хлЕБ!

Нещата от живота
Аватар
Макс Пейн
В момента играе: на сигурно...
Обратна връзка:

хлЕБ!

Мнение от Макс Пейн »

Така, от няколко дена мисля да пусна тая тема.

Абе хора, само на мен ли ми се струва, или колкото по-скъп става хлябът, толкова по-гаден е? Изображение

Купува майка ми от оня, обикновения бял хляб "Добруджа" назяран, пакетиран - от Billa.Ами отврат е, бе! Някакъв ронлив, безвкусен, коричката е като...като...Абе не е като коричка на хляб бе!Някаква мека и гадна.Къде отиде хубавият хляб? Купувам питки ( пак от Billa, все пак е на 5мин от нас ) и те докато са топли са яки, после имат някакъв кисел вкус Изображение Ми отврат бе!
Освен черен хляб, друг сносен скоро не съм видял.А какъв ли не бял е купуван! Кажете, локален ли е проблемът, или хубавият бял хляб е на изчезване? Изображение
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...

Все агенти сме!
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

Локален. Но повярвай ми по-гадно топлите питки от "Кенар" да имат вкус на ванилия.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

Еми може би,защото си ръснал повече пари вместо да ги спестиш за ново виедео :lol: (шегичка) иначе не ми се е сторило така :wink:
Гласувайте за ЦоД 4!!!Стига с тоя УоУ мама му стара...
Аватар
Wicked Spirit
Обратна връзка:

Мнение от Wicked Spirit »

В интерес на истината, хляба който купувам в първите два дена не е по-различен от обикновеното. След това просто става глетав. И си личи защото по ножа остава тесто за разлика от деня, когато съм го купил.
Аватар
KuzMan
Обратна връзка:

Мнение от KuzMan »

Хлабя стана скъп! Ей туй е разликата!
KuzMan is not a name. KuzMan is way of life.
Ледник

Мнение от Ледник »

Кое е общото между хляба на големи компании (произвеждан по европейски стандарти и вероятно от компании европейска собственост), киселото мляко "Данон" и сандвичите на Макдоналдс?

Апропо, всички те наподобяват съответно хляба, млякото и сандвича само на външен вид.
Защо? Каква печалба натрупват от икономисване на качествени продукти? Защо европейските изисквания са толкова високи, че кварталната хлебарница (от където навремето майка ми навремето купуваше страхотен пресен бял хляб) да фалира?
Прави си изводите сам. :)
Мr.Anderson

Мнение от Мr.Anderson »

Ръчният хляб и лютеницата .... Добруджа - Мобруджа нема такива ,ръчно му е майката !
Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
Аватар
Wile E. C.

Мнение от Wile E. C. »

Брашното от качествена пшеница е скъпо заради износа. За това слагат все повече нискокачествена пшеница и блъскат яко "подобрители", т.е. химикали, които избелват и придават вкус на хляба.
С кашкавала е същото. Стана 13-14 лева, а ако го има по-евтин е с яко жълта боя и солен вкус, които да скрият че е от обезмаслено мляко и неузрял. Хубавия вносен кашкавал е >17 лв/кг.
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Абе и я като пазарувам от Кауфланд и не мога да си намеря убав леб... Купувам някъв, он после на нищо не прилича. Почнах си го препичам винаги като ям, понеже е някъв гаден... Взимат ни най-доброто , майка им шейба.

П.П.
Ям леб, вода не пием -
или че те ебем , или че те бием
джумерки
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Първо - пише се не ХЛЕБ...а ЛЯП :lol:

Второ - "Добруджата" се отличава от "белия" само с това, че в него има оцветител.

Трето - тъпо е да пазаруваш хляб в Била - защото има спецялна политика:
В началото се опитваха да зареждат нормално, но паради огромните тълпи или имаше прекалено много хляб (който остаряваше) или нямаше некакъв. Тогава измислиха "буферната" политика - купуват 2 пъти повече хляб и го държат в хладилници (пипнете токущо докаран хляб и ще усетите, че е студен). Изнася с се само най-стария хляб - когато потреблението в края на седмицата се увеличи имат резерв, ако пък потреблението падне, хлябът (от тяхна гледна точка) се запазва.
Затова "пресно извадения" хляб ВИНАГИ е стар. Токущо докараният пресен хляб, не се продава а се слага в хладилника (т.е. в буфера).

Това го правят от години, чудно как не сте го забелязали досега.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

AlShu, явно си прав.Въпреки, че около нас няма от къде другаде да се купува хляб, освен Пикадили в Молл-а.Някой да има впечатления дали там има такъв проблем?

П.С. Нарочно съм написал така заглавието :wink:

Все агенти сме!
Аватар
Admiral General Hurf
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo

Мнение от Admiral General Hurf »

Хубаво,че близо до нас има една фурна за хляб.Въпреки,че и там е 1,10лв е в пъти по-хубав от тези в била,кауфланд,етц.
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
Аватар
R@Z0R
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Обратна връзка:

Мнение от R@Z0R »

Абе селски ЛЯП му е майката :lol:
От Две Могили хляба е по-вкусен, по-голям и по-пресен на витрините и струва само 40 стинки :D
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

При нас хляба е хубав, независимо дали го купуваме от Била, Фантастико, Хит или Даунтаун

п.п. щом черния хляб го броиш за сносен... значи положението при вас е наистина тежко :)
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Днес се случи нещо хубаво!
Майка ми отишла в квартала в някакво магазинче и купила от там хляб, пък дано е хубав.
Е, нямаше НИЩО общо с този от Billa.Вярно, не беше топъл, но пък беше мек, вкусен, с добре изпечена коричка и изобщо от сутринта само филийки с него ям, е това е кеф!Има надежда, а Billa да гние!

Все агенти сме!
Аватар
Nimrod

Мнение от Nimrod »

Тя и мойта майка понякога купува ЛЯП :lol: който е директно за кофата.Пример:Черен хляб,Хляб "Добруджа" и т.н

Е, нямаше НИЩО общо с този от Billa.Вярно, не беше топъл, но пък беше мек, вкусен, с добре изпечена коричка и изобщо от сутринта само филийки с него ям, е това е кеф!Има надежда, а Billa да гние!

Ех и аз искам такъв Хляб
Когато всички мислят еднакво - никой не мисли достатъчно!
Никой не умира девствен! Живота рано или късно преебава всеки!!!
Nocturne
Curse of the Sands
Обратна връзка:

Мнение от Nocturne »

1.05 за 1 хляб просто чудесно, след година 2.05 за 1 хляб.
Аватар
Mad Hatter
Обратна връзка:

Мнение от Mad Hatter »

В Рамстор някога имаше хубав хляб както и местните супермаркетчета. Била, Метро етц СЪК !
http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
In Too Deep
В момента играе: да бед гай

Мнение от In Too Deep »

High_voltage написа:Начи питчиците от Била винаги са си били н1 за мене, така че си ги купувам все така. Нямам проблеми с тях.

И тези питчици след ден-два могат спокойно могат да се използват като тухли в строителството.
Аватар
ТРУПОНАРЕЗЕНинс

Мнение от ТРУПОНАРЕЗЕНинс »

Пичове,
добра разлафка сте заформили, но все-пак, позволете лека вметка.

Хляб цена НЯМА!

Тоест,
не мислете за хляба, а за това - как да изкарате повече.

Не се страхувам от големи разходи, а от ниски доходи,
твърди премъдрият, ... чието име не смея да произнеса. :oops:

----------

Огледайте се.

21 век е.

Ние ВЕЧЕ сме част от НАЙ-ОГРОМНАТА И МОГЪЩА ИМПЕРИЯ на света.

Цените тепърва ще ни заливат юнашки ...
... и ще оцелеят ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Мислете му, ако кланяте капа САМО на измислени социалистически въжделения за евтин живот ...

--------
Искаме на компа да връткаме супер заглавията на деня,
а ни се свидят 4 евро за хляб?! :roll:

Е,
ами то, безплатни обеди няма.

Който не издържи - или в гроба ходи, или гората фаща ...

------------

България има велка мисия,
но това си има цена,
уви.

Социалистите ще дадат фира на 100 процента.

После,
иде ред на други едни, но напускам предмета на темата, та, ще спра.

--------

Не мислете колко давате, а колко ВАДИТЕ.
Нема таа, нема онаа.
Публикувай отговор