Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Тия сами не си вярват...
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:03

Американска сравнителна студия за средното образование по математика и точни науки показва под средни резултати за България.

Групата на Американските изследователски институти във Вашингтон публикува уникална студия, която сравнява нивата на средното образование по математика и точни науки в 46 държави.

Целта е да се сравни нивото на американските ученици от прогимназиалните класове с това на техните връстници в проучените държави, които представят всички региони в света, включително Източна Европа.

Студията показва, че 13-14 годишните американски ученици имат по-добри резултати от учениците в повечето други държави.

Но и най-добрите американски постижения остават далеч под нивото на страните с най-висок стандарт на обучението по математика и точни науки.

Водещите държави са без изключение от Азия: Сингапур, Хонг Конг, Южна Корея, Тайван и Япония. Общите резултати за САЩ поставят Америка на едно ниво с европейските държави и другите англоезични държави.

От общо 46 държави, 31 са след САЩ по резултати по математика. България, която е една от използваните за сравнение страни, е 12-та след САЩ.

Резултатите на САЩ по точните науки са по-слаби: те са на 19-то място сред сравняваните държави. България е една от 27-те страни с по-лоши от САЩ резултати. Тя е само с 4 места по-назад, и на едно ниво с Израел и Италия. Нивото на американските ученици е много различно в отделните щати.

Най-зле са учениците в Окръг Колумбия (територията на столицата Вашингтон). Резултатите на българските прогимназисти по математика и точни науки са сравними с тези в не много успешни щати като Алабама, Мисисипи, Невада, Западна Вирджиния, Ню Мексико и Луизиана.

Никога досега не е правено подобно сравнително проучване. Гари Филипс, един от авторите на студията, изтъкна пред Дойче веле нуждата от високи стандарти на образованието по математика и точни науки в новия технологически сложен свят.

Степента на подготвеност на младото поколение ще определи и бъдещата конкурентоспособност на отделните нации, смята той. Засега обаче САЩ остават някъде по средата в общата класация на 46-те държави. България попада по-скоро в групата с резултати по-ниски от средните.

Профил Skype WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:11

Тъй е, тъй е.. напълно са прави!

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:14

Не, че нещо, ама какво по дяволите ни бърка това...

Ние си знаем, че сме по-умни от тях, че сме по-хубави... Какво ни пука за некви американски олигофрени?

Нека си вярват...

П.С. все пак по-добре щастливи и прости, отколкото нещастни, но компетентни...

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:16

Американците не учат децата си на излишни неща, по простата причина, че не са им нужни. К'во го ебе средния американец коя на столицата на Армения и къде се среща петнистия бухал... да може да пише и да смята, пък останалото го заеби...

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:18

Образованието ни е окаяно и с всеки следващ випуск става още по-зле.
Към въпроса на автора - те дали си вярват не знам, но аз им вярвам.

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:21

И аз им вярвам, само като се огледаш и видиш нащо поколение кфи сме прости...А по-добре да не гледаш зайците, че тогава става трагедия :kilt:

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:22

Ъъъъъ.... тея искат да ни изкарат тъпи :roll:

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:26

Ocean soul, че сякаш бг учениците го знаят :lol: Аз им вервам на проучването.
Багеристе, стига с тоя хейт по американците, породен е от завист. Замислете се какво македонците казват за нас... same shit, завист, чиста завист.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Medal of Honor:Breakthrough, HoMM 3, Call of Duty 4 MW, Diablo II (The Fury Within mod)
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:27

Образователната ни система издиша по доста показатели от много време насам - виждам по развитието на брат ми как е положението - нито си дава зор, нито се опитва да учи както трябва, да не говорим за четене на книги или каквато и да била литература, а за неговите съученици да не говорим - пишлемета които си мислят че всичко е до коленете...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:27

Sparki_The Game - Ти не знаеш каква е разликата между невеж и тъп явно.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 16:37

sagara-kun написа:
Ocean soul, че сякаш бг учениците го знаят :lol: Аз им вервам на проучването.
Не говорех в буквален смисъл, имах в предвид, че нас ни учат на какви ли не ненужни простотии...
И за какво е всичко това? Ей за тоя - :finger: !

Профил Skype

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:31

Ами то модата е да си тъп сега.Интересното е,че тази мода идва точно от прехвалените американци.И във какъв диапозон правят проучването?Ха тъй-пуберите-те нали мислят за друго освен за ебане.Друг е въпросът,че в осми и седми клас,от целия клас само трима души въобще четяхме нещо азлично от списания.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:45

Ами вижте сега,аз в осми клас уча корен квадратен и реално нищо не разбирам,а доколкото си спомням,Rensing който живее в Арлингтън,щата Вирджиния,ми разправяше че сега в девети клас учели уравнения.Еми да-ако се сравняват оценките на българските и американските ученици,те определено ни водят,защото аз лично не мога да изкарам 6 на абсолютно нов материал,на който са му отделени точно 2 учебни часа.Но ако Дъмб Стюпид може да изкара 5 на 2х=6,еми да може би наистина е по-умен от мен.
Защото аз не мисля така X.x

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:47

Не ни изкарват тъпи. Хората са прави. Това е тест за ГРАМОТНОСТ, не за естествен интелект. Българите традиционно сме умни, но е факт, че ако образованието не е в ръцете на българи, отиваме наникъде.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:48

Ледник написа:
Не ни изкарват тъпи. Хората са прави. Това е тест за ГРАМОТНОСТ, не за естествен интелект. Българите традиционно сме умни, но е факт, че ако образованието не е в ръцете на българи, отиваме наникъде.

Това ми напомня-в предишното ми даскало учител по български вече е г-жа Семра Рашид.Поздравления!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:53

образованието ви си е ебало майката и съм съгласен ама това ,че американците се изкарват мноо на големи е само да си повдигнат духа иначе са тъпи кат гъзове повечто само дебелеят ,следват Еминем и други дет не са завършили образованието си дори до средно и единствената книга ,която са виждали е учбника ,а даже не го отварят

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:54

bgcomando написа:
образованието ви си е ебало майката и съм съгласен ама това ,че американците се изкарват мноо на големи е само да си повдигнат духа иначе са тъпи кат гъзове повечто само дебелеят ,следват Еминем и други дет не са завършили образованието си дори до средно и единствената книга ,която са виждали е учбника ,а даже не го отварят

сори имах предвид ни

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:54

Алминаторът написа:
Ледник написа:

Това ми напомня-в предишното ми даскало учител по български вече е г-жа Семра Рашид.Поздравления!

Не става въпрос за учителите, говоря за много по-високи нива. :) Министърът на образованието е ереин, в едно правителство с лидери австриец, евреин и турчин.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:56

Ледник написа:
Алминаторът написа:
Ледник написа:

Не става въпрос за учителите, говоря за много по-високи нива. :) Министърът на образованието е ереин, в едно правителство с лидери австриец, евреин и турчин.

моля не обиждай турците и евреите да ги сравниш с Министърът на образованието е прекалено грубо и за тях :D

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 18:56

И все пак тенденцията е към затъпяване. Погледнете малките трътки или сегашните момчета-мутанти в училищата. С цигарата, с момичето, в кафенето, в квартирата и... секс. Ежедневно, прогресивно. Алкохол, цигари, наркотици, ебане и пак. Жалка картинка, после критериите на вузовете се занижават заради тези глупаци и на никой вече не му пука какво завършва. Скоро сред завършващите архитекти, адвокати, медици ще има тълпа тъпанари от същото пропаднало поколение... и ще ни лекуват, и ще ни строят домовете, и ще ни защитават и обвиняват, и ще решават съдби. :shock:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com