Ае нещо не ми се спеше, та написах втората част - отне ми 1 час.
Включих новите герои.
С всички сили се опитах да отворя очи. Когато най-накрая успях, пронизваща болка от лъч синя светлина премина през тях. Покрих лицето си с ръка и се облегнах на твърда стена.
Намирах се на каменен под. Около мен имаше разхвърляни разпокъсани страници от списание PC Mania. На едно от тях с големи букви пишеше "Не хранете трола".
Внезапно чух стъпки като че ли от твърди ботуши по пода. Вдигнах глава нагоре и съзрях невисок силует. Виждаше се че е от човешки произход, изцяло брониран в червено.
Изправих се, подпирайки се с една ръка на стената. Присвих очи в опит да фокусирам по-добре непознатия и попитах тихо:
-А... Алминатор? Ти си жив?
Фигурата скръсти ръце отзад и наведе глава надолу, издишвайки тежко. Чух дрезгав глас, подаващ се измежду лицевия предпазител на каската:
-Ммм, да. Нали знаеш, че геймъра има много животи. Забрави ли в кой свят си? Сигурно се чудиш какво правиш тук и как си се озовал на това място.
Алминатора плясна с ламаринените си ръце. Огромен пламък пукна по средата на стаята. Сега вече виждах че по стените бяха разлепени масивни планове за атака по Тийнпроблем и други
форуми.
Алминатора бавно отиде зад огъня, за да се вижда по-добре. Вече там, се отпусна съвсем.
-Интернетът е странно място. Тук си, защото толкова много време си прекарал в мрежата, че си загубил ориентация и чувство за реалност. Именно защото Глобалната Мрежа вече е по-реална
и от реалността. Ти, аз, както и останалите геймъри, сме в нещо като дълбока кома. Само дето ни е хубаво, защото все пак това е светът на въображението и игрите.
Беше крайно време да поговорим. Не разполагам с много такова, защото не съм плащал нета и всеки момент сървърът може да се разпадне.
Опрях гърба си в стената.
-Внимавай, тази стена е Firewall... Не се облягай, може да се опариш...
Отдръпнах се бързо от нея и скръстих ръце.
-Защо мен? Защо взе мен?
Алминатора въздъхна и продължи сякаш не ме бе чул:
-Ти си доброто и злото у един геймър, Куц Пръч. Ти флъдиш много, но даваш полезна информация. Тук си, за да избереш по кой път да тръгнеш.
Алминатора пак удари ръце, но този път една от стените се превърна в огромен екран.
Виждах ясно Батор, който бе окован в тъмница и наобиколен от група мармоти. Той викаше и се опитваше да се освободи, докато мармотите разчленяваха неговия калашник Милчо.
Поледва друга картина - Назул прикован на стол, бидейки постригван от група разярени герои, които горяха неговата любима тениска с надпис "Антигерой".
После видях как дават смъртна присъда на Блу за нападение срещу Властта. Бяха обявени екзекуции на всички, щурмували Парламента.
Били бе станал виден писател, а сега виждах как книгите и творбите му биваха изгорени от властващите Назита.
Алминатора прекъсна връзката с екрана.
-Стига толкова, че майка ми няма да може да плати тока. Та това, Куци ми Пръчо, е пътя на Злия Гений! Забрави за миналите си приятели!
Ела с мен! Истината е тук! Двамата ще завладеем Интернет! Ще царува флъда и рекламите за виагра ще са в разгара си!
Ще преименуваме кампанията срешу СПИНа в Африка "AIDS Free" на "AIDS for Free" и африканските деца ще бъдат по-зле от българските!
Заедно с теб ще пишем Историята на Интернет!
Тийнпроблем! Нашата обща цел... Ще бъде изгорен до основи!
Помисли, приятелю! След като го направиш, намери ме в Скайп!
-Маргарите! Защо си си хвърлил щастливото одеалце на пода?
Алминатора се хвана са главата и процеди:
-О, не... Пак баба ми... Оф айде аз ще ходя. Ти не ме забравяй! Ние сме гении!
Алминатора изчезна, а аз се парализирах - не можех да помръдна и мускул.
ПО ДЯВОЛИТЕ! ЛАГ! - Помислих си аз гневно. Знаех какво следва...
Усетих мощна болка в гърба си. Не можех да си поема въздух.
Някой започна да ме дърпа за ръката. Дишах учестено, а ушите ми бяха заглъхнали.
-Я виж ти, Куция Пръч... Господ не те иска май, а? Кааакто и мен... Материалист съм бил... - Беше непознат глас.
-Куц? Чуваш ли ме?
Отворих очи и видях над себе си доста закоравяло лице. Беше още младо момче, но носеше американска шапка тип "Кензъс Каубой". По лицето му се стичаше пот.
-Аз съм доктор Джоунс. Хмм...
Той светна с фенерче в очите ми, а те почти се насълзиха.
-Така, добре. Зениците реагират. -Прибра фенерчето в джоба си. -Чуваш ли ме?
Вдигнах ръка и се опитах да се огледам наоколо. По лицето ми падаха парченца от тавана, който бе наполовина издълбан от артилерията.
Сякаш чак сега осъзнах какво се бе случило в последните двадесетина минути. Припнах да се изправя бързо, но доктора ме хвана и спря.
-Внимавай, Куц, доста време беше в безсъзнание. -Джоунс ми помогна да се изправя. Страшно много ми се виеше свят и ми беше адска жега.
Успях да видя всичките си приятели седнали на тухлената колона, която се опита да затисне Назул.
Сред тях имаше и нови лица. Изглежда и те бяха пострадали колкото нас.
Блу се засмя и подвикна:
-Я виж ти! Добре дошъл в света на бавния Интернет! Доста време им отне да те свържат отново!
Две от момчетата станаха и се приближиха до мен и Джоунс.
-А сега да ви запозная... Куц, това са Бъкс и Дуфалак.
Ръкостискаме се, а аз се подхилнах и попитах:
-Бъкс от "Мангизи" на английски? И Дуфалак... за какво?
-Ами аз ловя духове и... Абе тренировъчния сержант ми го измисли в казармата...
Сега вече разгледах екипировката им. Доктор Джоунс имаше медицинска раница на гърба си, препасан Револвер от най-голям калибър, изкусен Мачете умело прикрит в единия ботуш и камшик,
който пък използваше за да пристяга вече изподрапаната си риза.
Бъкс не носеше никакво оръжие, но за сметка на това имаше доста мускулесто тяло. Беше татуирал "I need $" на дясното си рамо.
Дуфалак бе нарамил странно на вид оръжие - като "Прахосмукачката" от Халф Лайф. Имаше кобури като на тези от ФБР - под мишниците, само дето вместо пистолети, бе затъкнал там две
катани.
Носеше сребърно кръстче на верижка около врата.
-Тааа... Ние тримата сме далеч от екипа си, а Куц Пръч е с най-високия ранг тук. Ще трябва да ни водиш... Бъкс е завършил ОксФарт (OxFart), училище за зелени берети. Дуфалак ще ни прикрива.
Аз съм завършил медицинско образование и ще се опитвам да ви спася задниците на бойното поле. Мразя да говоря много, но сега се налага.
-Тъкмо завършихме обучение и ни пращат в Тийнпроблем... Не знаем кои са другите от екипа ни, но Дади ни е лидер.
Блу се изсмя на висок глас и от порива едвам попита:
-А... а вика ли ви: "Ти си тъп, ти си тъп" АХАХАХАХХАА!!!
Останалите се позасмяха, но Дуфалак измъмри:
-Мнооого смешно.
-Аве ами на нас кой ни е лидер? -Попита Били.
-Е как кой? Пръча нали?!? -Отвърна втрещено Блу.
-Нье ье Пръчо... Льедника ни ье. -Чак сега забелязах че Батор е клекнал над Милчо и се опитва да натъпче една пружина на мястото й, но без резултат.
Всички се обърнаха към него. Аз отидох там, а той започна да мърмори:
-Няма смисъл... Защо не убиха менье...
-Баторе, стига си хленчил! Имаш пистолет, стреляй с него! -Извика му Блу, сочейки го с пръст.
-НИЩО НИ МОЖИ ДЪ ЗАМЕНИ МИЛЧО! -Извърна се Батор, стискайки потрошения си калашник.
-Батор, ще го поправим като се върнем във Форумово. При работилницата на Ксайзер. Той ми поправи Ролекс-а. -Успокои го Бъкс.
-Ммм да, също така ъпгрейдва бронята на Алминатора... -Добави с пренебрежение Блу.
ПШУАШШАШАШУШАШУШШШ.
-ЧШШ! ТИХО! Радиоприемника! -Извика Били. Той го включи и заговори на закодирания език, на който бе обучаван в последните 3 месеца.
-Общ, тук е ПСМП! Ще поствате ли? Край.
Чу се мощна шумотевица, после всичко се избистри и тънък глас забуча в кутията:
-Тук Общ, чуваме ви ясно и чисто, ПСМП! В кой форум флъдите? Край.
Били премлясна и натисна копчето, гледайки в карта на района:
-Ааа... Ситуация Краш, координати: Венорез 1. Много изтрити теми. Повтарям: Много изтрити теми. Край.
-Съжалявам, ПСМП, не мога да ви открия по тези координати. Няма ли ваша тема наоколо? Край.
-Врага ни нахрани, темата ни е изтрита. Да нафлъдим ли чужда? Край.
-Ако искате да ви пратим провизии, ще трябва да имаме точни координати. Пакетът не може да бъде пратен без точни координати. Трябват ни IP и Port. Край.
-Разбрано, Общ. Ще намерим тема и ще пратим линк. Някакви заповеди от Капитан Ледник?
-Той е зает в защитата на Форумово. Трябва да осигурите десния фланг на Форумово, като останете на Хълма. В противен случай оставяте настъпващите войски да достигнат Форумово
и да нанесат по-големи поражения. Задръжте позициите си на всяка цена. Край.
-Тъй вярно, Общ. Предайте на Капитана че ще изпълним заповедта. Последни наставления?
-Бийте се до последния патрон! Само тогава можете да отстъпите! Край на връзката.
-Ъъъ... Били, какво означаваше всичко това? -Попита озадачен Назул.
Били изключи голямата кутия и се облегна на голямо бетонено парче.
-Общ означава Общ форум. Там е щабквартирата. Тема е един вид мястото, където трябва да пратят провизиите. Трябват координати, все пак, а ние сме в Интернет.
IP и Port съответстват на името на улица и номера й в истинския живот. Там се казва например: Улица "Васил Левски" N9, докато тук трябва да дадеш IP и Port.
Изтритите теми са всичките тия разрушени сгради, които виждате. Темите могат да се възстановят - правят се наново, както и сградите се строят наново в истинския живот.
Всички клатеха мъдро глави.
Трябваше да се окопаем на хълма и да удържим позицията. Предусещах че атаката ще дойде късно вечерта. Разпоредих на момчетата да съберат всичко полезно наоколо и да направят зашитни
стени.
Късно вечерта, към 23:00, аз седях в един от окопите, заедно с Батор. Той махна каската си и я обърна наопаки. Каза ми да погледна вътрешността й. Видях снимка на красиво момиче.
-Еь това е Жжесика Алба. Нъл знайш че говора могу за жени, ама кат' свърши войната мислам да са задомъ. Нъл...
Страхотен трясък и невероятна удърна вълна разтърси целия хълм. Двамата с Батор се подадохме от окопа, а останалите момчета, които бяха в окопи по-напред вече вадеха оръжията си.
-ЕМОТАТА ИДВАТ! ПРИГОТВЕТЕ СЕ! -Извика Блу, който натъкна щик на една от вражеските пушки.
В следващите секунди се чуваха само оръжейни звукове. Емотата наистина ли идваха? Съмненията ми бяха разбити, заедно с главата ми, от близко паднал снаряд.
-ЕЙ ДЕБА МАКЯ ВИ СТРИСИРАНИ НЕЧОВЕЦИ ТАКВИЗ! -Изръмжа Батор, стискайки пистолет в ръка.
Аз набързо нарамих снайпера и взех възможно най-удобната позиция. На 50 метра надолу по хълма имаше гъста гора. Най-вероятно оттам щяха да нападнат.
Точно. Миг по-късно гората се размърда, няколко емота излязоха лазешком, но аз наредих със страшен вик:
-ОТКРИЙТЕ ОГЪН!
Преди да съм довършил, поразителна пукотевица размърда хълма и целия бе осветен като коледно дърво от искрите от цевите на оръжията ни.