:29

Наскоро и аз си взех китара заедно с кубе и процесор.

40 вата XP с Overdrive останалото е от процесоре (Digitech RP50) и китара е взимах по-евтина за 300 лева като кубето е 400 лева и процесора 100.

Китара е имитация на Ibanez - Sunsmilе.

Много стабилбна и добра за начинаещи.
Има си и дръжка. :mrgreen:

За The.Rampage.Rado - в тази държава и с образование не ти е гарантиран живота.

Krasen - Back In Black е лесна. :mrgreen:

Профил

Публикувано на: 11 Яну 2008 12:26

Точно пък в началото е най-яко ;р Поне при мен беше така - първите дни всичко ти е ново и интересно и искаш колкото се може повече неща да научиш.
Бтв, не очаквайте само като ходите на уроци при някой чичка да се научите и да ви е кеф - идеята е сами да откривате разни дребни ''техники'' и нещица, да свирите по цял ден у вас и да се отдадете напълно ( ако сте толкова зарибени, де ). :D

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Яну 2008 18:15

бръм бръм бръъъъъм бръм бръм бръм бръм бръм бръм бръъъъъм бръм бръъъъъъъъъъъъъъъъъъъм
кво беше
един авер му взена китара наскоро и той тва е научил и вика ти кво искаш аз сега започнах ся кво искаш солото на планет калифория ли
да

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2008 12:31

Чукопад написа:
А може ли Carry on my wayward son и back in black да се изсвирят на акустична китара?

Може всичко на акустична. Back in black е супер лесна цялата. Аз не мога да свиря сола, защото не си давам зор, но и солото й не е кой знае какво.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2008 22:04

По-добре се разрови и се запознай с китарите като качество и марки. После си потърси нещо втора ръка. Може и да не е баш втора ръка или пък външно да е много запазена (аз лично свиря с една от 1982г и си ми е супер). Знай, че може да намериш страшни дъски (китари де) на още по-страшни (в добрия смисъл) цени.

Тези сайтове може да ти бъдат полезни, когато започне свиренето:
http://www.ultimate-guitar.com/
http://www.guitarnoise.com/
http://forum.muzikant.org/
http://peisyrce.hit.bg/
http://jguitar.com/

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения