Ето две не особено сполучливи от тая вечер

Аз лично ползвам обикновен статив от 30 лева, от който съм страшно доволенMR. [MAGE] написа:Привет, имам много въпроси относно статива и неговата употребаАко някой може да ми помогне:
Първо, става ли статива за моят Pentax 50L ( 200 лева ) 5 MP? Говоря за трипод. Нов съм в историята със стативите. Как се използва статива? Има ли някакви проблеми при по-малки апарати? Как се прави панорама
Благодаря много! Вече съм малко по-спокоен!mahun написа:Аз лично ползвам обикновен статив от 30 лева, от който съм страшно доволенПринципно стативите са универсални (за професионалните от 200-300 лева и нагоре не знам вече:)) и стават на всякакви апарати (сапунерки примерно). Ако сложа някой дСЛР апарат на моя и ще падне лолол :Д Иначе при използването на статива няма никаква сложна философия :Д Разпъваш го и си действаш, ще пробваш различните ъгли на въртене на горната част и ще свикнеш
Панорами.. ами моя апарат има функция за панорами, което ще рече, че ако снимам една снимка със статива и после го преместя малко по-встрани, за да снимам втори кадър (като началото на втория кадър да съвпада с края на първия), то после се съединяват
Пък и да нямаш тази функция - за това има фотошоп
Само гледай да си прецизен с това дясната крайна част на единия ти кадър да съвпада с началната лява на втория, за да ги съвржеш без много проблеми