Автор |
Съобщение |
Albtraum
|
|
В момента играе: Singularity
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2007 19:42
Това е конспирация ! Искат народа да пъкне от глад , щот всичко друго освен хляба на пазара се състои от тоалетна хартия , соя , подправки !
Бон Апети с Иван Звездев.
___________________________________ Aber selbst nachdem ich dass zugebe Gibt es keine Katharsis.... Dieses Geständniss war völlig bedeutungslos...
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
|
|
|
|
[FFF]Flaming One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Ное 2007 10:42
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: Пичове, добра разлафка сте заформили, но все-пак, позволете лека вметка. Хляб цена НЯМА!Тоест, не мислете за хляба, а за това - как да изкарате повече. Не се страхувам от големи разходи, а от ниски доходи, твърди премъдрият, ... чието име не смея да произнеса. ---------- Огледайте се. 21 век е. Ние ВЕЧЕ сме част от НАЙ-ОГРОМНАТА И МОГЪЩА ИМПЕРИЯ на света. Цените тепърва ще ни заливат юнашки ... ... и ще оцелеят ПРИСПОСОБИМИТЕ. Мислете му, ако кланяте капа САМО на измислени социалистически въжделения за евтин живот ... -------- Искаме на компа да връткаме супер заглавията на деня, а ни се свидят 4 евро за хляб?! Е, ами то, безплатни обеди няма. Който не издържи - или в гроба ходи, или гората фаща ... ------------ България има велка мисия, но това си има цена, уви. Социалистите ще дадат фира на 100 процента. После, иде ред на други едни, но напускам предмета на темата, та, ще спра. -------- Не мислете колко давате, а колко ВАДИТЕ.
Прав си за съжаление...
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Ное 2007 11:26
Цитат: след ден-два
Съмнявам се да оцелеят толкова защото са адски въздушни и за полувин зъб не стигат...
Ъъъ, тук говорим за земелите, нали?
Защото има и един големи питки, които са добре, но понеже са супервъздушни не са изгодни като цена. Ако сравните теглото с нормален хляб, ще видите, че се хващат 3-4 пъти по-скъпо (това на фона на хлебна скъпотия). Те затова и се намират лесно - скъпи са и малко хора ги купуват.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Ное 2007 13:23
Навремето хляба беше най-добър 35 стотинки 1 кило хляб за цялата седмица.Ех БКП къде си сега.
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Галин Релефа
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Ное 2007 16:00
Абе заебете тоз хляб бе ееееей! Аеееее еееей! Само прутеини и 6те сте коравииии! Ааааа фак майнаааа!!!
___________________________________ Глеам ва 4и си4ки сте с коледни шапки та и аз да са запиша-http://zazz.bg/play:083c6a9e
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Ное 2007 18:53
Кой те покани у форума ве пишлеме Кат та глеам си по..кхъ-кхъм...млад и от мене
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
Ледник фир Болг
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Ное 2007 19:22
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: Цените тепърва ще ни заливат юнашки ... ... и ще оцелеят ПРИСПОСОБИМИТЕ. Мислете му, ако кланяте капа САМО на измислени социалистически въжделения за евтин живот ... -------- Искаме на компа да връткаме супер заглавията на деня, а ни се свидят 4 евро за хляб?! Е, ами то, безплатни обеди няма. Който не издържи - или в гроба ходи, или гората фаща ...
Чакай ся, недей си противоречи.
Избери какъв си - християнин или меркантил.
Не може да се правиш на човеколюбив, и в следващия момент да разправяш как е напълно нормално и естествено да се оставят бедните да пукнат. Или да твърдиш, че правителството много правилно вдига цените в пъти, а вината е в нас, задето не сме милионери до един.
Ти... ти сериозно ли?
"Мир ти".
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Ное 2007 06:52
Ледник фир Болг написа: Не може да се правиш на човеколюбив, и в следващия момент да разправяш как е напълно нормално и естествено да се оставят бедните да пукнат.
Зубров,
ти пак си ме чел както ти изнася, бре.
Ами,
виж сега,
аз едва ли съм пример за човеколюбие,
но имам свойството да изричам факти.
------------
Огледай се, и кажи -
- кое от нещата, които ти рекох, не е така?
Зубров,
спасението е лично дело,
напомням ти.
Тези, които се (пре)довериха на светските интитуции и държавните програми - отдаааавна напълниха Орландовци, Малашевци, па и всички гробищни паркове у нас.
Или фанаха гората ...
---------
Но ако ти настояваш, надявай си се на суета и гонене на вятър.
Кой съм, че да те спирам,
а и бих ли могъл?
Адът е ненаситен за наивници, така де.
--------
Докато ти фабрикуваш красиви човеколюбиви фрази на "Врабча" 1 (според аватара ти), пишеш програми за спасението на цяла една нация,
гробовете все-така ще продължават лакомо да поглъщат повярвали ти наивници.
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
Admiral General Hurf
|
|
Мнения: 3215 Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Ное 2007 17:48
Проблема е решен-няма да си купувате хляб,ке ядете мекици.
___________________________________ Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа: и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
|
|
|
|
|
Nimrod
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Ное 2007 18:30
Цитат: Проблема е решен-няма да си купувате хляб,ке ядете мекици.
Еми да викаме Гиро тогава
___________________________________ Когато всички мислят еднакво - никой не мисли достатъчно! Никой не умира девствен! Живота рано или късно преебава всеки!!!
|
|
|
|
|
Ледник фир Болг
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Ное 2007 19:17
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: Огледай се, и кажи - - кое от нещата, които ти рекох, не е така?
То, че нещата са така - така са. Аз и не го оспорвам. Оспорвам това, че ти казваш: "Туй е нормално; който няма парата, няма право да живее; всеки да се оправя сам."
От тук смятай кое извеждаме като ценност - милосърдието или сребролюбието.
Тези, които се предоверили на идеологии, си изпатили?
Сега, не знам защо с такава омраза и презрение говориш за родолюбието, което се заключва в този едничък принцип: "Пази страната и народа си", но изглежда го бъркаш с комунизма. Да, комунистите оставиха след себе си глад и смърт във всяка държава, която успяха да стиснат за гърлото. Аз нямам нищо общо с тях. Аз искам едно простичко нещо - държавата да се управлява, ако не без кражби, то поне те да са в умерени размери, и да има елементарна грижа за хората, като в нормалните развити държави.
И ето тук идва разликата между мен и теб: докато аз искам това, ти вдигаш рамене и казваш "Такова е положението, не ме търсете". А това е грешно, защото макар спасението да е лично дело, човечеството винаги е имало нужда от един Христос, който да даде шанс за спасение, не е ли тъй?
Не знам дали ме разбираш напълно, защото трябва да ставам, скоро, затова тук ти привеждам пример:
В следващите пет години Бойко Борисов идва на власт (да, нека говорим конкретно). В програмата му е записано, че ще приватизира Здравната каса, което той и прави. Забогатява от това, а хората, които нямат достатъчно пари за рушвети, умират от болестите си.
Сега, как стоят нещата според теб в горната ситуация? Борисов ли е виновен задето ги обрича по този начин? Или, ако се базираме на изложението ти, следва да кажем: "Борисов е страхотен, задето е успял да оцелее в това размирно време. Той е успял и пълноценен човек. Болните, от своя страна, сами са си виновни, задето не са прецакали, ограбили или убили някой друг, в името на парата."
Прав ли съм?
Тук съм прав.
И преди да напишеш поредното измъкване в стил "Ти не ме разбра/Мразя родолюбието", по-добре отиди в темата на последния ни спор и ми се извини, задето наговори куп глупости по мой адрес, та трябваше и там да ти се обяснявам като последния добър самарянин.
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Ное 2007 21:25
Ледник фир Болг написа: А това е грешно, защото макар спасението да е лично дело, човечеството винаги е имало нужда от един Христос, който да даде шанс за спасение, не е ли тъй?
Зубров, ти ме смайваш, бре
Адмирирам усърдието ти, да ме четеш, па било то и както гяволът листи Св. Евангелие.
-------
Ами,
ако съм те обидил, прося прошка.
Сори!
Нито е било волно, нито неволно.
Аз изричам, което виждам и мисля,
а реверансите си пазя за дамите.
( Прочее, засичал съм те десетки пъти да се обиждаш абсолютно безпричинно, не само от мен; явно това си ти е насъщна характеристика, оставям на психолозите да издирват причините, това не е моя работа.)
Виж сега огромната ни разлика.
Виж си изречението:
"... човечеството винаги е имало нужда от един Христос"
Ами, да ти кажа,
някои хора търсят Бога на земята,
и го "изнамират" в лицето на разни чисто земни човеци.
А други,
Го търсят на небето, където е Той в действителност.
---------
Не знам как да ти го кажа,
но ти не различаваш Вяра от Идеология.
Твоя работа.
Дано не е късно,
когато съзнаеш, че
пътят към ада е обсеян с добри намерения.
Не привиждаха ли масите в лицето на Хитлера, Сталина, Пиночета, Навуходосора и т.н. диктатори - "десницата Божия"?!
Че още са живи хора, които се кълнат, че Йосиф Висарионович Сталин е " Господ на живота им, Пътеводна светлина".
Те така е и твоето учение.
-----------
Човече, Господ иска от нас ПОКАЯНИЕ,
а не разни наци-горди патриотарщини.
Но теб думата смирение те дразни нали?!
Познах ли?
Хе.
Хайде, отиди и се помири с врага си, но който враг ти е посочила твоята любима партия.
Ще го сториш ли?
Не?
О, не
ти ще го сториш, но при разни условия!!!
Ти си специален, не можеш без танто за кукуригу!
Е,
с какво си повече от животните?
Че и те обичат децата си, вида си,
но и яко нападат, когато ги нападат.
Ти Божий син ли си, или добиче, тоест?
--------------
Прочее, много добре ме разбираш!
Мир теб
|
|
|
|
|
Ледник фир Болг
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Ное 2007 21:51
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: (Прочее, засичал съм те десетки пъти да се обиждаш абсолютно безпричинно, не само от мен; явно това си ти е насъщна характеристика, оставям на психолозите да издирват причините, това не е моя работа.) ... Ти си специален, не можеш без танто за кукуригу!
Е, с какво си повече от животните?
Ти Божий син ли си, или добиче, тоест?
Оценявам това, че отдели толкова време за да излееш обидите си към мен.
Оценявам също, че не са типичните вулгаризми, а са по-завоалирани и мазнички, като пръдня в гащи - като ти отвърне човек с нещо също толкова грубо, да се правиш на ощипана мома.
Харесва ми също как пренасяш негативните конотации на думата "идеология" (разбирай - нацизъм и комунизъм) към моята простичка отдаденост на народ, отечество и вяра. Също хитричко в известна степен, макар вече да е правено и човек по-трудно да се лови на кукичката.
Но най-много от всичко това ми хареса как минаваш на нападки на лична основа, когато усетиш, че просто не си прав. Откъде тръгнахме - от темата редно ли е заплатата да ни е 100 евро, а хлябът да е 4, и докъде стигнахме - до това аз смирен ли съм бил пред Бога, миришат ли ми краката и прочее, при положение че нито ме познаваш, нито си говорил с мен, нито съм споделял някакви свои възгледи с теб - лепиш ми някакви етикети, пращаш ме по психолози, тълкуваш ми думите както ти падне... мазало! А вместо това можеше просто да се изнесеш по терлици, както обикновено, и да загърбиш темата. Приемам го като твой си начин да покажеш, че си поне малко привързан към някого. Прав ли съм? И аз те харесвам.
|
|
|
|
|
Mad Hatter
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Ное 2007 23:51
Цитат: И ето тук идва разликата между мен и теб: докато аз искам това, ти вдигаш рамене и казваш "Такова е положението, не ме търсете". А това е грешно, защото макар спасението да е лично дело, човечеството винаги е имало нужда от един Христос, който да даде шанс за спасение, не е ли тъй? Question
Това е цялото схващане на целият български народ. Всеки в тази държава гледа себе си и не го цепи басма за другия. И май мото беше " Прецакай другарчето", не стига, че не си помагаме взаимно, но си правиме и мръсно допълнително един на друг. Не е въпроса в политиците, които ни управляват. Отделния българин трябва да започне да мисли по друг начин на нещата иначе ако ще 100 правителства да се сменят пак ще си тънем у лайна и мизерия.
Колкото до хляба -> "Искахте ЕС на ви ЕС"
___________________________________ http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
|
|
|
|
|
[FFF]Flaming One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Ное 2007 09:34
PROTOSOON написа: Цитат: И ето тук идва разликата между мен и теб: докато аз искам това, ти вдигаш рамене и казваш "Такова е положението, не ме търсете". А това е грешно, защото макар спасението да е лично дело, човечеството винаги е имало нужда от един Христос, който да даде шанс за спасение, не е ли тъй? Question Това е цялото схващане на целият български народ. Всеки в тази държава гледа себе си и не го цепи басма за другия. И май мото беше " Прецакай другарчето", не стига, че не си помагаме взаимно, но си правиме и мръсно допълнително един на друг. Не е въпроса в политиците, които ни управляват. Отделния българин трябва да започне да мисли по друг начин на нещата иначе ако ще 100 правителства да се сменят пак ще си тънем у лайна и мизерия. Колкото до хляба -> "Искахте ЕС на ви ЕС"
Пич, ЕС рлз. Не знам защо не ти харесва. Да, ЕС стимулира работещия и мислещия. Да, ЕС дава твърда тройна цена на тока, произведен от частна електроцентрала с алтернативни източници. Ама няма кой да го направи, мамка ви. Вие се оплаквате от цената на хляба...
|
|
|
Mad Hatter
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Ное 2007 10:14
Не че не ми харесва ЕС, не че и съм толкова напорист да сме в ЕС, просто добре звучеше самото изречение в същото време си е на място
___________________________________ http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
|
|
|
|
|
Ледник фир Болг
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Ное 2007 14:59
[FFF]Flaming One написа: ЕС стимулира работещия и мислещия.
Ще вметна едно "... на теория" и ще си замълча.
___________________________________ Наистина не знам какво да напиша тук.
|
|
|
|
|
[FFF]Flaming One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Ное 2007 20:11
Ледник фир Болг написа: Ще вметна едно "... на теория" и ще си замълча.
И на практика е... Само потърси...
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Ное 2007 20:58
[FFF]Flaming One написа: И на практика е... Само потърси...
Той Зубров знае, френд.
Фактът, че го вълнуват тези неща, го издава, че не е безнадежден.
Просто ... , как да го кажа, без да засегна тънкообидната му натура, чудя се ...
Може би в случая лафът на народа ни добре би го охарактеризирил:
Добро тесто, но малко месено.
Добра му е маята, знае кое какво е,
но му убягва - къде да намери отговорите на най-същественият въпрос, а той е КАК.
Личи му, че обича род и родина.
Трябва да си некфо студенокръвно животно, за да не прозреш, че Зубров силно люби род, родина; силно тачи нац добродетели, опитва да ги отстоява ...
Това е ФАКТ.
Но просто не знае КАК.
Липсва му средата.
Спъва се в псевдо-учения, срича от осакатени буквари, надпреварва се със себеподобни ...
Разправя ми, че ме харесва, и за мнозина това е вид ирония.
Но за мен това си е истина, защото и аз го харесвам.
Може ли нормален човек да пренебрегне искрено търсещият родолюбив ум?
Но разликата ни е, именно,
от бездънните пропасти време и пространство, които ни делят,
по отношение на на въпроса КАК.
Е,
не съм чак толко` велик, че да компенсирам бездънните пропасти.
Оставам с надежда, че това му пътят.
Някои имат тази съдба, дъъълго да ринат в суетата, докато й се отвратят така яко, че впоследствие да я опровергаят непоколебимо. ( Блез Паскал е само един от хилядите примери!)
---------
Прочее, истината е, че напуснах твърде предмета на постинга.
Рекох предостатъчно,
възнамерявам да се оттегля за некое време,
и да сторя инджой на Зубров, че ме е затапил с неопровержимите си тези.
Бегам ...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|