Има ли тук любители фотографи?

Нещата от живота
Публикувай отговор

Обичате ли да снимате?

Да, със каквото ми падне и където ми падне
141
56%
Само с хубав фотоапарат
47
19%
Само себе си
8
3%
Не обичам да снимам и да ме снимат
55
22%

Общо гласове: 251

Аватар
Макс Пейн
В момента играе: на сигурно...
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

ivanatora, първите добре, особено първата - много готино настроение предава, но последната...Издъхва от шум е много леко казано...
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...

Все агенти сме!
Аватар
Admiral General Hurf
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo

Мнение от Admiral General Hurf »

Две от пътуването ми до Пловдив.

Изображение

Изображение
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
The Alternative

Мнение от The Alternative »

Първо да започна със Squiz - АУЧ! Невероятно фото друже, поздравления за което! Атмосферата е добре уловена, а качеството на снимката е идеално. А иначе за Иванатора - първите две снимки са много добре, но третата е прекалено обработвана, от което се е получил домат с торта!

А за мен, хмм, нищо ново. Липсва ми муза да снимам. А може би модели. Скоро може да изкарам нещо ново.
Аватар
Xpu$тo
Обратна връзка:

Мнение от Xpu$тo »

Phantom написа:Пробвай да намалиш детайлите долу по сградите да станат като силует.

Аз не обработвам моите снимки. Както го снимам така си го оставям. Единствено мога да сложа корекции спямо възможностите на фотоапарата ми - дали да е черно бяло или по-червеникаво, зеленикаво и т.н. Аз показвам "оригинала" - никакъв Photoshop или каквато и да било :lol: :wink:
http://best-cocktails-recipes.com - Cocktails recipes and mixed drinks
http://www.vzonata.com - диета Зоната от проф. Бари Сиърс
Аватар
Makedonski
В момента играе: CS 1.6, Return to Castle Wolfenstein,
Обратна връзка:

Мнение от Makedonski »

Ето това е моята галерия- http://makedonski.deviantart.com/gallery/

Снимките са 99 % авторски,нито една не е обработвана...непретенциозно и неангажиращо.
Качвам отскоро и са кеф.
Аватар
Phantom

Мнение от Phantom »

Изображение
Днес цъкнах изгрева преди да изляза. Липсата на стабилизация и статив си казват думата. Както и малката матрица :) Въпреки това се получиха интересни цветове... след фотошопването :D
"Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
The Alternative

Нещо ново, не толкова добро, но не и толкова лошо че да не влезе вътре. Харесва ми, но и не ми харесва. Доста красноречиво, главно заради обработката :wink:

Изображение

http://lightfree.deviantart.com/art/ANO ... t-71402499

Phantom, цветовете са се получили прекрасно!
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

За онази снимка - много се харесва на хората, и се радвам, но на мен не ми харесва това, че жената е хваната в кадър, но уви - чаках ли я да си тръгне и пенсионера нямаше да е там...
Иначе, Phantom - цветовете наистина са много готини, но толкова ли нямаше къде да го подпреш тоя апарат някъде? Аз ползвам парапети, столове и тн. когато си забравя статива :)
MR. [MAGE], последната снимка мисля, че в цвят би изглеждала супер, ако нямаш против дай да видиме оригинала :)

Все агенти сме!
Аватар
zip0
Обратна връзка:

Мнение от zip0 »

http://i.data.bg/07/12/05/694104_orig.jpg налегнат от патриотични чувства в час по география :)
(на чина пише "Тук проспах младоста си")
The Alternative

Ако успея - то ще да е след 6 часа. От снощи не мога да качвам у dA, а сега ще бягам за училище :D
Иначе снимката е доста безцветна, беше снимана срещу слънцето. Ще я кача някъде, но едва ли ще ви хареса :D Бях направил една цветна версия, много цветна, но имаше гаден Noise на някой места и я зарязах! :? Ще кача по-късно и една натурална снимка. За статива - никога не съм използвал статив. Трябва да си купя! Също и един трипод бих желал, че да правя панорами :oops:
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

MR. [MAGE] написа:За статива - никога не съм използвал статив. Трябва да си купя! Също и един трипод бих желал, че да правя панорами :oops:

Ъ-ъ-ъ :shock:

Само да те питам, каква е разликата между статив и трипод? Повечето стативи са именно триподи.Може би си имал предвид монопод но той лично би бил трудно използваем с лек фотоапарат.Взимаш нещо такова, като естествено има и много по-евтини :) Аз си взех един за 30лв много компактен, разгъва се до към 150, не е особено стабилен, но става.А като подарък от едни познати получих едно доста голямо говедо - разгъва се до към 170, много е стабилен ( и си е тежичък ) и е само да му тура един dSLR отгоре :D

Все агенти сме!
Аватар
Phantom

Мнение от Phantom »

Squiz написа:Иначе, Phantom - цветовете наистина са много готини, но толкова ли нямаше къде да го подпреш тоя апарат някъде? Аз ползвам парапети, столове и тн. когато си забравя статива :)

Абе подпрях го на рамката на прозореца, ама уви в ранен час реших да го снимам, че и беше студено :)
"Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
Аватар
Mad Hatter
Обратна връзка:

Мнение от Mad Hatter »

Тъй като нямам възможност да чета 30 страници ще попитам направо. Колко добра машинка (Фотоапарат) ми трябва за да станат хубави снимки и най-вече грабващи очото. Защото като се замислих " Камерата си е камера", но все пак и пикселите си имат значение. ??? Anyone :?:
http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Всичко зависи от теб и от уменията ти, фотоконкурси са били печелени дори с PhotoClip :!: Това е основното - ако можеш да снимаш с почти всичко можеш.
И все пак, без да те набутваме в космическите суми на dSLR апаратите, около 800лв те уреждат за апарат, който специално теб ако не си запознат ( а за да питаш още не си много навътре явно ) няма да те ограничава изобщо.Това или пък в момента пазарния хит.Също така виж и Canon S3 IS/ S5 IS.Panasonic FZ8, въпреки, че е малко по-стар също е доста добър.

Все агенти сме!
Аватар
Mad Hatter
Обратна връзка:

Мнение от Mad Hatter »

Мерси много за инфото. Звучи ми доста интересно правенето на снимки, не само да седиш и да си щракаш к'во ти падне. Ще видя апарата, който е в дома да видя дали поне малко стъпва в категорията :wink: I'll be in touch :P
http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Една панорама от преди малко.Да, знам, че накрая е кривнала, но мръдна статива...Което видях чак в нас :(

Изображение

И честата страница 30 :)

Все агенти сме!
долу_админа
В момента играе: Игрътъ

Мнение от долу_админа »

Много гот[h] <3
The Alternative

Прекрасна снимка! Мъглата е добре уловена, самата атмосфера, парка - идеално подбрано. Поздравления.
За сега от мен няма нищо ново, но скоро ще има - за коледа ще взема статив-трипод! :lol:
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Два портрета, които направих преди няколко часа

Изображение

Изображение

Все агенти сме!
Публикувай отговор