Има ли тук любители фотографи?

Нещата от живота
Публикувай отговор

Обичате ли да снимате?

Да, със каквото ми падне и където ми падне
141
56%
Само с хубав фотоапарат
47
19%
Само себе си
8
3%
Не обичам да снимам и да ме снимат
55
22%

Общо гласове: 251

Аватар
Макс Пейн
В момента играе: на сигурно...
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Втората много ми харесва!
Ето две не особено сполучливи от тая вечер

Изображение
Изображение
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...

Все агенти сме!
Аватар
Xpu$тo
Обратна връзка:

Мнение от Xpu$тo »

При първата снимка как постигна ефекта (ако използваш обикновен апарата) защото при мене вечерно време много се осветява снимката когато е близо обекта (пример 1вата), но иначе постигам ефекта като при втората ( по отдалечен обект) :?: Ако исползвам ефекта за нощ най-лекото движение и се поразмазва :lol:
http://best-cocktails-recipes.com - Cocktails recipes and mixed drinks
http://www.vzonata.com - диета Зоната от проф. Бари Сиърс
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

То за това са стативите :wink: Слагам статива, и за да не стане прекалено светла експозицията на -2 и така.1/3 сек е експозицията.

Все агенти сме!
Аватар
Joel Cairo

Мнение от Joel Cairo »

Squiz (Ти май беше Томахоук?), изключително талантлив си!
Вие ме познавате, но не знаете кой съм.
Аватар
Hova
Обратна връзка:

Мнение от Hova »

Joel Cairo написа:Squiz (Ти май беше Томахоук?), изключително талантлив си!
ебати мазняра :lol:
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

http://nero2.hit.bg/IMG_0008.JPG

Не е точно моя, но просто реших, че надали някой от нас ще се качи по тези места в такова време.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
The Alternative

Мнение от The Alternative »

Привет, имам много въпроси относно статива и неговата употреба :oops: Ако някой може да ми помогне:
Първо, става ли статива за моят Pentax 50L ( 200 лева ) 5 MP? Говоря за трипод. Нов съм в историята със стативите. Как се използва статива? Има ли някакви проблеми при по-малки апарати? Как се прави панорама :oops:
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

MR. [MAGE] написа:Привет, имам много въпроси относно статива и неговата употреба :oops: Ако някой може да ми помогне:
Първо, става ли статива за моят Pentax 50L ( 200 лева ) 5 MP? Говоря за трипод. Нов съм в историята със стативите. Как се използва статива? Има ли някакви проблеми при по-малки апарати? Как се прави панорама :oops:
Аз лично ползвам обикновен статив от 30 лева, от който съм страшно доволен :) Принципно стативите са универсални (за професионалните от 200-300 лева и нагоре не знам вече:)) и стават на всякакви апарати (сапунерки примерно). Ако сложа някой дСЛР апарат на моя и ще падне лолол :Д Иначе при използването на статива няма никаква сложна философия :Д Разпъваш го и си действаш, ще пробваш различните ъгли на въртене на горната част и ще свикнеш :) Панорами.. ами моя апарат има функция за панорами, което ще рече, че ако снимам една снимка със статива и после го преместя малко по-встрани, за да снимам втори кадър (като началото на втория кадър да съвпада с края на първия), то после се съединяват :) Пък и да нямаш тази функция - за това има фотошоп :) Само гледай да си прецизен с това дясната крайна част на единия ти кадър да съвпада с началната лява на втория, за да ги съвржеш без много проблеми ;)
The Alternative

mahun написа:Аз лично ползвам обикновен статив от 30 лева, от който съм страшно доволен :) Принципно стативите са универсални (за професионалните от 200-300 лева и нагоре не знам вече:)) и стават на всякакви апарати (сапунерки примерно). Ако сложа някой дСЛР апарат на моя и ще падне лолол :Д Иначе при използването на статива няма никаква сложна философия :Д Разпъваш го и си действаш, ще пробваш различните ъгли на въртене на горната част и ще свикнеш :) Панорами.. ами моя апарат има функция за панорами, което ще рече, че ако снимам една снимка със статива и после го преместя малко по-встрани, за да снимам втори кадър (като началото на втория кадър да съвпада с края на първия), то после се съединяват :) Пък и да нямаш тази функция - за това има фотошоп :) Само гледай да си прецизен с това дясната крайна част на единия ти кадър да съвпада с началната лява на втория, за да ги съвржеш без много проблеми ;)
Благодаря много! Вече съм малко по-спокоен! :wink:
Само да дойде времето и да си го взема статива!
Аватар
autosvet

Мнение от autosvet »

Леле от гкога не съм наминавал от тук.

Изображение

Изображение

и разни други работи ... бай за сега.
Zero Endorphine
Обратна връзка:

Мнение от Zero Endorphine »

Wow, autosvet, великолепни са.
стон, тон, ехо във салон, ако бях микрофон, щях да бъда он.
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

autosvet, аз следя твоите неща в HWBG-то ( там съм Tomahawk, както си се досетил ) и просто...го можеш! Евала за което.Нямам търпение за конкурса.Между другото ти с D50 или D70 беше? Или тотално съм се объркал :)

Все агенти сме!
Аватар
autosvet

Мнение от autosvet »

Блогадоря за комплимента. С Д50 снимам в момента. Ще видим мисля да минавам на Д200/300 може и студиино осветление да си взема ... времето ще покаже. Стягайте се за конкурса. :D

Изображение
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Последната снимка е правена с 50/1.8D, нали? Това ще бъде първият ми обектив, обожавам рязкостта му :)
Чакане...
Изображение
Прозорецът зад колоната...
Изображение

Между другото да знаете - най-полезният аксесоар за нощтни зимни снимки са топлите ръкавици!

Все агенти сме!
Аватар
autosvet

Мнение от autosvet »

Последната е направена с 24-120 ВР на 120мм. Съветче - не прекалявай с кропа, гледай да няма разлика повече от 1:2 между двете страни.

Това е 50/1,8 + СБ800
Изображение
Nocturne
Curse of the Sands
Обратна връзка:

Мнение от Nocturne »

Къф е тоя с изхвръкналите очи бе. Като го видя и ми идва неудържимо чувство да му се изтиска главата :shock:
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

А ето част от фотосесията на една приятелка сутринта.

Изображение
Изображение
Изображение

Все агенти сме!
Аватар
autosvet

Мнение от autosvet »

Оставил съм ти няколко забележки в култа за първата снимка, а последната си я поомазал повечко от нужното. Продължавай!

Изображение

И нещо за празниците!
Изображение
The Alternative

Хей - чудесни снимки! Личи си че го умеете.

Фотосесията ми харесва, особено снимката с кучето, изглежда спокойно и приятелско.
Окото ми допада, но не ми харесва това че се изобразява и лицето, някак си не ми изглежда добре, но виж, снимката с винцето не само ми допада, но ме кара и да тръпна в очакване на празниците :lol:

Аз за жалост все повече западам, снимам, но не добре. Ето и последните, направих ги вчера и използвах статива си, дори направих една малка панорама!

Изображение
http://lightfree.deviantart.com/art/Gat ... e-72642091

Изображение
http://lightfree.deviantart.com/art/Unt ... a-72641153

Изображение
http://lightfree.deviantart.com/art/The-Black-72639153

Изображение
http://lightfree.deviantart.com/art/Two ... e-72035352

Изображение
http://lightfree.deviantart.com/art/High-Hopes-72027110
Аватар
autosvet

Мнение от autosvet »

Не слагай рамки на всичко. Бутилките са снимката от тази серия. Само дето ми малеят и можеби още мъничко игра ще ги направи доста въздействащи. За лицето - така ми хареса на мен. Снимки само на око колкото искаш, не че не са хубави и интересни, но реших да е с малко повече въздух и да може да се усеща погледа повече.
Публикувай отговор