Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2007 23:37

ами доколкото съм чел и разбрал сапфир имат по добро охлаждащо и вентилатора е много тих
кокото до процесора дето даде в предния си пост за х2 +3800
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=274

х2 +4000
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528926

както казах видеото нямам намерение да го клоквам колкото до дъното не сам привърженик на асрок таи като знам че са дъщерна фирма на асус и са доста орязани от кам клок за процесора неможе ли да ми предложиш нещо на асус без вградено видео естествено :P

интел може да са по добри но се пак не разполагам с 3000 лева както вече сте разбрали :P no + - 50 лева в конфигорация не е фатално :]

btw http://www.gss.bg/article_window/?article=17918 доста интересно но нз дали да вярвам за по малко от 300 лева 512 мб памен гт ..
а също бях разгледал за ГТ и про на 1950 и се ориентираг кам гт тя вади сами 2-3 карада по мамлко от про при мах графики на игрите а и гт то доколкото разбрах е с по голям потенциал за клок не че ме вълнува но 2-3 кадара според мен не са фатални при такава конфигорация за близо ае да не е 800 .. 900 лева .. !

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Сеп 2007 08:09

Ми при Асус най-доброто е m2n-sli deluxe(и по-скъпи има, но няма смисъл), но 250 лева май. Друг вариант е m2n plus или m2n-e plus нещо такова беше. М2n и m2n-e май също не бяха много клокърски. Но ако толкова искаш да клокваш и съответно да дадеш доста пари за по-хубаво дъно наистина е по-добре да вземеш Интел - 2160 примерно. Там пък спестяваш 30-те кинта за охладител като го вземеш боксов - боксовия върши работа. Но и дъната са малко по-скъпи. Като те гледам знанията ти не са много под моите, така че и сам можеш да измислиш нещо читаво. http://www.hardwarebg.com/forum - там има огромни теми за дъна за АМ2 и c2d, както и всякакви други полезни неща. Разгледай го.

Профил

Заглавие: Re: конфигорация за около 800 лева
Публикувано на: 15 Сеп 2007 15:16

Activen написа:
здр на всички бихте ли ми помогна ли да си избера компчтър за около 800-850 лева по вазможност дъно за АМ2 атлон за ддр2 памети до 800 мг останалото вие кажете по вазможност видеото което предлагате да е добро за игри имам предвид да нямам проблем да ги играя на 1280х1024 на хаи :P ако е вазможно да ми предложите нещо много ще сам благодарен и се пак даите и свои мнения може да кажете конфигорации и на по висока цена ... благодаря предварително ..от варна ако има нещо което можете да предложите от варненските компютърни фирми

Абе батко, кви са тия конфигОрации, кво е тва чудо. Комп не се взима за та ти вървят "на 1280 на ХАИ", а за да ти върши и работа...

Има един сайт - http://www.jarcomputers.com, който има перфектен конфигОратор, с който дори малоумник може лесно да определи ориентировъчна цена за желаната конфигОрация. Виж там...

Профил

Аватар
Заглавие: Re: конфигорация за около 800 лева
Публикувано на: 15 Сеп 2007 15:37

Абе батко, кви са тия конфигОрации, кво е тва чудо. Комп не се взима за та ти вървят "на 1280 на ХАИ", а за да ти върши и работа...

Има един сайт - http://www.jarcomputers.com, който има перфектен конфигОратор, с който дори малоумник може лесно да определи ориентировъчна цена за желаната конфигОрация. Виж там...[/quote]

още преди да постна тема тука бях гледал там но се пак има фирми които предлагат по евтино например в юмена но там конфигоратора нещо е прецакан а и се пак това че пише че се обновява на 30 мин изобщо не ми се вярва при положение че има фирми които също са много известни но маи нещо саита им куца ...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Сеп 2007 09:41

Activen поиска нещо - ето го!

Ами да ... бих ти предложил нещо, но като гледам Фанатома ти е предложил вече доста сгодна машинка! :lol:

Тъй че, ако го послушаш, няма да сбъркаш! :wink:

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Сеп 2007 18:51

Activen написа:
попринцип съм чувал че нвидиа са по добри от ати но само попринцип с новите видео карти незнам как седят нещата но от това което сам чел малко мисля че ако ще се зема видео за игри трябва да е 7900 или 1950 иначе нямало смисал просто ..

NViDIA по нищо не са по-добри от ATI ;) Само 8800 сега на NViDIA е водача ама за по-нискобюджетните модели ATI е избора ;) Махни тия 7600 и 7900. RADEON 1950 GT взимай. GT е орязана версия на 1950, а Pro е подобрена версия на 1950 ;) Разбира се ако имаш повечко пари взимай Pro ;) Въпреки, че GT с клок можеш да го докараш до Pro, та даже и по-добре обаче ще ти трябва мощно охлаждане :roll:
Относно процесорите - Intel Core 2 Duo 2140 се равнява на Athlon 64 X2 3800+ 2160 пък се равнява на X2 4000+ ;) Intel обаче са доста по-скъпи. При Интел цаката е да го клокнеш и да стане чудовище :) Ако не ти се занимава взимай AMD, защото излиза по-евтино. ;)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Сеп 2007 19:00

AgentX написа:
Activen написа:
попринцип съм чувал че нвидиа са по добри от ати но само попринцип с новите видео карти незнам как седят нещата но от това което сам чел малко мисля че ако ще се зема видео за игри трябва да е 7900 или 1950 иначе нямало смисал просто ..

NViDIA по нищо не са по-добри от ATI ;) Само 8800 сега на NViDIA е водача ама за по-нискобюджетните модели ATI е избора ;) Махни тия 7600 и 7900. RADEON 1950 GT взимай. GT е орязана версия на 1950, а Pro е подобрена версия на 1950 ;) Разбира се ако имаш повечко пари взимай Pro ;) Въпреки, че GT с клок можеш да го докараш до Pro, та даже и по-добре обаче ще ти трябва мощно охлаждане :roll:
Относно процесорите - Intel Core 2 Duo 2140 се равнява на Athlon 64 X2 3800+ 2160 пък се равнява на X2 4000+ ;) Intel обаче са доста по-скъпи. При Интел цаката е да го клокнеш и да стане чудовище :) Ако не ти се занимава взимай AMD, защото излиза по-евтино. ;)

ами сам виждаш с колко пари разполагам затова се насочих към АМД а и не съм голям лакомник за клок предпочитам без клок евентоално да се играят новите игри минимум на 1280 на 1024 и евентоално на хай детаилни но се пак за да клокна ще се иска и добро дъно а пък за видео картите за да покажат цялата си мощ е добре да има добър процесор знам че всичко е свързано и могат да се развиват постове до безкраиност но сега като погледнах другата тема ми стана доста тъпо при положение че за 660 лева на колегата от форума му предлагат по добра конфигорация от тази която ми предложи фантома ...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Сеп 2007 19:57

Activen написа:
AgentX написа:
Activen написа:

ами сам виждаш с колко пари разполагам затова се насочих към АМД а и не съм голям лакомник за клок предпочитам без клок евентоално да се играят новите игри минимум на 1280 на 1024 и евентоално на хай детаилни но се пак за да клокна ще се иска и добро дъно а пък за видео картите за да покажат цялата си мощ е добре да има добър процесор знам че всичко е свързано и могат да се развиват постове до безкраиност но сега като погледнах другата тема ми стана доста тъпо при положение че за 660 лева на колегата от форума му предлагат по добра конфигорация от тази която ми предложи фантома ...

Абсолютно ГРЕШНО! Не слушай какво ти пише тоя.. 2140 равен ан 3800+! АБЕ МА ТИ ЧУВАШ ЛИ СЕ!? Конфигурацията, която ти предлага ФАНАТОМ въобще не е по слаба от тази която е предложена там, а точно обратното! БЪДИ СИГУРЕН В ТОВА! :wink:

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Сеп 2007 21:15

Мисля че по темата се каза каквото имаше да се казва. Сега трябва да прецениш колко пари да дадеш и какво да вземеш. Всичко останало са празни приказки. И накрая пиши какво си взел. Успех :)

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие:
Публикувано на: 20 Сеп 2007 06:49

Аз лично не виждам смисъл да се дават пари за скъпо захранване, аз лично си взех едно за 20лв. преди две години и си работи. Най-много да изгърми и тогава си взимаш ново пак за 20лв. Плюс това захранванията гърмят от токови удъри и няма гаранция, че като си вземеш някое за 100лв. то пак няма да изгърми. Макар че аз отдавна не съм гледал цените, може нещата да са поскъпнали, но на мен лично 100лв. за захранване ми се струват много.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Сеп 2007 09:15

Andrey358 написа:
Аз лично не виждам смисъл да се дават пари за скъпо захранване, аз лично си взех едно за 20лв. преди две години и си работи. Най-много да изгърми и тогава си взимаш ново пак за 20лв. Плюс това захранванията гърмят от токови удъри и няма гаранция, че като си вземеш някое за 100лв. то пак няма да изгърми. Макар че аз отдавна не съм гледал цените, може нещата да са поскъпнали, но на мен лично 100лв. за захранване ми се струват много.

маи забравяш че тези 100 лева включват и кутията захранването струва 50 лева това го гледах многократно за фортрон 350 вата ...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Сеп 2007 09:16

Andrey358 написа:
Аз лично не виждам смисъл да се дават пари за скъпо захранване, аз лично си взех едно за 20лв. преди две години и си работи. Най-много да изгърми и тогава си взимаш ново пак за 20лв.

Има доста говорено по темата в специализирани форуми. Вземи едно захранване от 20 лева в едната си ръка и едно марково в другата. Марковото ще тежи поне 3 пъти повече. Това е защото в него не са си спестили нищо и са го направили свястно. Като ти изгори захранването шансът да пусне повече ток и да ти замине поне харда е много голям. Особено в България, където често спират тока и има токови удари. Да, и аз първите 2-3 години карах с някакво куча марка захранване и не беше съвсем безпроблемно и стабилно всичко. Но нищо не ми изгоря. И какво от това. Има ли смисъл за 60-70 лева да рискуваш 800? Да не говорим, че едно марково захранване, което го пишат че е 350 вата наистина е 350 вата и може да ги доставя постоянно. Едно китайско ако е 350 вата, това му е пиковата мощност, която може да доставя засъвсем кратко време, а по принцип може постоянно да дава 200 вата. Като сложиш 2 харда, хубаво видео и още една пръчка рам и съвсем проплаква. Един 350 ватов Fortron Bluestorm струва 50 долара. А Фортрон 350PNF струва 30 долара. 400-ватовото е 40 долара. Тия 100 лева бяха ориентировъчни.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие:
Публикувано на: 21 Сеп 2007 02:55

Хм, вероятно си прав, просто компютърът ми е много стар и вероятно за това не му трябва мощно захранване и си карам с това за 20лв. Като си купувам нов комп вероятно ще помисля по-сериозно за захранването...

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Сеп 2007 10:37

Не става въпрос само за мощността, а и за качеството! :wink:

Профил ICQ Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: